dorotka251 20.07.05, 21:12 Jak się Wam podoba osiedle przy ulicy Powstańców 26 budowane przez firmę Dozbud. Może znajdzie się osoba mieszkająca już w tych budynkach i podzieli się opinią na temat osiedla i samego developera. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nei234 Re: DOZBUD POWSTAŃCÓW 22.07.05, 15:17 gdzies ponizej byl tu mail odnosnie wlasnie tej budowy poszukaj bo nie pamietam co mowili na ten temat mieszkancy ! Odpowiedz Link Zgłoś
saskia75 Re: DOZBUD POWSTAŃCÓW 30.07.05, 20:17 czesc ja tez mam to samo pytanie...mam juz rezerwacje w budynku B, na mieszkanie 85 m i sama nie wiem co robic?????????? ale zaraz dalej sa mieszkania w zoltych domach (male-zolte) i tam sa tez mieszkania na sprzewdaz, dzisiaj je widzielismy w srodku. Zachodze w glowe co robic? Jakie Ty masz odczucia co do kosciola? nie boisz sie dzwonow i niedziel? bede wdzieczna za info. magda Odpowiedz Link Zgłoś
k-konrad Re: DOZBUD POWSTAŃCÓW 31.07.05, 18:17 Co do dzwonow - w dni powszednie dzwonia od 6.30, w niedziele o 7.30. Slychac je glosno i donosnie - wiec jesli mialbym miec mieszkanie od strony kosciola - to zastanowilbym sie 33 razy. I zrezygnowal. W ogole zastanawiam sie jak daleko w pedzie za zysiem posuna sie developerzy - budowanie domu praktycznie na granicy dzialki koscielnej to wyjatkowa perfidnia. I zastanow sie jeszcze (oczywiscie o ile masz miec mieszkanie od strony dzialki koscielnej), ze w chwili gdy stanie kosciol stracisz duza czesc swiatla - szczegolnie porannego sloneczka. I na koniec - tak z ciekawosci: co o kosciele mowi developer? pozdrawiam Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
saskia75 Re: DOZBUD POWSTAŃCÓW 31.07.05, 21:31 witam Konradzie masz absolutna racje, rozumiem, ze tam mieszkasz:) sadzac po wypowiedzi. Mieszkanie jest w tym budynku najdalej oddalonym od Kosciola, czyli B, ale okna sypialni wychodza na podworko i tyl kosciola. developer mowi, ze bedzie budowany wiekszy kosciol, ale wisz co mnie zastanawia...mieszkania w budynku bezp. przylegajacym do dzialki koscielnej i jednoczesnie jeszcze nie skonczonym, sa juz sprzedane, a w budynu najdalej polozonym i skonczonym sa jeszcze 4 wolne!!!!! o co chodzi, zdradz mi ta tajemnice??? prosze...jesli tam mieszkasz powiedz co jeszcze nas czeka, jesli sie zdecydujemy. nie ukrywam, ze Zabki to nie jest moja wymarzone miejsce, tylko cena jest bardzo ok.bardzo!!!! co sadzisz? pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
autido Re: DOZBUD POWSTAŃCÓW 01.08.05, 10:31 Czesc ! Ja mieszkam w pierwszym bloku tak go nazwijmy ! Ogolnie jest wszystko ok wlasciciel mowi wprost co i jak. Problemow dostarczaja sobie wlasciwie sami mieszkancy. Nie zmaykane klatki schodowe nabrudzone na klatkach brama na noc czesto pozostaje otwarta, w garazu inwestor nie pomyslal i zrobil otwory male pod balkonami przez ktore wlewa sie deszcz i piasek przy kazdej sposobnosci nie wiem co z tym zrobia to wedlug nie jest najwiekszy problem zostawienie rowerow w garazau nie wchodzi w gre chyba ze ktos lubi miec prace odrdzewiajace. Jesli chodzi o kosciol to wszystko jest kwestia przyzwyczajenia. My w ogole nie wzielismy tego pod uwage i potem jak sie dowiedzielismy ze obok jest dzwonnica to sie przerazilismy. Po czym okazalo sie ze przez pierwszy tydzien slyszelismy te dzwony a teraz nawet w lato przy uchylonych oknach nie zwracamy na to uwagi. Acha ze smiesznostek jeszcze tylko sasiedzi ktorzy chyba maja problemy ze sluchem bo zostawiaja wlaczony budzik elektroniczny ktory potrafi wyc po kilka godzin. Nie wiem czy problemy ze sluchem czy ze wstaniem ale tojest wkurzajace a nie wiem u kogo to buczy. Pzdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś
arek_k Re: DOZBUD POWSTAŃCÓW 01.08.05, 10:39 O rany to ja to slyszalem kilka razy w Niedziele idac do Kosciola. Buczy jakby jakis alarm albo co ! Niezly budzik ! Pozdrawiam Arek Odpowiedz Link Zgłoś
nei234 Re: DOZBUD POWSTAŃCÓW 01.08.05, 12:34 No przesadzacie chyba to nie mozliwe zeby to byl budzik jak ide rano do pracy przechodze obok tego bloku i dwa razy slyszalem cos takiego ale to chyba nie moze byc budzik ? Odpowiedz Link Zgłoś
saskia75 Re: DOZBUD POWSTAŃCÓW 07.08.05, 20:05 czesc powiedz mi prosze jakie trzeba liczyc oplaty czynszowe (bez zawiazanej wspolnoty i z zawiazana), jak wyszlo cenowo ogrzewanie zima? Prosze powiedz w ogole jakie oplaty mnie czekaja w zwiazku z eksploatacja mieszkania w tym samym budynku co TY? dziekuje z gory magda Odpowiedz Link Zgłoś
staan2 Re: DOZBUD POWSTAŃCÓW 04.08.05, 12:57 Witam, Ja własnie miesiąc temu nabyłam mieszkanie w bloku B, i teraz czeka mnie koszmar remontu. Co do samej okolicy to jak na razie bardzo się cieszę, że po pracy będe mogła parę chwil spędzić w ciszy i uciec od wielkiego miasta. Serdecznie pozdrawiam wszystkich sasiadów, obecnych i przyszłych :) Ania Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.be Re: DOZBUD POWSTAŃCÓW 04.08.05, 15:19 staan2 napisała: > Witam, > Ja własnie miesiąc temu nabyłam mieszkanie w bloku B, i teraz czeka mnie > koszmar remontu. > Co do samej okolicy to jak na razie bardzo się cieszę, że po pracy będe mogła > parę chwil spędzić w ciszy i uciec od wielkiego miasta. > Serdecznie pozdrawiam wszystkich sasiadów, obecnych i przyszłych :) > Ania To uważaj na ten "budzik" - ja nie wiem co to jest ale też często to słychać. Myślę że to jakieś urządzenie z budowy - bo chyba niemożliwe żeby budzik dawał godzinami rano .... Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
20052006s Re: DOZBUD POWSTAŃCÓW 28.12.05, 13:06 od wczoraj jest forum dla naszego osiedla. moze tam sie przeniesiemy... (jak sie troche tu ożywi). Odpowiedz Link Zgłoś
m.dzinkans Re: DOZBUD POWSTAŃCÓW 29.12.05, 14:20 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35936 Odpowiedz Link Zgłoś