kuba_75 13.02.06, 13:39 Witam wszystkich! Proponuję wpisywać tu pierwsze opinie o drugim etapie inwestycji. Jestem zainteresowany kupnem mieszkania w budynku nr 2. Czy ktoś z Państwa również planuje taki zakup? pozdrawiam K Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lendzinek Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 13.02.06, 19:23 Witam! Rowniez planuje zakup mieszkania w drugim budynku.Na stronie internetowej podaja zakonczenie 2 etapu na grudzien,ale znajac opoznienia przy pierwszym budynku,ten termin chyba jest nieaktualny.Zwlaszcza,ze stan robot na dzien dzisiejszy nie zabardzo zaawansowany. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
kuba_75 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 13.02.06, 19:31 tez mnie to trochę martwi, bo o ile dobrze się orientuję rok temu budynek nr 1 miał już pierwszą kondygnację. oby zebrało sie tutaj jak najwięcej chętnych do zakupu mieszkania w drugim etapie! wtedy będziemy mogli sie wymieniać informacjami to, że cena jest wyższa nie powinno być zaskoczeniem, ale jednak różnica daje się we znaki potencjalnym nabywcom. które mieszkanie masz na oku? :) K Odpowiedz Link Zgłoś
lendzinek Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 13.02.06, 21:18 No tak,nie ma co dzielic skory na niedzwiedziu.Byc moze nasze obawy sa bezpodstawne.Jestem zainteresowany mieszkankiem troche ponad 68m2,strona wsch- pld,tj.od lasu i od 3 budynku.Obecnie mieszkam obok "Lesnej polany",a wykop pod nowy blok widze z okna.Jesli zdecyduje sie ostatecznie na zakup,to bede mial "oko" na wykonawcow i postepy na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
skokson Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 18.02.06, 21:40 W takim razie czekamy na newsy, my już się zdecydowaliśmy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
korleone78 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 21.02.06, 00:52 Witam. Ja rowniez sie zainteresowalem i wlasnie czekam na decyzje kredytowa hmm... mam nadzieje ze bedzie pozytywna jak tak to bedzie na mnie czekalo mieszkanko D2d na I p . Pozdr.. Odpowiedz Link Zgłoś
mowika Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 13.02.06, 20:50 Nie zamierzam tu nikogo bronić, ale opóźnienia praktycznie nie było - ci, którzy mieli odebrać mieszkania do końca listopada, odebrali w grudniu. Natomiast osoby z 28 lutym 2006 w umowie odbierają przed końcem lutego. Szczerze mówiąc, ja szykowałam się na kilkumiesięczną obsuwę, a tu chcą z nami akty notarialne w marcu podpisywać. Tyle się słyszy o półrocznych, czy nawet rocznych opóźnieniach, tak więc akurat pod tym względem dobrze trafiliśmy. Jak będzie z drugim etapem to zobaczymy. Zmienia się generalny wykonawca - ma być to firma Lajons. Co do terminu, to przy pierwszym bloku był przestój spowodowany problemami z Ajmexem - trwał ok. 2-3tyg. zanim się na nowo rozkręcili, więc teraz może jeszcze podgonią, jeśli mrozy nie będą aż takie trzymać. Poza tym z pierwszym blokiem było o tyle szczęśliwie, że w styczniu 2005 potrafiło być i po +10st. C. Pamiętajcie też, że grudzień 2006 to termin dla generalnego wykonawcy. Tak więc podejrzewam, że Engel będzie ich nieźle cisnął, skoro wykonawca się zobowiązał do czegoś. Tym bardziej, że kilka umów już podpisali - podejrzewam, że właśnie z grudniowym terminem. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
lendzinek Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 13.02.06, 21:28 Tak,wlasnie warunki atmosferyczne odgrywaja tu wielka role.Widze,ze jak jest cieplej,to wylewaja beton,a jak mroz wiekszy,to nic sie nie dzieje...ale rzeczywiscie,wszystko jest do nadrobienia,jesli sie chce. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba_75 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 14.02.06, 19:37 Byłem dziś w biurze sprzedaży. Jestem coraz bliżej decyzji, a termin oddania rzeczywiście ma szanse na realizację (tak przynajmniej wynikało z rozmowy z panią z biura). Szczerze mówiąc, miesiąc opoźnienia chyba każdy jest w stanie przeżyć, zwłaszcza kiedy czeka się prawie rok na gotowe mieszkanie. Powinno być w porządku. Mam prośbę - tylko nie rezerwujcie mieszkania, które ja chcę zarezerwować :) Pozdrawiam K Odpowiedz Link Zgłoś
kuba_75 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 15.02.06, 13:55 Sąsiadko! Dzieki za to wyjaśnienie, takie uwagi są bardzo cenne. A sąsiadka gdzie będzie mieszkać? :) Pozdrawiam K Odpowiedz Link Zgłoś
mowika Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 17.02.06, 17:36 Blok A, 2gie pięterko, mieszkanie z loggią :-) Odpowiedz Link Zgłoś
olimama1 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 15.02.06, 10:35 Witam, podpisujemy umowę na mieszkanie w II etapie w najbliższy piątek, w tajemnicy Wam powiem, że na Leśnej ceny idą w górę. Mam nadzieję, że zdecydujecie się na zakup mieszkanek i stworzymy miłą sąsiedzką atmosferę. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrlen Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 04.03.06, 14:10 olimama1 napisała: > Witam, > podpisujemy umowę na mieszkanie w II etapie w najbliższy piątek, w tajemnicy > Wam powiem, że na Leśnej ceny idą w górę. Mam nadzieję, że zdecydujecie się na > zakup mieszkanek i stworzymy miłą sąsiedzką atmosferę. Witam, ja jestem zapisany na 3 p. w II etapie. A skad te info o podwyzce ??? Odpowiedz Link Zgłoś
skokson Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 17.02.06, 16:56 Witam wszystkich! My podpisaliśmy już umowę przedwstępną na mieszkanko nr 102:-) Czekamy jeszcze na decyzję z banku i potem już tylko na dokończenie budowy... Miło będzie poznać ewentualnych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
mowika Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 17.02.06, 17:37 Kurcze, czuję się jak weteran :-D A przecież przerabiałam to zaledwie 13 miesięcy temu... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jerson71 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 17.02.06, 20:25 No cóż droga sąsiadeczko..... Latka lecą :) Przyszli sąsiedzi z drugiego bloku. Wejdźcie na bloga - uspokoi to Wasze nerwy Odpowiedz Link Zgłoś
piotrlen Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 04.03.06, 13:11 Witam, zmierzam zamieszkac w II budynku, na razie jest to pietro 3, 3 pokoje. A Ty ?? Odpowiedz Link Zgłoś
cwa Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 15.03.06, 15:57 Osobiście dziękuję Jersonowi za umieszczenie na www.lesnapolana.blox.pl nowego zdjęcia budynku nr 2 :) Niech się mury pną do góry! Oby szybko i sprawnie, bo już nie mogę się doczekać. Kuba_75 też :)) Miłego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
cwa Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 23.03.06, 15:56 Czy zaglądają tu jeszcze jacyś żywi sąsiedzi? ;) Kuba właśnie załatwia formalności na Leśnej, a ja pracuję..ech.. Za kilka dni ceny rzeczywiście idą w górę. Spieszcie się! Pozdrawiam :) c. Odpowiedz Link Zgłoś
moniqqq Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 24.03.06, 10:58 Teraz to już wszyscy się zajeli doprowadzaniem mieszkanek do stanu użyteczności, więc nikt tu już nie zaglada ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
jerson71 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 24.03.06, 19:32 Dobra dobra, Nam w pierwszym etapie też tak mówili (to jest chwyt na szybsze podpisanie umowy) Odpowiedz Link Zgłoś
cwa Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 27.03.06, 15:08 Chwyt nie chwyt, a czas leci :-) W sumie chyba wolimy nie sprawdzać :) Mam pytanie do mieszkańców pierwszego budynku - wydaje mi się, czy rok temu budowa Waszego bloku była już o wiele bardziej zaawansowana..? Pozdrawiam i życzę powodzenia w urządzaniu mieszkań! :) Odpowiedz Link Zgłoś
wwwilk Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 30.03.06, 11:21 cwa napisała: > Chwyt nie chwyt, a czas leci :-) W sumie chyba wolimy nie sprawdzać :) > Mam pytanie do mieszkańców pierwszego budynku - wydaje mi się, czy rok temu > budowa Waszego bloku była już o wiele bardziej zaawansowana..? > Pozdrawiam i życzę powodzenia w urządzaniu mieszkań! :) była bardziej zaawansowana ale seria tzw. nieszczęśliwych wypadków "śmierć" właściciela firmy podwykonawczej i seria dziwnych innych sytuacji stworzyła opóźnienia paromiesięczne. Ja na waszymmiejscu bym się zastanowił dobrze nad decyzja o mieszkaniu tutaj Cena bardzo konkurencyjna ale i problemy jak z ulicy ALTERNATYWY Odpowiedz Link Zgłoś
mowika Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 30.03.06, 12:00 Nie popadajmy w fatalizm. Na ul. Alternatywy 4 w Warszawie ostatnio oddano blok - z kilkuletnim (sic!) opóźnieniem. Owszem, nie wszędzie jest idealnie, ale uważam, że można było dużo gorzej trafić (ja na przykład zastanawiałam się nad inwestycją Marvipolu Cztery Pory Roku - i z tego co słyszałam, to naprawdę mogę się cieszyć, że jestem na Leśnej Polanie, a nie tam!). Odpowiedz Link Zgłoś
jerson71 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 30.03.06, 13:40 Mowika, Jak Ci się ten alkon zwali na głowę to wtedy będziesz się zastanawiać :P Właśnie czy ktoś wie kiedy zamierzają wszystko poprawiać. Czy może deweloper już zapomniał o naszym budynku i buduje drugi, bo nowi klienci czekają. Odpowiedz Link Zgłoś
cwa Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 31.03.06, 13:48 No to ja nie wiem, co powiedzieć :( Odpowiedz Link Zgłoś
mihal11 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 21.04.06, 19:10 jestem w trakcie załatwiania formalności,forum 1 przekonało mnie o kupnie mieszkania w 2 Odpowiedz Link Zgłoś
bartuniu2 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 09.05.06, 14:01 witam. Ja również jestem zainteresowany kupnem mieszkania na leśnej polanie. Czekam właśnie na przesłanie dla mnie gotowej umowy przez emmersona i po konsultacji z prawnikiem myśle że ją podpisze. Jak narazie nieznalazłem na forum jakiś powarzniejszych zastrzeżeń co do inwestycji - myśle ze chyba wszystko bedzie ok. (jedyne co mnie martwi to czy na pewno bedzie to osiedle strzeżone?) Odpowiedz Link Zgłoś
cwa Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 10.05.06, 14:15 Hmm..słuchajcie..Byłam w niedzielę na Leśnej i wszystko super, tylko nasz budynek (nr2) jakiś taki...w powijakach..Zdjęcia z realizacji numeru 1 z maja 2005r pokazują stan zdecydowanie bardziej zaawansowany. Czy ja się słusznie martwię czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jud7 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 10.05.06, 16:36 witamy My już kupiliśmy mieszkanie w drugim bloku. Z niecierpliwością czekamy na odddanie. Do tej pory nie mieliśmy żadnych problemów i mamy nadzieję, że później będzie tak samo. Panie w biurze przyjemne a porównując opinie moich koleżanek, które kupiły mieszkania w innych miejscach to cieszymy się bardzo że wybraliśmy " Leśną Polanę". Pozdrawiamy wszystkich Do zobaczenia:) lokatorzy z 206:) Odpowiedz Link Zgłoś
patjulmar Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 17.08.06, 14:12 my juz kupiliśmy mieszkanko na piętrze II, bylismy 15.08.06 sprawdzić postep w budowie, sa juz okna na parterze i zaczyna sie budowac IV piętro więc miejmy nadzieję ze do grudnia wszystko pójdzie zgodnie z planem. Pozdrowienia - patjulmar Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_76 budynek na pól 28.09.06, 21:53 Witam, wlasnie zakupilam mieszkanie w II etapie. I niestety zaczęly do mnie dochodzić wstrzasające informacje dotyczace stanu budynku w I etapie.(budynek pęka - na pól, zbyt krotkie kominy itd....)Jezeli jest to mozliwe bardzo prosilabym o informacje dotyczące wszystkich kwestii zwiazanych z inwestycja Lesna Polana. Czy możliwy jest kontakt z zarzadem I budynku??? Odpowiedz Link Zgłoś
patjulmar Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 17.10.06, 17:05 Mało osób pisze na temat II etapu. Byliśmy na budowie i w części mieszkań są już tynki a budynek jest okablowany. Otynkowane jest również patio i ocieplają już blok na zewnątrz. To wszystko widać jak się wejdzie na budowę od strony lasu. Mam nadzieję że będziecie pisac co wiecie na temat II budynku razem łatwiej Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów :) Patrycja i Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
piotrlen Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 19.10.06, 07:18 na teren budowy dostaliście się bez problemu ?? wpuścili Was do budynku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
patjulmar Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 19.10.06, 19:20 Pani architekt powiedziała nam przez telefon że jest zakaz również wejścia na teren budowy(my weszliśmy bez problemu) ale gdyby porozmawiać osobiście to może dałaby się przekonać. My niestety pracujemy w godzinach kiedy Ona jest na budowie więc raczej nie mamy szans. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrlen Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 21.10.06, 08:25 dzieki, a którym wejściem dostaliście się i czy ktoś z Wami wchodził ?? Odpowiedz Link Zgłoś
patjulmar Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 24.10.06, 22:42 Można się dostać od bramy na budowę ale to zależy kto pilnuje Czasem jest tam starszy facet który odzywa się niecenzuralnie, nie ma co dyskutować bo tylko samemu można się nieźle wkurzyć My trafiliśmy na sympatycznych ludzi można było na zewnątrz obejrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_76 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 30.10.06, 11:41 Byłam na budowie.I niestety mam średniodobre informacje. Jeżeli chodzi o roboty budowlane zwiazane z elewacją to od tygodnia prawie nic sie nie ruszyło. Jest prawie zrobione patio, ale zewnętrzna część budynku jest ocieplona i otynkowana jedynie w 1/8 części. W poszczególnych mieszkaniach mają w tym tygodniu rozpocząć elekrtykę. Opóżnienia na dzień dzisiejszy, wg informacji od Inwestora, to dwa tygodnie. A ida mrozy i śnieg... Odpowiedz Link Zgłoś
mabinkowski Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 30.10.06, 11:57 Jak na moje oko i widok z balkonu to opóźnienie wygląda na jakieś 2 miesiące a nie 2 tyg, no ale z naszym blokiem było podobnie.... Pozdrawiam zniecierpliwionych przyszłych mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_76 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 02.11.06, 15:54 Niestety okazało się,ze masz rację. Najświeższe informacje są takie,że poslizg na dzień dzisiejszy jest 2 miesięczny. Na pocieszenie powiedziano mi, iz nie przewiduje się poślizgu większego niż 3 miesiące. Lekki niepokój ... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrlen Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 03.11.06, 16:18 no to nie jest najgorzej.Z drugiej strony to nie trzeba będzie w mrozy płytek wozić ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrlen Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 03.11.06, 16:20 A co sądzicie na temat terminów III i IV etapu ? Chyba trzeba ich przestrzec, by meble zamawiali na 2008 :) Odpowiedz Link Zgłoś
jerson71 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 05.11.06, 19:21 No powodzenia sąsiedzi. Tak jak już dawno sygnalizowałem. Przestrzegałem Was, dewelopera itd. Elewacja pewnie będzi kładziona przy mrozach. Pamiętajcie, nie ma w Polsce technologii na kładzenie tynków przy tem. poniżej tem. -10 st C. Pilnujcie tego i w razie potrzeby interweniujcie. Zaoszczędzi Wam to zmartwień na przyszłość. Na temat III i IV etapu się nie wypowiadam. Powiem tylko: cierpliwości, oto Polska właśnie..... Odpowiedz Link Zgłoś
amaj.27 Re: II ETAP - pierwsze wrażenia i opinie 21.11.06, 22:15 Czy był ktoś ostatnio na budowie? Na jakim etapie jest budynek? Odpowiedz Link Zgłoś