Dodaj do ulubionych

kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców

07.11.12, 11:38
dzis znalazłem bardzo interesującej treści kartkę w garażu za wycieraczką mojego pojazdu. Otóż wynika z niej, że zarząd wspólnoty nie uznając własności prywatnej był łaskaw zagrozić że powiadomi organa ścigania o rzekomym wykroczeniu jakim jest trzymanie szafki na miejscu garażowym . Może by tak łaskawie Zarząd zajął się dbaniem o realne interesy mieszkańców Wspólnoty zamiast bawić się w ORMO?! Proponuje żeby również zakazać wjazdu na teren garażu pojazdom, które w baku mają paliwo. Przecież to materiał łatwopalny. Samochód nie może przecież służyć jako depozyt paliwa. Przypominam, że Państwo w zarządzie nie zarządzają mieszkańcami tylko mają im służyć. Rozumiem, że następnym krokiem będzie wejście do mieszkania i nakaz zrywania boazerii, demontazu drewnianych schodów, bo przecież stwarza to niebezpieczeństwo pożaru w naszej wspólnej nieruchomości. Myślenie ma przyszłość. Polecam.
Obserwuj wątek
    • aparatinio Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 07.11.12, 11:51
      Czy w zarządzie wspólnoty nie ma tam czasem pana Pobożego, który jako radny na sesjach powtarza, że on jako: "gospodarz" Powstańców, "na moim osiedlu", "moi lokatorzy", "na moim osiedlu zarządziłem..." itp, itd. Ten Pan czuje się sołtysem na osiedlu Kopernik - Powstańców 60-62.
      • gusiaa00 Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 07.11.12, 12:11
        hah- też taką kartkę dostałam:) dzwoniłam do administracji i informacja była taka, że za dużo właścicieli garaży ma tam wszystko a to jest łatwopalne:) no a najbardziej mnie zainteresowało to, że w garażu stoi samochód, którym właściciel w ogóle nie jeździ a naklejkę dostał. A obok samochodu nie ma kompletnie nic... więc mam rozumieć, że ten samochód jest zagrożeniem??:) dobre.. widać, że się komuś nudzi:)
      • 3seski3 trotyl i nitrogliceryna 07.11.12, 13:13
        parafrazując ludwikowskie L'etat c'est moi, dało się zauważyć że pan Poboży uważa że Osiedle to On. Przypominam sobie jak to powieszono nam na klatkach za nasze pieniądze zamykane gabloty w których pan Poboży zamieścił swoje ulotki wyborcze. w ten sposób wbrew własnej woli sfinansowaliśmy jego kampanię wyborczą. Pomysł z materiałami łatwopalnymi w garażu przestaje w tej sytuacji dziwić. Być może po prostu to sprawdzanie czy w szafkach przy samochodach nikt z nas nie trzyma trotylu bądź nitrogliceryny???
      • el_caminino Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 07.11.12, 17:27
        Rzeczywiście nieciekawy gość, który zapomina, że bycie radnym i członkiem zarządu to praca dla dobra wspólnego, a nie powód do chełpienia się. No ale tak to jest, kiedy ktoś nie dorósł do pełnienia pewnych funkcji :(
        Poza tym zdaje się, że obydwie funkcje to dla niego źródło utrzymania. Facet ma sporo wolnego czasu, bo obskakuje kolejne imprezy gminne i często kręci sie po osiedlu.
    • mucha121 Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 07.11.12, 13:59
      ciekawe komu przeszkadzają szafki?
      bo jakoś paliwa znajdują się w garażach od dobrych kilku lat i nikt nic z tym nie zrobił!
      • gusiaa00 Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 07.11.12, 14:06
        informacja na kartce, że jeśli właściciel tego nie sprzatnie to zostanie to zgłoszone na policje i będa wyciągane konsekwencje:) Jak widać komuś się nudzi i zajmuje się tym co nie trzeba:)
    • dzedlajga Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 07.11.12, 16:53
      Dobrze, że ów pan nie ma wglądu w to, co dzieje się na innych osiedlach. Np. na naszym wiele osób zabudowało sobie miejsca garażowe. A kto wie, co to może dziać się za zamkniętymi drzwiami. W ogóle, to ja bym obowiązkowo zrobiła rewizję we wszystkich mieszkaniach. Bo nigdy nie wiadomo, co kto może trzymać w domu. Co to, trotyl to można tylko w garażu, a w sypialni to już nie? Koniecznie trzeba to sprawdzić!
    • scubares Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 11.11.12, 10:59
      Nie znam waszego osiedla, ale z tego co czytam, to służą.

Służą ogółowi a nie jednostkom zagarniającym przestrzeń wspólną własnymi gratami.
      Niestety, pyskate śmieciuchy znajdą się na każdym osiedlu.
      Jeden wyniesie szafkę, drugi postawi dodatkowy samochód, trzeci kilka worków śmieci.

Jeżeli rzeczywiście chcecie żyć w chlewie, to wasz wybór.
      Róbcie sobie tak we własnym mieszkaniu.
      Ale nie zmuszajcie do tego innych.
      • chris.ww Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 11.11.12, 11:42
        scubares napisał:

> Nie znam waszego osiedla, ale z tego co czytam, to służą.
        >
        > Służą ogółowi a nie jednostkom zagarniającym przestrzeń wspólną własnymi gratam
        > i.
        > Niestety, pyskate śmieciuchy znajdą się na każdym osiedlu.
        > Jeden wyniesie szafkę, drugi postawi dodatkowy samochód, trzeci kilka worków śm
        > ieci.
        >
        > Jeżeli rzeczywiście chcecie żyć w chlewie, to wasz wybór.
        > Róbcie sobie tak we własnym mieszkaniu.
        > Ale nie zmuszajcie do tego innych.

Dokładnie. Zazwyczaj regulamin osiedla / wspólnoty określa sposób korzystania z garażu i części wspólnych i wyraźnie zaznacza, że nie wolno robić z takich pomieszczeń przechowalni gratów.Zawsze jednak znajdą się niezbyt dobrze wychowani,którzy gdzieś mają jakiekolwiek zasady a dotychczas sami mieszkali bez sąsiadów w chałupie na wiosce.Tam to można było stawiać co się chce i drzeć papę po północy.W bloku,w którym mieszkają inni nie można.
        Z pierwszego wpisu wynika jedynie,że administrator palnął babola pisząc o ściganiu z kodeksu wykroczeń. Zawłaszczanie części wspólnych to jest jednak paragraf z kodeksu cywilnego i dochodzi się tego z powództwa prywatnego.
        • 3seski3 Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 11.11.12, 16:34
          zanim zaczniecie emocjonowac cudzymi sprawami, to proponuje czytac ze zrozumieniem. rzecz nie dotyczy czesci wspolnych.
          • jozef.balcerek Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 11.11.12, 23:17
            czy jestes pewien ze jest to twoja wlasnosc czy czesc wspolna przynalezna do twojego mieszkania do wylacznego korzystania?
          • scubares Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 11.11.12, 23:39
            Oświeć nas, czego rzecz dotyczy?
            • mucha121 Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 13.11.12, 10:41
              Nie mam "zielonego" pojęcia dlaczego ktoś kogo sprawa nie dotyczy (jak sam przyznał nie jest z tego osiedla) zabiera głos w tej sprawie. Nie interesuje mnie/nas jak to jest u Pana! Proponuje zająć się swoim osiedlem!!!!!

A do Pana czyścioszka - o tak dbajmy o porządek na osiedlu!

Postulat do wszystkich:
              uprzejmie poproszę aby na klatce I-ej od wejścia na osiedle w budynku 62 - nie pozostawiać rozmazanych na całej jej długości psich odchodów, nie trzepać butów pod cudzymi wycieraczkami, pilnować wrzeszczących dzieciaków z jednego z pięter (parka - myślę, że wszyscy z rana słyszymy te głośne dzieciaczki), nie pić piwa a puste puszki sprzątać po sobie.

ps. rozmazane odchody - to wręcz hit tego weekendu.

A odnośnie garażu - tak to własność.
              A dlaczego na dwóch miejscach garażowych nagminnie ktoś stawia trzy samochody - to już pozostaje zagadką!!!
              A może ktoś jednak walczy w tym zakresie z tym problemem i stawia właśnie szafki jako element graniczy dwóch garaży.

Nie wiem dlaczego komuś przeszkadzają szafki na własnej przestrzenie garażowej - a nie częściach wspólnych jak to niektórzy piszą (ludzie opamiętajcie się z tymi "częściami wspólnymi" to nie są słowa "wytrych");-)))
              • etam2.0 Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 13.11.12, 12:19
                mucha121 napisała: "Nie wiem dlaczego komuś przeszkadzają szafki na własnej przestrzenie garażowej"
                Może przez przepisy pożarowe? Nie jestem z osiedla.
              • jozef.balcerek Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 13.11.12, 12:22
                to chyba forum publiczne wiec wypowiadac moze sie kazdy
                • mucha121 Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 13.11.12, 12:46
                  to sobie Panowie "gadajcie", roztrząsajcie i marnujcie sobie czas, życzę powodzenia na forum i w życiu
                • chris.ww Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 13.11.12, 17:56
                  jozef.balcerek napisał:

> to chyba forum publiczne wiec wypowiadac moze sie kazdy

...tym bardziej,że sami założyli ten wątek na TYM właśnie forum OGÓLNYM Ząbek (zamiast na forum swojego osiedla- są takie,jeśli nie - można założyć). A teraz pretensje że ktoś obiektywnie na sprawę patrzący ma pogląd,który akurat nie jest na rękę...
              • scubares Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 13.11.12, 22:31
                Nikt wam nie każe wyciągać bałaganu na świat.
                Forum jest publiczne. Więc sprawa dotyczy tych którzy czytają to forum :)
                Równie dobrze można by zapytać:
                "Dlaczego wszyscy się na mnie gapią jak ściągam spodnie na ulicy?"
                Na prawdę trzeba takie rzeczy tłumaczyć?

Wracając do tematu garażu...
                Napisałaś "tak to własność".
                Gdyby tak było to administracja osiedla nie miała by tam wstępu.
                Przeczytaj jeszcze raz akt notarialny i zastanów się dobrze, co w tym garażu jest Twoje.
                Zapewne dotrze do Ciebie, że jesteś jedynie współwłaścicielem i na wyłączność to w garażu masz niewiele (a Twoje prawa ograniczają się do zaparkowania pojazdu pomiędzy wyznaczonymi liniami).

• qqq_q Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 14.11.12, 10:38
      hahahah nieżle no na tym osiedlu to żądzi ATRIUM 21 i łapówkarze z poszczególnych wspólnot zresztą widać ostatnią inwestycje pt asfalt polepili pokleili i pojechali a krawżniki zjazdy dla matek z dziećmi ale poco ONI ŻADZĄ przekret za przekrętem a my placimy czynsze coraz więcej i więcej OCHRONA to są dopiero specjaliści od nierobienia NIC pracują po 48 godzin często gęsto usypiają na bramie a hotel jest w budce pod lasem prosze sie przejść w nocy już nie wspomne o tym malym chudym kóry tu już tu kilka firm przeżył taki psełdo nadgorliwy który lata po wódeczke do bybka no ale nik nic otym niewie i niechce wiedzieć o firmie sprzątającej i właścicielu tej firmy już nie będe pisał bo niema oczym DNO
    • qqq_q Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 14.11.12, 10:46
      do 3sesiki3 jak tak dalej będzie Pan Pani nekana przez tych psełdo wybranców narodu to prosze powiadomić organy scigania o nieprzystosowaniu garażu podziemnego do parkowania pojazdów z lpg.
      I pytanie ile takich pojazdów nieprawnie kozysta z naszych parkingów podziemnych???
      Ale ci psełdo wybrańcy czytaj żarząd niech napiuszą ile kosztowały nas te znaki które po mieśiacu zostały zdemontowane i pewnie lezą pod dachem ty z kilku płaskowników za 30 tysiecy no to juz ktoś tam w łapke pożądnie dostał tak ten daszek za cieciówka
      • motyl-icaa Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 14.11.12, 21:27
        garaż jest udziałem w części wspólnej, nie jest wyodrębniona wlaśność

co do tego asfaltu to należałoby się zastanowić z jakiej puli zostało to sfinansowane i kto podjąl decyzję, bo z uchwałą nikt nie chodził, koszt rewelacyjny - 100 metrów za ponad 200 tys., po roku uzytkowania już popękał :)
        absurd na absurdzie absurdem pogania
        • el_caminino Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 14.11.12, 23:06
          W takim razie może pora wymienić Zarządy i firmę administrującą...
          • yapkovitz Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 15.11.12, 11:31
            Forum Powstancow 60-62A www.zabki.net.pl/forum/viewforum.php?f=4 (dawno temu, ok 10 lat wstecz, bylo to typowe forum osiedlowe, teraz jest to forum sieci, ale wciaz sa na nim poruszane osiedlowe sprawy.
    • onazabki1 Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 16.11.12, 16:36
      Blok 62 to LIDER na osiedlu jeżeli chodzi o zagracone miejsca postojowe w garażu jak i części wspólne no i do tego trzeba dodać rozpoczętą naprawę rynien i balkonów o tej porze roku. No ale co tam my mieszkańcy przecież zapłacimy.
    • zofgab Re: kartki za wycieraczką w garażu na Powstańców 16.11.12, 17:32
      Brawo, WADZAAAAAAAA jest najważniejsza, dajcie się!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka