Dodaj do ulubionych

N66 do Ząbek

24.02.15, 09:30
ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=6002&l=1
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: N66 do Ząbek 24.02.15, 10:05
      N66: DW. CENTRALNY – Emilii Plater – Świętokrzyska – Marszałkowska – Pl. Bankowy – Al. Solidarności (powrót: Nowy Zjazd – Wisłostrada – Topiel – Dobra – Tamka – Kopernika - Świętokrzyska) – Targowa – Ząbkowska – Radzymińska – Kraśnicka – Ziemowita – Wierna – PKP Zacisze-Wilno – Wierna – Janowiecka – Ząbki: Warszawska – al. Piłsudskiego – Powstańców – Maczka – Szwoleżerów – Sikorskiego – Kwiatowa – Orla – Wojska Polskiego – Leszyckiego – Batorego - SOSNKOWSKIEGO (powrót: Batorego – Bystra - Radzymińska)
      • kahaniel Re: N66 do Ząbek 24.02.15, 19:42
        Nareszcie. Jeszcze jakis calodzienny autobus na powstancow i normalnie europa.
        • walach2 Re: N66 do Ząbek 27.02.15, 08:25
          Na moje zapytanie o możliwość uruchomienia połączenia autobusowego z rejonu południowych Ząbek do stacji Metra WILEŃSKA, otrzymałem wstępną odpowiedź Burmistrza, z którą można zapoznać się
          w zakładce interpelacje na mojej stronie arturwalachowski.wgore.pl/aktualnosci/73

czekam na odpowiedź dyrektora ZTM
          • rob339 Re: N66 do Ząbek 27.02.15, 23:29
            Bardzo dobrze ze taki list zostal wyslany. Musi sie cos zmienic w poludniowych Zabkach jesli chodzi o dojazd do warszawy. Przeciez coraz wiecej osob tu sie osiedla i ciagle sa budowane nowe osiedla. Dlaczego linia 345 nie kursuje przez caly dzien oraz w weekendy? Powinnismy systematycznie domagac sie aby polepszyc komunikacje z Warszawa. Super ze zostala uruchomiona linia nocna....ale gdyby taka linie urochomic podczas dnia...Burmistrz pisze, ze szybsze sa przesiadki...nie sadze, wiekszosc osob napewno wolalaby bezporsrednio dojechac do metra niz przesiadac sie na Mlodzienczej czy na innym przystanku.
            • awawawaw Re: N66 do Ząbek 27.02.15, 23:46
              W tej chwili w godzinach szczytu z rejonu Szwoleżerów i Powstańców dojedziesz do centrum Warszawy w 40 minut.
              Mając doświadczenia z linii X nie sądzę żeby bezpośredni autobus do Wileńskiej istotnie poprawił ten wynik.
              • wolverine_14 Re: N66 do Ząbek 28.02.15, 12:06
                W godzinach szczytu by nie poprawił, ale poza godzinami szczytu już tak.
                • rob339 Re: N66 do Ząbek 28.02.15, 14:07
                  Wlasnie o to chodzi, wiele osob podrozuje nie tylko w godzinach szczytu...
            • andresky Re: N66 do Ząbek 17.03.15, 09:32
              Kiedy sprowadzałem się tutaj kilka lat temu, to jedną z rzeczy, która mnie przyciągnęła była pełna I-strefowość Ząbek (łącznie z pociągiem). Obecnie, kiedy jest metro na dw. Wileńskim, pociąg byłby doskonałym połączeniem. Przesiadka ze 199 czy 145 do mega zatłoczonych markowskich linii to średniowiecze (wprowadzenie autobusu bezpośredniego jednak niewiele by zmieniło). Ciekawe czy pan burmistrz P. kiedykolwiek jechał komunikacją ZTM do Wileńskiego.

Był pociąg, ale dobre czasy się skończyły. Ktoś pożałował pieniędzy. Nie mówię, że KM nie ustaliły złodziejskich cen, ale chyba władze są od tego, żeby negocjować jakieś rozwiązania. Kto z Ząbek obecnie skusi się na zakup biletu okresowego na linii Ząbki - Wwa Wilno? Sprawdziłem w taryfie KM, że kwartalna cena takiej przyjemności, to prawie to samo co różnica w cenie II i I strefy ZTM za 90 dni.

Wypróbowałem już wiele sposobów dojeżdżania z Ząbek do Warszawy (pracuję na jej drugim końcu). Skusiłem się wczoraj na przetestowanie pociągu (bilet jednorazowy)+metro. Dojazd mi się skrócił do ok. 50 minut z grubo ponad godziny. Jednak nie jest to taki zysk, aby płacić 2x tyle za bilet.

Podobno w związku ze zmianami we władzach Wołomina już ZTM chce rozmawiać. Ciekawe czy nasze władze też. Może jest jakaś szansa. Są dwie opcje: przywrócenie pierwszej strefy oraz druga, niestety bardziej prawdopodobna: druga strefa bez dopłaty (bo przecież mieszkańcy nic nie zyskują).. albo jak zwykle jedni obrażą się na drugich i dalej pozostaniemy czarną dziurą na mapie wspólnego biletu.
              • wrekawek Re: N66 do Ząbek 17.03.15, 11:24
                andresky napisał:

> Wypróbowałem już wiele sposobów dojeżdżania z Ząbek do Warszawy (pracuję na jej
                > drugim końcu). Skusiłem się wczoraj na przetestowanie pociągu (bilet jednorazo
                > wy)+metro.

Ile zajmuje Ci dotarcie z domu do pociągu?
    • motyl69 Re: N66 do Ząbek 24.02.15, 16:41

• oqwa Re: N66 do Ząbek 24.02.15, 18:54
        Ktoś wie jak będzie jechał z Maczka na Sikorskiego?
        (oprócz tego, że asfaltem)
        • ftw_2dor Re: N66 do Ząbek 24.02.15, 21:12
          ?? Tak jak przystanki.. "Maczka" - "Zieleniecka" - "Sikorskiego" - "ks. Skorupki"
    • ss-85 Re: N66 do Ząbek 25.02.15, 19:06
      Lepsze połączenie z centrum Warszawy niż za dnia :-)

--
      pieknozabek.blox.pl/html
      • sibeliuss Re: N66 do Ząbek 25.02.15, 21:17
        W ciągu dnia mogłoby tak coś kursować :)
    • ek.0 Re: N66 do Ząbek 26.02.15, 08:47
      Szkoda że tylko raz na godzinę, ale dobre i to.
      • rotot Re: N66 do Ząbek 27.02.15, 22:09
        Raz na godzinę i "aż 4 razy" .
        Miał być autobus do metra i jest do metra. Tylko trzeba wstać na 3.15 i bez koreczków na luzaka można dojechać do Wileniaka, ba, aż do Centralnego.
        Kpina.
        • awawawaw Re: N66 do Ząbek 27.02.15, 22:44
          Kpina?
          To jest standardowa częstotliwość kursowania "podmiejskiego" nocnego!
    • awawawaw Re: N66 do Ząbek 27.02.15, 22:58
      Nareszcie!

Widzę tylko jeden minus.
      W noce weekendowe (piątek/sobota i sobota/niedziela) powinien być jeszcze jeden kurs o 3:45 z Centralnego, bo 199 zaczyna kursowanie godzinę później i ta dziura jest dość problematyczna. Zarówno dla imprezowiczów jak i dla grzecznych studentów i słoików wyjeżdżających w sobotni poranek w rodzinne strony. Wciąż pozostaje tylko taksówka żeby zdążyć na pierwsze poranne pociągi ;)
      • rob339 Re: N66 do Ząbek 27.02.15, 23:10
        Taki autobus powininen byc za dnia tylko czestsze kursy to bylaby rewelacja!
    • michal_prickstein Re: N66 do Ząbek 08.03.15, 09:43
      I tak za daleko by z buta do Zielonki wracać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka