Dodaj do ulubionych

Nowa Budowa Anłuku przy Orlej

05.01.06, 14:01
Cześć,

Czy ktoś z forumowiczów lub zaglądających tu sympatyków Ząbek jest w
posiadaniu jakiś informacji na temat budowy nowego bloku przy Orlej przez
firmę Anłuk(chodzi chyba o os. Legionów II). Mieszkam obok na os. Orla I i
przymierzam się do ewentualnego zakupu mieszkania na tym nowym osiedlu.
Wprawdzie na razie są na etapie wstępnych przyłączy ale deklarują, że blok
będzie gotowy na koniec 2006 r.
Obserwuj wątek
    • rembert Re: Nowa Budowa Anłuku przy Orlej 05.01.06, 14:05
      Co chcesz wiedzieć konkretnie?
      Szczegóły są w tabela.ofert.pl
      • 20052006s Re: Nowa Budowa Anłuku przy Orlej 05.01.06, 14:52
        Raczej tabelaofert.pl
        • rembert Re: Nowa Budowa Anłuku przy Orlej 05.01.06, 15:08
          Tak, pomyliłem się. Jedna głupia kropka a zmienia postać rzeczy:)
          • 20052006s Re: Nowa Budowa Anłuku przy Orlej 05.01.06, 15:47
            Dbałość o szczegóły jest ważna :-P
            • traore1 Re: Nowa Budowa Anłuku przy Orlej 05.01.06, 16:20
              Ile jeszcze mają wybudować bloków os.Legionów.Teraz budują 3.
    • michalina33 Re: Nowa Budowa Anłuku przy Orlej 06.01.06, 08:51
      dowiadywałam się w wakacje, podobno ten teren (łączki) obok bazarku nie został
      przez nich zakupiony, więc to by było chyba na tyle, ale warto się przejść lub
      nawet zadzwonić do ich biura i spytac dokładnie, moze są już bardziej aktualne
      informacje :)

ale odnośnie tych bloków

moze ktoś ma do sprzedania mieszkanie na tych osiedlach przy Orlej, jestem
      bardzo zainteresowana, 3-pokojowe,nie interesuej mnie tylko parter;pozdrawiam
      • caleb666 Re: Nowa Budowa Anłuku przy Orlej 06.01.06, 15:20
        Byłem u nich w biurze.... działka należy do nich, nie jest obciążona hipoteką
        oraz jest decyzja o wydaniu pozwolenia na budowie wydana przez starostwo
        wołomińskie (dzwoniłem do nich i mi to potwierdzili), mają również aktualny
        wypis z rejestru i nie ma na nim obciążeń. Kopie wszystkich interesujących mnie
        dokumentów dostałem bez żadnego problemu. Buduje ta sama firma, która budowała
        poprzednie osiedle Global z Węgrowa. Zadzwoniłem do nich i potwierdzili że
        zaczynają już budowę, na razie czekają na przełączenie jakiś instalacji
        (kanalizacja? elektryczność?). I to tyle co udało mi się na razie dowiedzieć.
        Reasumując z formalnego pkt widzenia firma wydaje się czysta. Nie ma co ukrywać
        o atrakcyjności inwestycji świadczy przede wszystkim jej cena oraz lokalizacja
        w ząbkach (niedaleko stacji) co dla osoby niezmotoryzowanej ma duże znaczenie.
        Niestety obsuwy w terminie realizacji inwestycji oraz usterki budowlane, które
        mogą wystąpić - ich ryzyko występuje prawie zawsze niezależnie jaki deweloper
        buduje.
        • zabki-legionow10b Re: Nowa Budowa Anłuku przy Orlej 24.02.06, 08:41
          Tak naprawdę nie została zakonczona jeszcze budowa Bloków Orla I. Po ponad roku
          od oddania budynku brak ogrodzenia, ławek, placu zabaw, domofonu. Podczas
          roztropów przeciekają dachy w hali garażowej, pękają ściaby w mieszkaniach,
          kominy wentylacyjne nie funkcjonują, drzwi i zamki się zacinają. Czujniki
          światła, automaty schodowe, zamarżnięta winda, gazomierz, klapy dymne, brama
          garażowa - ciągle coś sie psuje. Można tak wymieniać bez końca, Pani Świderska
          stosuje najgorszej jakości materiały wykończeniowe, zaś o istnieniu słów
          rekojmia i gwarancja zapomniała. Nawet nie umiała zawrzeć dobrej umowy na
          dostawy prądu. Wspólnota zamiast 1500 zł płaci 2500, bo wspólnota kupuje
          (przepraszam do niedawna kupowała) prąd "przemysłowy" a nie "mieszkaniowy".
          Niestety jestem przekonany, że mieszkańców Orla II czeka ta sama droga przez
          mękę.
    • traore1 Re: Nowa Budowa Anłuku przy Orlej 06.01.06, 15:19
      a czy ktos orientuje sie czy teren pomiedzy dwoma bialymi nowymi blokami a
      starym osiedlem na legionów(mowie tu o malych i starych blokach) bedzie
      zabudowany tzn. czy stanie na nim jakis blok.prosze o odp. w tym temacie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka