Dodaj do ulubionych

pseudoburmistrz ząbek

24.04.13, 19:51
czy ten obibok zacznie coś tu robić? łatać dziury w jezdni, sprzątać? trzeba ruszyć zad pójść w miasto i zobaczyć w jakim stanie są ulice a nie tylko coraz bardziej dawać dupy deweloperom, niedługo wyjazd stąd będzie niemożliwy, jak wygląda Powstańców? Ciekawe czy jak skończy budowę domu to wyleje na swojej ulicy asfalt żeby nie jeździł po dziurach i piachu jak my teraz. Trzeba wreszcie go wymienić, bo tak dalej być nie może, nawet nie może zorganizować nowszych autobusów tylko kible jeżdżą po ząbkach albo darmobusy, które wożą donikąd.
Obserwuj wątek
    • luite Re: pseudoburmistrz ząbek 24.04.13, 19:59
      Czy jest Pani zameldowana w Ząbkach?
      • tosianietoperz Re: pseudoburmistrz ząbek 24.04.13, 20:16
        odpowiedź jest raczej oczywista i sama się nasuwa...
        • alidziubek Re: pseudoburmistrz ząbek 24.04.13, 20:31
          Skoro tak to zacznij zbierać podpisy na referendum o odwołanie burmistrza.
          • tosianietoperz Re: pseudoburmistrz ząbek 24.04.13, 20:43
            a czemu nikt wcześniej o tym nie pomyślał? a i dodam, że chyba każdy myślący wie czemu nie należymy jeszcze do waw... i tu nie chodzi o dobro mieszkańców, bo dobro mieszkańców to oni mają głęboko w poważaniu, tak jak reszta pseudorządzących w naszym kraju
            • alidziubek Re: pseudoburmistrz ząbek 24.04.13, 20:51
              że spytam...jak długo mieszkasz w Ząbkach?I co wiesz na temat działalności poprzedników obecnego burmistrza(nie żebym go bronił)?
              • tosianietoperz Re: pseudoburmistrz ząbek 24.04.13, 21:18
                przyjeżdżałam tu od ponad 8 lat, bo mieszka tu rodzina, a teraz jestem tu już na stałe, tak wiem boksznajder był zły i przyszła nowa era perkowskiego super bohatera... ale chyba trzeba poszukać już nowego prowadzącego, chociażby m.in. za nieprzemyślaną decyzję dotyczącą budowy basenu
                • alidziubek Re: pseudoburmistrz ząbek 24.04.13, 21:37
                  tosianietoperz napisał(a):

za
                  > nieprzemyślaną decyzję dotyczącą budowy basenu

Możesz to rozwinąć?
                  • tosianietoperz Re: pseudoburmistrz ząbek 24.04.13, 22:05
                    basen miał być I etapem dużego projektu, budowy Centrum Turystyczno – Rekreacyjno – Sportowego w Ząbkach, w związku z organizowaniem przez Ząbki pobytu dla drużyn w ramach rozgrywek Euro 2012 - czyli kolorowe cukierkowe plany jak to działamy i się rozwijamy - chwała nam! - nie wyszło - nadal stoi szkielet a jest połowa 2013, otrzymanie dotacji jest równoznaczne z zachowaniem trwałości projektu przez 5 lat od daty zakończenia finansowego realizacji projektu, czyli utrzymanie basenu (kolosalne kwoty), bo musi działać, w przeciwnym razie trzeba oddać dotację. Kto za to będzie płacił? MY, bo przecież nie urzędasy... to tak po krótce
                    • powstaniec60 Re: pseudoburmistrz ząbek 25.04.13, 08:21

> basen miał być I etapem dużego projektu, budowy Centrum Turystyczno – Rek
                      > reacyjno – Sportowego w Ząbkach, w związku z organizowaniem przez Ząbki
                      > pobytu dla drużyn w ramach rozgrywek Euro 2012

Jeżeli dobrze pamiętam to temat basenu jest wcześniejszy niż Euro2012. Kiedyś była na stronie internetowej gminy ankieta na temat kierunków rozwoju Ząbek i większość ludzi w niej powiedziała, że chce pływalni. No i Burmistrz teraz buduje.
                      • etam2.0 Re: pseudoburmistrz ząbek 25.04.13, 14:03
                        Hej? Odkąd ankieta internetowa jest miarodajna?
                        • tosianietoperz Re: pseudoburmistrz ząbek 25.04.13, 14:21
                          haha dokładnie! sory ale tylko leming wierzy w taką formę wyboru inwestycji...a robi się to po to aby udawać, że się interesują mieszkańcami...w takim świecie żyjemy
                    • alidziubek Re: pseudoburmistrz ząbek 25.04.13, 21:14

> nadal stoi szkie
                      > let

Szkielet czego?
                      Chyba przyłączę się do pytania kalbuda he he....
            • sportif Re: pseudoburmistrz ząbek 24.04.13, 21:57
              nie stać było na Białołękę, to się mieszka w Ząbkach i marzy o wchłonięciu przez Warszawę
              • tosianietoperz Re: pseudoburmistrz ząbek 24.04.13, 22:12
                z waw się przeniosłam, a marzę aby rudego ufo zabrało
        • sportif Re: pseudoburmistrz ząbek 24.04.13, 21:46
          no to jak się pani zamelduje, to może zacząć wymagać
          • tosianietoperz Re: pseudoburmistrz ząbek 24.04.13, 22:13
            panie ...czytaj od początku wątek a potem mędrkuj
    • p605 Re: pseudoburmistrz ząbek 24.04.13, 22:04
      Darmobusy wożą donikąd? Rano o 7 do rebmertowa jedzie pełny. Bardzo dobry dojazd do SKM/KM a potem kilkanaście minut i juz jest się w centrum. Króre autobusy to kible?
      • tosianietoperz Re: pseudoburmistrz ząbek 24.04.13, 22:16
        fakt, jak ktoś jedzie do rembertowa to ma banana... ale jak dalej to wizja KM/SKM mnie przeraża... mnie zmodernizowane kible nie pociągają ale różne są gusta, a kible autobusy to 145
        • p605 Re: pseudoburmistrz ząbek 24.04.13, 23:30
          Dorwałas sie do forum i narzekasz. Moze spróbuj kandydywac na następna kadencję. Zrobisz dla Ząbek zapewne wiele wiecej niz obecny burmistrz. U mnie na pewno masz głos popracia.
          • meggy.kotka Re: pseudoburmistrz ząbek 24.04.13, 23:38
            Cały ból w tym, że nie ma alternatywy dla Perkowskiego.

Każdy z Nas może zgłosić się w wyborach, a nawet je wygrać - tylko co dalej?? Wszystkie pozostałe stołki obsadzone są ludźmi Perkowskiego, więc nowy burmistrz, nie miałby poparcia.
            • p605 Re: pseudoburmistrz ząbek 25.04.13, 00:03
              Własnie nowy burmistrz mógłby się wykazać i wyczyścić te stołki a nie narzekać ze nic nie da sie zrobic. Kazdy kto startuje na to stanowisko powinien ocenić czy sie do tego nadaje i czy ma zamiar coś zmienić a nie wskoczyć na stołek a potem jakoś to bedzie.
    • rukwiak burmistrz ząbek 25.04.13, 08:47
      A ja jestem zadowolny z Perkowskiego. Nikt nie jest idealny ale patrząc na to co teraz się dzieje w Warszawie przy rządach HGW to można się tylko cieszyć, że my nie mamy tak fatalnego burmistrza.
      • tosianietoperz Re: burmistrz ząbek 25.04.13, 14:20
        fakt, hgw uskutecznia ku...two jakich mało, ale żydzi tak mają
    • el_caminino Re: pseudoburmistrz ząbek 25.04.13, 10:44
      Dużo się mówi na mieście o powstającym "pałacu" - jak to ująłeś - pseudoburmistrza. Czy wiesz może, na jakiej ulicy powstaje ta rezydencja?
    • sara06 Re: pseudoburmistrz ząbek 25.04.13, 11:47
      Tylko narzekać potraficie. Wprowadzaliśmy się na mony na ulicach, a teraz mamy drogi, sklepy, usługi, szkoły, przedszkola, dziury sa w każdej gminie. W Warszawie już nie ma gdzie postawić samochodu, wszędzie zakazy.
      A deweloperzy to zasluga starosty w Wołominie, on wydaje pozwolenia, nasz burmistrz niestety nie ma na to wpływu.
      Więc nie narzekajcie, tylko więcej inicjatywy.
    • kalbud Re: pseudoburmistrz ząbek 25.04.13, 12:24
      Zacznij płacić tu podatki, to 30% tych pieniędzy będzie zostawało w gminie i coś można będzie za to zrobić. Wymienić Burmistrza? Na kogo? Nikt nie przepada za PIS-em, ale mają w Ząbkach większość dzięki poparciu kleru.

niedługo wyjazd stąd będzie niemożliwy, jak wygl
      > ąda Powstańców? Ciekawe czy jak skończy budowę domu to wyleje na swojej ulicy
      > asfalt żeby nie jeździł po dziurach i piachu jak my teraz.
    • megusia777 Re: pseudoburmistrz ząbek 25.04.13, 19:45
      No łata te dziury, sama widziałam. Bez przesady, ogolnie mieszka się lepiej niż 9 lat lat temu. Nie przesadzajmy.... facet się stara, ale jak komuś nie odpowiada niech się przeprowadzi do
      W-wy.... albo tam skąd przybył. Nigdzie nie jest idealnie. A może Ty masz receptę na rozwiązanie problemów????? Nie sądzę, radzę samemu/ej spróbować rozwiązać problemy bezpartyjnie.
    • zzabek Re: pseudoburmistrz ząbek 26.04.13, 06:38
      tosiunietoperzyco na Orlej i w okolicy jeszcze przez prawie rok będzie bałagan i będą dziury - tam budują tunel.
      • el_caminino Re: pseudoburmistrz ząbek 26.04.13, 15:41
        Trzeba być człowiekiem wyjątkowo ślepym, żeby nie widzieć tego całego ząbkowskiego syfu. Po dzisiejszym spacerze jedną z najdłuższych ulic w Ząbkach - ulicą Szwoleżerów - nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości. A Piłsudskiego, przez którą przejeżdża codziennie tyle osób, aż tonie w piachu i śmieciach, o brudnych aż do bólu przystankach autobusowych nie wspomnę. I tak dalej, i tak dalej. Ale gwardia etatowych klakierów i tak będzie krzyczeć swoje wytarte slogany: trzeba się meldować, jak się nie podoba, to wynocha, i tak jest lepiej niż za Boksznajdera... i tak w kółko, bo cóż więcej mogą powiedzieć. Przecież tego, czego bronią, obrinić się nie da. Tak więc Tosia nie przejmuj się. Za to im płacą. Rozsądni ludzie krytykę przyjmą z wdzięcznością, bo to własnie ona bywa często motorem zmian.
        • sportif Re: pseudoburmistrz ząbek 26.04.13, 19:35
          płacą? to znaczy, że mnie zapomnieli dopisać do listy płac
        • zzabek Re: pseudoburmistrz ząbek 27.04.13, 21:46
          Trzeba być człowiekiem wyjątkowo ślepym, żeby nie widzieć tego co się zmieniło. Jeżeli nie jest lepiej jak za Boksznajdera to znaczy że nie mieszkałeś(łaś) tu jak burmistrzował Boksznajder, a wtedy był jeszcze Zakład Komunalny. Przejeżdżałem dzisiaj Sosnową - Gajową - Kosynierów - Maczka i o dziwo było czysto, żadnego syfu. uogólnianie i narzekanie, domena ludzi nic nie mogę męczy mnie - wszystko w temacie.
          • tosianietoperz Re: pseudoburmistrz ząbek 27.04.13, 22:25
            akurat ten rejon jest jedynym w miarę czystym, przyjeżdżam tu od 10 lat i to co się zmieniło, to wybudowane nowe osiedla i zniszczone ulice, które kiedyś wyglądały dobrze, nic ponadto ...ok darmobus + przemykający skorupki nocny - żeby nie było, że tylko narzekam
          • attiya Re: pseudoburmistrz ząbek 28.04.13, 07:23
            a wiesz dlaczego było tam czysto? bo częśc ludzi sama sprząta, bo chce mieć wokół siebie czysto, nie czeka aż to zrobią odpowiednie służby, bo czekali w nieskończoność
            tak, teksty, ze było gorzej za Boksznajdera wiec nie powinno się teraz narzekać, to teksty delikatnie rzecz ujmując idiotyczne. I co z tego, że było gorzej? Tzn, że teraz jakaś jedna zmiana na lepsze oznacza, że mamy piać z zachwytu? Sory manitou, nie oszukujmy się, jest syf, bałagan, smród, brak koszy a co za tym idzie ludzie wyrzucają śmieci tam gdzie stoją - najepszym przykładem jest mała boczna uliczka gdzie mieszkam, gdzie i tak muszę kilka razy w roku sprzatać, bo chamstwo ząbkowskie z dziada pradziada jak pije alpagę to butelkę zostawia tam gdzie jeszcze utrzymywało się na nogach a dzieci - rodzice oczywiście tego nie nauczą, co najwyżej znają na pamieć książeczkę do nabożeństwa i biegają 100 razy w miesiącu do kościoła ale co się robi ze śmieciami, tego już nie wiedzą - tam gdzie zdejmą papierek od loda, tam rzucą. To samo z petami, pali taki jeden z drugim i peta rzuca na czyjś chodnik przed bramą.
            O psach już pisałam, niby sąsiad ale psa wypuszcza na trawnik na przeciwko - niech porzadny piesek załatwi się komuś a ni swojej pańci.
            Szczury biegają po mieście radośnie, bo gro dokarmia jeszcze trzy kurki albo gołębie albo piesek ma jedzonko na ziemię wyrzucane, więc czemu ma nie być szczurów.
            Ulice jakie są każdy widzi, to, że jedna czy dwie zostały zrobione....ale jak one zostały zrobione, tanim kosztem, dziura na dziurze po dwóch latach generalnego remontu.
            Z powodu korka ciągnącego się od przejazdu przy Chełmyżyńskiej zrobiłam sobie ostatnio spacer w kierunku W-wy. Wysiadłam przy giełdzie, szłam w stronę cmentarza - ja pierdziu, te chodniki nie były chyba zmieniane na nowe od 30 albo więcej lat. Tzn są nowe kawałki przy dwóch domach ale to właściciele sami sobie położyli, bo pewnie nogi wykręcali chodząc po nich. Naprawdę nie można najtańszych płyt kupić i to wymienić? Kosz tylko przy przystanku a i to zapełniony na maksa. Piach - po kostki, może właściciele sprzątną, po co miasto ma się starać.
            Zastanawiam się, dlaczego to tylko nieliczni widzą? Odpowiedź jest prosta. Bo starzy ząbkowianie w takim a i jeszcze większym syfie żyli przez kilkadziesiąt lat, wiec dla nich każda zmiana to powód do niewyjaśnionej dumy i piania nad cudownym sołtysem ząbek.
            Tu nawet bat nie wystarczy i bicie aż do momentu aż taki jeden syfiarz z drugim - bo jak ich inaczej nazwać - zacznie sprzątać po sobie i wokół siebie.
            Burmistrz też - co z tego, ze rok czy dwa gdzies tam w Siemiatyczach spędził - całe życie tu żyje, więc dla niego to norma. A ci co z Wolek Dolnych przyjechali, gdzie gnój z obór się wylewał a na podwórku było błoto, to dla nich to niemal raj utracony.
            A ci, co narzekając mają rację, są wyzywani od słoików, narzekaczy, że nie płacą podatków - i tak będzie cały czas, bo ta druga strona okopała się w zasyfionym grajdole i im jest wcale nie najgorzej, więc zrozumienia nigdy nie będzie.
            Tak na marginesie - wczoraj sprzątałam przed domem. Cała taczka syfu - papierki, pety, buteleczki, kapsle. Wiem w którym domu przy ulicy gdzie mieszkam są dzieci, wiem, kto lubi sobie setę walnąć. Wczoraj kilka z tych osób przechodziło w tę i z powrotem, nawet okiem nie mrugnęło jak ich ten syf sprzątałam. To samo z palaczami - ja pierdziu, petów było kilkadziesiąt. Przecież do domu było za daleko - ze 30 m, lepiej było komuś na kawaleczek trawnika wrzucić. I jak tu nie nazwać takich ludzi chamem z chama? Część tych ludzi przyjechało z łomżyńskiego, ostrołęckiego - co mi szkoda napisac skąd, skoro wiem - i żyją tu ze 40 lat - pewnie niemal za warszawiaków uważają się, choć w sumie nie wiem, skoro tak się zachowują. A może nadal uważają się mieszkańcami Łomży bądź innych nie wiem jak ich wsie się nazywają, grunt, ze odkąd tam mieszkam - nie jest to 3 czy 7 lat ale o wiele więcej - jak był syf przed domem, na ulicy koło ich posesji itd, to nadal taki syf u nich jest.
            Z całym szacunkiem dla tych nielicznych, prawdziwych ząbkowiaków - choć ja nie znam chyba ani jednego - na ten moment, bo kiedyż znałam dwie osoby - nie żyją juz.
            Oczywiście przepraszam tych, ktorych uraziłam zbyt dosłowną wypowiedzią ale czasem inaczej nie można, bo jak czegoś nie powie się wprost, to inni tego nie zrozumieja.
            • mu1333 Re: pseudoburmistrz ząbek 29.04.13, 00:57
              masz całkowitą rację , zamiast narzekać to trochę własnej kultury i zaczynamy najpierw od siebie porządki , a potem wymagajmy od innych ,niestety większość z nas to brudasy i najlepiej podrzucać komuś swoje brudy ,też mam dosyć zbierania śmieci sąsiadów.
              Nadmieniam ,że w Ząbkach mieszkam od urodzenia i stwierdzam ,że dużo zależy od nas samych,trochę własnego zaangażowania , a uwagi można zgłaszać w urzędzie
              • zaza4.4 Re: pseudoburmistrz ząbek 29.04.13, 07:05
                mu1333 napisała:
                " a uwagi można zgłaszać w urzędzie", powiedz mi tylko po co. Ludzie od lat zgłaszali swoje uwagi i co z tego wynika. Ano nic, urząd został poinformowany i nic nie zrobił. Ludzi spełnili obywatelski obowiązek i nie widząc reakcji najpierw się wściekli, że niepotrzebnie tracili swój czas, a później zobojętnieli. Po co mają reagować, jeśli z tego nic nie wynik.

ps. tak sądzę, że specjalnie rozgrzebali miasto, aby utrudnić dotarcie do urzędu dla tych pozostałych, którzy mają jeszcze nadzieję, że "władza" się interesuje ich problemami, a nie tylko jak zarobić i się nie narobić.
        • tosianietoperz Re: pseudoburmistrz ząbek 27.04.13, 22:12
          dzięki :)
      • tosianietoperz Re: pseudoburmistrz ząbek 27.04.13, 22:18
        ...ahaaa... a ja myślałam, że tak sobie rozkopali ulicę dla przyjemności, btw jeżdżę po dziurach na szwoleżerów, warszawskiej i skorupki, a łatają wybiórczo, choć przyznam, że nawet polubiłam slalom
    • majster225 Re: pseudoburmistrz ząbek 27.04.13, 23:11
      Z tego co wiem Boksznajder ma syna, może wróci stare w nowym wydaniu? :)
    • duleb Re: pseudoburmistrz ząbek 28.04.13, 13:10
      Proponuję aby Pan Burmistrz postal 5 min na chodniku przy rondku Powstancow / Pilsudskiego w taki poranek jak dzis....
      Miłej kąpieli, a imprezka tansza niz wasz basen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka