xsqr 15.11.13, 20:42 ..dzisiaj korek na Żołnierskiej mnie załamał, zaczynał się w połowie między estakadą nad torami a skrętem z Marsa. Ktoś wie dlaczego ostatnimi czasy zaczęły się tutaj dziać takie cuda?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rotot Re: Korki na Żołnierskiej 15.11.13, 23:07 Zakazali wjazdu na grota i mamy WOW na Żołnierskiej. Tiry pchają się wszystkimi pasami i tak dwa lata. Dziękujemy ci HGW. Odpowiedz Link Zgłoś
rotot Re: Korki na Żołnierskiej 15.11.13, 23:11 Ps. Kiedyś stała na Żołnierskiej taka wielka tablica z zakazem wjazdu Tirów do Warszawy w określonych godzinach. Może by odszukać i wkopać? I niedługo jeszcze remont Piłsudskiego w Zielonce. Oj będzie się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
tommi2101 Re: Korki na Żołnierskiej 16.11.13, 12:48 ...mysle ze caly czas stoi ta tablica...ale jakie to ma znaczeniie? ...w koncu ktoredy mialyby sie poruszac te TIRY?...skrzydel nie maja...latac nie potrafia..musza jakos dojechac .... Odpowiedz Link Zgłoś
rotot Re: Korki na Żołnierskiej 16.11.13, 18:48 Tablicy nie ma. A kiedyś była. Tiry miały jeździć 50 czyli obwodnicą dla tirów, tak jak kiedyś. Wczoraj na Żolnierskiej Tiry z całej Europy szczelnie zakorkowały przejazd. Wszystkie 3 pasy były zajęte. Nie trzeba dodawać, że tu Viatol nie działa. Dzięki temu z Ząbek nie ma już normalnego wjazdu do Warszawy. Jak Tobie to nie przeszkadza to twoja sprawa. Mnie przeszkadza. Wiosną rusza budowa 2 nitki Piłsudskiego, co dodatkowo wygeneruje korki. Odpowiedz Link Zgłoś
ek.0 Re: Korki na Żołnierskiej 18.11.13, 08:58 Zamkniecie mostu Grota, jednego z ważniejszych w Warszawie spowodowało że ruch kołowy musiał przenieść się na inne ulice. Nie tylko na Żołnierskiej/Marsa jest ciaśniej. Na Radzymińskiej/Solidarności również jest więcej aut. Po zamknięciu mostu Grota, korkuje się część al. Solidarności od ul. Szwedzkiej do ul. Jagiellońskiej. Zakazy nic nie dadzą, skoro nie ma komu ich egzekwować. Odpowiedz Link Zgłoś
xsqr Re: Korki na Żołnierskiej 18.11.13, 09:01 To jest jakaś tragedia. Codziennie 5 km stania w mega korku :( Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Korki na Żołnierskiej 18.11.13, 10:19 xsqr napisał(a): > To jest jakaś tragedia. Codziennie 5 km stania w mega korku :( Na Radzymińskiej podobnie, w zasadzie od Tesco na Solidarności do P&R na Wileńskim korek, wcześniej nie lepiej, nawet bus-pasy stoją. Trzeb się przyzwyczaić albo szukać alternatyw zbiorkomem. Odpowiedz Link Zgłoś
xsqr Re: Korki na Żołnierskiej 18.11.13, 10:21 Heh. jakbym córy do teściów nie woził to bym auta z garażu nie wyciągał bez potrzeby, a z małym dzieckiem, o 6 do Chełmżyńskiej w wózku w deszcz..?! Słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
oqwa Re: Korki na Żołnierskiej 19.11.13, 09:26 Jak dzisiaj na Marsa/Żołnierskiej? Można się tam jeszcze przepchać? Odpowiedz Link Zgłoś
nazir_brooklyn Re: Korki na Żołnierskiej 20.11.13, 08:28 Już nie da rady z rana się wydostać z Ząbek. Najłatwiej przez działki, przeskakując kolejne płoty. Wszędzie dookoła ciasno na maxa. Wciąż próbuję nowych rozwiązań podróżowania (nie ma ich aż tak wiele) i każde jest niestety podobne do siebie. Trzeba swoje odstać i już. Odpowiedz Link Zgłoś
oqwa Re: Korki na Żołnierskiej 20.11.13, 08:56 Są jeszcze rolki, łyżwy i paralotnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Korki na Żołnierskiej 20.11.13, 09:29 nazir_brooklyn napisał(a): > Już nie da rady z rana się wydostać z Ząbek. Najłatwiej przez działki, przeskak > ując kolejne płoty. > Wszędzie dookoła ciasno na maxa. Wciąż próbuję nowych rozwiązań podróżowania (n > ie ma ich aż tak wiele) i każde jest niestety podobne do siebie. Trzeba swoje o > dstać i już. Dokładnie tak, ja przesiadam się jak najwcześniej się da do zbiorkomu (ale jeźdzę w kierunku Radzymińskiej, a tam jeszcze nie ma takiego dramatu). Odpowiedz Link Zgłoś
mbwa-mwitu Re: Korki na Żołnierskiej 20.11.13, 19:15 Wielka szkoda, że włodarze miasta, wiedząc o tej sytuacji, nie zrobili nic w obronie swoich mieszkańców (Ząbek). Mozna było np ustalic czasowy (godziny szczytu) zakaz jazdy TIRów Piłsudskiego i Powstańców. Teraz stoimy w korkach z TIRami Tesco i innych sklepów. Wiem, rozumiem- gdzieś musza jezdzic ale wystarczylaby jedna droga wlotowa/wylotowa dla Ząbkowian aby nie mieli tak przesrane:( Odpowiedz Link Zgłoś
oqwa Re: Korki na Żołnierskiej 21.11.13, 10:18 Wczoraj jechałem Żołnierską. Przy skrzyżowaniu ze Strażacką jest znak (F13) nakaz jazdy Tirów pow. 16 Ton, w godzinach szczytu (7-10 i 16-20) w Strażacką. (gdzie niby mają tam dojechać to nie wiem). Znak stoi, a Tiry śmigają aż do Marsa. Na Powstańców powinien być zakaz pow. 3,5 tony. To samo na Szwoleżerów. Odpowiedz Link Zgłoś