Dodaj do ulubionych

II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie

13.02.06, 13:39
Witam wszystkich!

Proponuję wpisywać tu pierwsze opinie o drugim etapie inwestycji. Jestem
zainteresowany kupnem mieszkania w budynku nr 2. Czy ktoś z Państwa również
planuje taki zakup?

pozdrawiam

K
Obserwuj wątek
    • lendzinek Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 13.02.06, 19:23
      Witam!
      Rowniez planuje zakup mieszkania w drugim budynku.Na stronie internetowej
      podaja zakonczenie 2 etapu na grudzien,ale znajac opoznienia przy pierwszym
      budynku,ten termin chyba jest nieaktualny.Zwlaszcza,ze stan robot na dzien
      dzisiejszy nie zabardzo zaawansowany.
      Pozdrowienia
      • kuba_75 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 13.02.06, 19:31
        tez mnie to trochę martwi, bo o ile dobrze się orientuję rok temu budynek nr 1
        miał już pierwszą kondygnację. oby zebrało sie tutaj jak najwięcej chętnych do
        zakupu mieszkania w drugim etapie! wtedy będziemy mogli sie wymieniać
        informacjami

to, że cena jest wyższa nie powinno być zaskoczeniem, ale jednak różnica daje
        się we znaki potencjalnym nabywcom. które mieszkanie masz na oku? :)

K
        • lendzinek Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 13.02.06, 21:18
          No tak,nie ma co dzielic skory na niedzwiedziu.Byc moze nasze obawy sa
          bezpodstawne.Jestem zainteresowany mieszkankiem troche ponad 68m2,strona wsch-
          pld,tj.od lasu i od 3 budynku.Obecnie mieszkam obok "Lesnej polany",a wykop pod
          nowy blok widze z okna.Jesli zdecyduje sie ostatecznie na zakup,to bede
          mial "oko" na wykonawcow i postepy na budowie.
          • skokson Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 18.02.06, 21:40
            W takim razie czekamy na newsy, my już się zdecydowaliśmy:-)
            • korleone78 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 21.02.06, 00:52
              Witam. Ja rowniez sie zainteresowalem i wlasnie czekam na decyzje kredytowa
              hmm... mam nadzieje ze bedzie pozytywna jak tak to bedzie na mnie czekalo
              mieszkanko D2d na I p .

Pozdr..
      • mowika Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 13.02.06, 20:50
        Nie zamierzam tu nikogo bronić, ale opóźnienia praktycznie nie było - ci, którzy
        mieli odebrać mieszkania do końca listopada, odebrali w grudniu. Natomiast osoby
        z 28 lutym 2006 w umowie odbierają przed końcem lutego. Szczerze mówiąc, ja
        szykowałam się na kilkumiesięczną obsuwę, a tu chcą z nami akty notarialne w
        marcu podpisywać. Tyle się słyszy o półrocznych, czy nawet rocznych
        opóźnieniach, tak więc akurat pod tym względem dobrze trafiliśmy.

Jak będzie z drugim etapem to zobaczymy. Zmienia się generalny wykonawca - ma
        być to firma Lajons. Co do terminu, to przy pierwszym bloku był przestój
        spowodowany problemami z Ajmexem - trwał ok. 2-3tyg. zanim się na nowo
        rozkręcili, więc teraz może jeszcze podgonią, jeśli mrozy nie będą aż takie
        trzymać. Poza tym z pierwszym blokiem było o tyle szczęśliwie, że w styczniu
        2005 potrafiło być i po +10st. C.

Pamiętajcie też, że grudzień 2006 to termin dla generalnego wykonawcy. Tak więc
        podejrzewam, że Engel będzie ich nieźle cisnął, skoro wykonawca się zobowiązał
        do czegoś. Tym bardziej, że kilka umów już podpisali - podejrzewam, że właśnie z
        grudniowym terminem.

Pozdrowionka.
        • lendzinek Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 13.02.06, 21:28
          Tak,wlasnie warunki atmosferyczne odgrywaja tu wielka role.Widze,ze jak jest
          cieplej,to wylewaja beton,a jak mroz wiekszy,to nic sie nie dzieje...ale
          rzeczywiscie,wszystko jest do nadrobienia,jesli sie chce.
          Pozdrawiam...
          • kuba_75 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 14.02.06, 19:37
            Byłem dziś w biurze sprzedaży. Jestem coraz bliżej decyzji, a termin oddania
            rzeczywiście ma szanse na realizację (tak przynajmniej wynikało z rozmowy z
            panią z biura). Szczerze mówiąc, miesiąc opoźnienia chyba każdy jest w stanie
            przeżyć, zwłaszcza kiedy czeka się prawie rok na gotowe mieszkanie. Powinno być
            w porządku.

Mam prośbę - tylko nie rezerwujcie mieszkania, które ja chcę zarezerwować :)

Pozdrawiam

K
        • kuba_75 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 15.02.06, 13:55
          Sąsiadko!

Dzieki za to wyjaśnienie, takie uwagi są bardzo cenne. A sąsiadka gdzie będzie
          mieszkać? :)

Pozdrawiam

K

• mowika Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 17.02.06, 17:36
            Blok A, 2gie pięterko, mieszkanie z loggią :-)
    • olimama1 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 15.02.06, 10:35
      Witam,
      podpisujemy umowę na mieszkanie w II etapie w najbliższy piątek, w tajemnicy
      Wam powiem, że na Leśnej ceny idą w górę. Mam nadzieję, że zdecydujecie się na
      zakup mieszkanek i stworzymy miłą sąsiedzką atmosferę.
      • piotrlen Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 04.03.06, 14:10
        olimama1 napisała:

> Witam,
        > podpisujemy umowę na mieszkanie w II etapie w najbliższy piątek, w tajemnicy
        > Wam powiem, że na Leśnej ceny idą w górę. Mam nadzieję, że zdecydujecie się
        na
        > zakup mieszkanek i stworzymy miłą sąsiedzką atmosferę.

Witam, ja jestem zapisany na 3 p. w II etapie. A skad te info o podwyzce ???
    • skokson Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 17.02.06, 16:56
      Witam wszystkich!

My podpisaliśmy już umowę przedwstępną na mieszkanko nr 102:-) Czekamy jeszcze
      na decyzję z banku i potem już tylko na dokończenie budowy... Miło będzie
      poznać ewentualnych sąsiadów.
      • mowika Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 17.02.06, 17:37
        Kurcze, czuję się jak weteran :-D A przecież przerabiałam to zaledwie 13
        miesięcy temu... :-)
        • jerson71 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 17.02.06, 20:25
          No cóż droga sąsiadeczko.....
          Latka lecą :)
          Przyszli sąsiedzi z drugiego bloku. Wejdźcie na bloga - uspokoi to Wasze nerwy
    • piotrlen Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 04.03.06, 13:11
      Witam, zmierzam zamieszkac w II budynku, na razie jest to pietro 3, 3 pokoje. A
      Ty ??
      • cwa Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 15.03.06, 15:57
        Osobiście dziękuję Jersonowi za umieszczenie na www.lesnapolana.blox.pl nowego
        zdjęcia budynku nr 2 :) Niech się mury pną do góry! Oby szybko i sprawnie, bo
        już nie mogę się doczekać. Kuba_75 też :)) Miłego dnia :)
        • cwa Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 23.03.06, 15:56
          Czy zaglądają tu jeszcze jacyś żywi sąsiedzi? ;) Kuba właśnie załatwia
          formalności na Leśnej, a ja pracuję..ech..
          Za kilka dni ceny rzeczywiście idą w górę. Spieszcie się!
          Pozdrawiam :) c.
          • moniqqq Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 24.03.06, 10:58
            Teraz to już wszyscy się zajeli doprowadzaniem mieszkanek do stanu
            użyteczności, więc nikt tu już nie zaglada ;)))
            • jerson71 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 24.03.06, 19:32
              Dobra dobra,
              Nam w pierwszym etapie też tak mówili (to jest chwyt na szybsze podpisanie
              umowy)
              • cwa Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 27.03.06, 15:08
                Chwyt nie chwyt, a czas leci :-) W sumie chyba wolimy nie sprawdzać :)
                Mam pytanie do mieszkańców pierwszego budynku - wydaje mi się, czy rok temu
                budowa Waszego bloku była już o wiele bardziej zaawansowana..?
                Pozdrawiam i życzę powodzenia w urządzaniu mieszkań! :)
                • wwwilk Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 30.03.06, 11:21
                  cwa napisała:

> Chwyt nie chwyt, a czas leci :-) W sumie chyba wolimy nie sprawdzać :)
                  > Mam pytanie do mieszkańców pierwszego budynku - wydaje mi się, czy rok temu
                  > budowa Waszego bloku była już o wiele bardziej zaawansowana..?
                  > Pozdrawiam i życzę powodzenia w urządzaniu mieszkań! :)

była bardziej zaawansowana ale seria tzw. nieszczęśliwych wypadków "śmierć"
                  właściciela firmy podwykonawczej i seria dziwnych innych sytuacji stworzyła
                  opóźnienia paromiesięczne. Ja na waszymmiejscu bym się zastanowił dobrze nad
                  decyzja o mieszkaniu tutaj
                  Cena bardzo konkurencyjna ale i problemy jak z ulicy ALTERNATYWY
                  • mowika Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 30.03.06, 12:00
                    Nie popadajmy w fatalizm. Na ul. Alternatywy 4 w Warszawie ostatnio oddano
                    blok - z kilkuletnim (sic!) opóźnieniem.

Owszem, nie wszędzie jest idealnie, ale uważam, że można było dużo gorzej
                    trafić (ja na przykład zastanawiałam się nad inwestycją Marvipolu Cztery Pory
                    Roku - i z tego co słyszałam, to naprawdę mogę się cieszyć, że jestem na Leśnej
                    Polanie, a nie tam!).
                    • jerson71 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 30.03.06, 13:40
                      Mowika,
                      Jak Ci się ten alkon zwali na głowę to wtedy będziesz się zastanawiać :P
                      Właśnie czy ktoś wie kiedy zamierzają wszystko poprawiać. Czy może deweloper
                      już zapomniał o naszym budynku i buduje drugi, bo nowi klienci czekają.
                      • cwa Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 31.03.06, 13:48
                        No to ja nie wiem, co powiedzieć :(
    • mihal11 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 21.04.06, 19:10
      jestem w trakcie załatwiania formalności,forum 1 przekonało mnie o kupnie
      mieszkania w 2
    • bartuniu2 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 09.05.06, 14:01
      witam.
      Ja również jestem zainteresowany kupnem mieszkania na leśnej polanie.
      Czekam właśnie na przesłanie dla mnie gotowej umowy przez emmersona i po
      konsultacji z prawnikiem myśle że ją podpisze. Jak narazie nieznalazłem na
      forum jakiś powarzniejszych zastrzeżeń co do inwestycji - myśle ze chyba
      wszystko bedzie ok. (jedyne co mnie martwi to czy na pewno bedzie to osiedle
      strzeżone?)
      • cwa Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 10.05.06, 14:15
        Hmm..słuchajcie..Byłam w niedzielę na Leśnej i wszystko super, tylko nasz
        budynek (nr2) jakiś taki...w powijakach..Zdjęcia z realizacji numeru 1 z maja
        2005r pokazują stan zdecydowanie bardziej zaawansowany. Czy ja się słusznie
        martwię czy nie?
    • jud7 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 10.05.06, 16:36
      witamy
      My już kupiliśmy mieszkanie w drugim bloku. Z niecierpliwością czekamy na
      odddanie. Do tej pory nie mieliśmy żadnych problemów i mamy nadzieję, że
      później będzie tak samo. Panie w biurze przyjemne a porównując opinie moich
      koleżanek, które kupiły mieszkania w innych miejscach to cieszymy się bardzo że
      wybraliśmy " Leśną Polanę".
      Pozdrawiamy wszystkich
      Do zobaczenia:)

lokatorzy z 206:)
    • patjulmar Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 17.08.06, 14:12
      my juz kupiliśmy mieszkanko na piętrze II, bylismy 15.08.06 sprawdzić postep w
      budowie, sa juz okna na parterze i zaczyna sie budowac IV piętro więc miejmy
      nadzieję ze do grudnia wszystko pójdzie zgodnie z planem. Pozdrowienia - patjulmar
    • zuza_76 budynek na pól 28.09.06, 21:53
      Witam, wlasnie zakupilam mieszkanie w II etapie. I niestety zaczęly do mnie
      dochodzić wstrzasające informacje dotyczace stanu budynku w I etapie.(budynek
      pęka - na pól, zbyt krotkie kominy itd....)Jezeli jest to mozliwe bardzo
      prosilabym o informacje dotyczące wszystkich kwestii zwiazanych z inwestycja
      Lesna Polana.
      Czy możliwy jest kontakt z zarzadem I budynku???
    • patjulmar Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 17.10.06, 17:05
      Mało osób pisze na temat II etapu.
      Byliśmy na budowie i w części mieszkań są już tynki a budynek jest okablowany.
      Otynkowane jest również patio i ocieplają już blok na zewnątrz.
      To wszystko widać jak się wejdzie na budowę od strony lasu.
      Mam nadzieję że będziecie pisac co wiecie na temat II budynku razem łatwiej
      Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów :)
      Patrycja i Marcin
      • piotrlen Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 19.10.06, 07:18
        na teren budowy dostaliście się bez problemu ?? wpuścili Was do budynku ???
        • patjulmar Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 19.10.06, 19:20
          Pani architekt powiedziała nam przez telefon że jest zakaz również wejścia na
          teren budowy(my weszliśmy bez problemu) ale gdyby porozmawiać osobiście to może
          dałaby się przekonać.
          My niestety pracujemy w godzinach kiedy Ona jest na budowie więc raczej nie mamy
          szans.
          • piotrlen Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 21.10.06, 08:25
            dzieki, a którym wejściem dostaliście się i czy ktoś z Wami wchodził ??
    • patjulmar Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 24.10.06, 22:42
      Można się dostać od bramy na budowę ale to zależy kto pilnuje
      Czasem jest tam starszy facet który odzywa się niecenzuralnie,
      nie ma co dyskutować bo tylko samemu można się nieźle wkurzyć
      My trafiliśmy na sympatycznych ludzi można było na zewnątrz obejrzeć
      • zuza_76 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 30.10.06, 11:41
        Byłam na budowie.I niestety mam średniodobre informacje. Jeżeli chodzi o roboty
        budowlane zwiazane z elewacją to od tygodnia prawie nic sie nie ruszyło. Jest
        prawie zrobione patio, ale zewnętrzna część budynku jest ocieplona i otynkowana
        jedynie w 1/8 części. W poszczególnych mieszkaniach mają w tym tygodniu
        rozpocząć elekrtykę. Opóżnienia na dzień dzisiejszy, wg informacji od
        Inwestora, to dwa tygodnie. A ida mrozy i śnieg...
        • mabinkowski Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 30.10.06, 11:57
          Jak na moje oko i widok z balkonu to opóźnienie wygląda na jakieś 2 miesiące a
          nie 2 tyg, no ale z naszym blokiem było podobnie....
          Pozdrawiam zniecierpliwionych przyszłych mieszkańców
          • zuza_76 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 02.11.06, 15:54
            Niestety okazało się,ze masz rację. Najświeższe informacje są takie,że poslizg
            na dzień dzisiejszy jest 2 miesięczny. Na pocieszenie powiedziano mi, iz nie
            przewiduje się poślizgu większego niż 3 miesiące. Lekki niepokój ...
            • piotrlen Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 03.11.06, 16:18
              no to nie jest najgorzej.Z drugiej strony to nie trzeba będzie w mrozy płytek
              wozić ... :)
            • piotrlen Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 03.11.06, 16:20
              A co sądzicie na temat terminów III i IV etapu ? Chyba trzeba ich przestrzec,
              by meble zamawiali na 2008 :)
              • jerson71 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 05.11.06, 19:21
                No powodzenia sąsiedzi.

Tak jak już dawno sygnalizowałem.
                Przestrzegałem Was, dewelopera itd.
                Elewacja pewnie będzi kładziona przy mrozach.
                Pamiętajcie, nie ma w Polsce technologii na kładzenie tynków przy tem. poniżej
                tem. -10 st C. Pilnujcie tego i w razie potrzeby interweniujcie. Zaoszczędzi
                Wam to zmartwień na przyszłość.
                Na temat III i IV etapu się nie wypowiadam. Powiem tylko: cierpliwości, oto
                Polska właśnie.....
        • amaj.27 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 21.11.06, 22:15
          Czy był ktoś ostatnio na budowie? Na jakim etapie jest budynek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka