18.09.15, 15:36
Czy ktoś z Państwa ma wątpliwą przyjemność korzystania z tej linii w stronę Wiatracznej,godzinach porannych? Jakie wrażenia?
Obserwuj wątek
    • xr5 Re: Linia 145 18.09.15, 15:59
      Tak codziennie około 6:30 poruszam się w stronę Wiatracznej tyle że wysiadam na okularowej. Nie ma tragedii. Przez tory nawet sprawnie się przelatuje gorzej już do krzyżówki Marsa z Chełmżyńską bo ciasno już przed Szymańskiego.
      • zuzanna807 Re: Linia 145 19.09.15, 13:56
        Koszmar! Jeżdżę codziennie w stronę Wiatracznej tym o 6.42 i do pętli tramwajowej na Gocławku jadę około godziny! Wszystko stoi, jeden ogromny korek! W zeszłym tygodniu na skrzyżowaniu Marsa i Chełmżyńskiej były nieczynne światła więc był korek gigant! Niestety, nie mam innego autobusu więc muszę korzystać z 145! W odwrotną stronę po południu nie jest tak źle!
        • awawawaw Re: Linia 145 21.09.15, 16:15
          > Koszmar! Jeżdżę codziennie w stronę Wiatracznej tym o 6.42 i do pętli tramwajow
          > ej na Gocławku jadę około godziny!
          A dalej gdzie jedziesz? Bo wyjeżdżając spod giełdy o tej porze po pół godz. jest się na Dw. Wschodnim.
          • hchandersen Re: Linia 145 22.09.15, 11:05
            pół godziny z Powstańców na Wschodni? Którędy? Czym?
            • duleb Re: Linia 145 22.09.15, 13:09
              rowerem, dronem, w snach :-)
            • awawawaw Re: Linia 145 23.09.15, 11:20
              6:45 z przystanku Powstańców linią "Ząbki-2" do Rembertowa, przesiadka na S-2 o 7:07.
              Planowy przyjazd na Wschodnią 7:13. W praktyce często dokłada ze 2-3 minuty.
    • hchandersen Re: Linia 145 21.09.15, 09:28
      Ja jadę z przystanku Powstańców o 6:02 i zdanżam na przesiadkę na 6:17 na 401 na Okularowej. Tłoku w autobusie nie ma, przed Marsa mały korek.
      • dudus86 Re: Linia 145 23.09.15, 07:38
        Ja od około roku nie jeżdżę już autobusem tylko autem do pracy ale był okres w miarę długi gdzie codziennie użytkowałem autobus 145. Jeździłem z przystanku Powstańców i jak trafił się dzień bez korków na strażackiej i chełmżyńskiej przy marsa to można było dojechać do przystanku okularowa w 25 minut. Nigdy nie udało mi się zejść poniżej tego czasu. A jak na strażackiej trafił się korek to czas wydłużał się do 35 a nawet 40 minut. Po pewnym czasie postanowiłem jeździć 145 w drugą stronę tz. do młodzieńczej. Niby więcej przesiadek miałem do pracy ale z powstańców jeżdżą w tamtą stronę 2 busy - 145 i 345 i jak jeden ucieknie to przyjeżdża drugi a ponadto na radzymińskiej jest bus pas dzięki któremu z ząbek do Dw. Wileńska jedzie się 20-25 minut.
    • duleb Re: Linia 145 04.10.15, 19:43
      nie, no sama sielanka, nic tylko wysłać list pochwalny do ZTM.
      145 - mistrz niepunktualności !
      Źle skonstruowany rozkład jazdy. Jeśli ktoś myśli, że od Powstańców bus dojedzie do Okularowej w 9 min to jest marzycielem? Nawet w niedzielę nie dają rady?
      ALE ZTM MA TO W POSZANOWANIU (CZYTAJ D?) Fachowcy za biurkami, którzy dobrzy są jedynie w planowaniu podróży swojakom - w podjeździe do zajezdni ! nie widzą problemu. Brak synchronizacji odjazdu z okularowej 520 z 145 powoduje często, że trzeba stać po 8-10 min na przystanku-a zima idzie! To nie wygoda, to oczekiwanie, ze jak autobus przyjedzie według rozkładu, to następnym dojedzie według rozkładu do celu.
      I jeszcze jedno - wyjątek stanowi zawsze ostatni autobus danego dnia. Tu kierowcy dają radę nadrobić nie rzadko ponad 3 min przed planowanym odjazdem z Powstańców. Ale tu ZTM również nie widzi problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka