jerson71 02.03.06, 17:53 Drodzy sąsiedzi, W biurze sprzedaży są do podpisania umowy z dostawcą energii. Prąd będzie dopiero wtedy jak podpiszemy z nimi umowy. Więc im wcześniej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniqqq Re: Dostawa Energii 02.03.06, 18:49 To znaczy, że niby co?? Mamy jechać do biura i podpisać - tak?? A ktoś miał nas zamiar o tym w jakiś sposób poinformować - choćby telefonicznie - czy kazali Tobie?? ;))) Myślę jednak, że nie każdy wchodzi na forum, więc pozostaje telepatia??! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
moniqqq Re: Dostawa Energii 02.03.06, 18:52 Aha - dzięki za wiadomość... Faktycznie jak ostatnio byliśmy na 2gim odbiorze, że już ktoś wypisywał te umowy - szkoda, że nie dali nam tego od razu do podpisania - no ale czeka nas kolejny odbiór już w poniedziałek - więc w zasadzie wszystko jedno. Ale truje, co :))) Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mowika Re: Dostawa Energii 02.03.06, 18:59 Do mnie dzwoniła dzisiaj p. Kamila z informacją, że jest umowa do podpisania. A więc sąsiedzi - mobilizacja! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
andzka27 Re: Dostawa Energii 03.03.06, 08:18 Witamy szanownych sąsiadów! My mieliśmy odbiór (jak się potem okazało ostateczny) w środę i rzeczywiście p.Kamila miała już przygotowane umowy w sprawie dostawy energii. Powiedziała, że będzie dzwonić do każdego z informacją o konieczności podpisania umowy. A jest nas 80 mieszkanek wiec sporo. A więc drodzy sąsiedzi mobilizacja!!! :) Pozdrawiamy. AiA Odpowiedz Link Zgłoś
prezres Re: Dostawa Energii 03.03.06, 13:39 Witam serdecznie! Proponuje dowiedzieć się precyzyjnie w jakiej sprawie są te umowy.Według moich informacji a uzyskanych przez szanownego Pana kierownika budowy te papiery są dla niego.Jeżeli będzie posiadał ich wystarczająco dużo to uda się z nimi do "elektrowni" i dostanie od nich nowiusieńkie liczniki. Upragnione kilowaty mocy natomiast, otrzymamy po podpisaniu aktu notarialnego i gdy przyniesiemy wspomniany już akt w zębach do wspomnianej już "elektrowni". POZDRO!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mowika Re: Dostawa Energii 03.03.06, 13:42 No dobra, ale bez liczników kilowatów nawet z aktem notarialnym nie będzie, prawda? ;-P Mieszkań jest 80, a akty mają być podpisywane między 13 a 15 marca, więc tak dużo czasu to znowu nie zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
prezres Re: Dostawa Energii 03.03.06, 13:52 Zgadza się.Oni sami ścigają ludzi, żeby to podpisywali. Mnie dzisiaj zawrócili z drogi do pracy, ale i tak nie podpisałem bo nie było Pani architekt, która jest w posiadaniu tego papierka. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmarc2 Re: Dostawa Energii 16.03.06, 12:33 ....A ja energie juz mam, he, he... Wszystko mozna podłączyć z szafki z bezpiecznikami, która juz jest nad drzwiami. Tak wiec wszedzie jaśniutko i mozna remontowac... pozdrow Odpowiedz Link Zgłoś
lwrobel Re: Dostawa Energii 17.03.06, 09:22 Hhahaha, no to rychło wczas... muszę Cię poinformować, że niektórzy w ciągu nabliższych kilku/kilkunastu dni zamierzają się wprowadzić do JUŻ wykończonych mieszkań :) PS: przepraszam za ten wybuch śmiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
dagmarc2 Re: Dostawa Energii 17.03.06, 11:45 ha, ha ..mówiłam o energii a nie o zakończeniu wykańczania mieszkania, a klucze mam od 2 dni wiec dziwne byłoby gdybym w tym czasie konczyła juz remont. p.s a wiem i widziałam , że Ci wykanczają maja swiatło bo sobie podłączyli przedłużacz, wiec dlatego ciesze sie ,ze nie muszę meczyc się w ten sposób.. ps. 2 a skoro mowa o tych co już skonczyli wykańczanie to ciekawe jak teraz bedą mieszkać bez światła? ..no chyba ze z przedłuzaczem..ha , ha pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lwrobel Re: Dostawa Energii 17.03.06, 11:53 "ha, ha ..mówiłam o energii a nie o zakończeniu wykańczania mieszkania," Ale to jest ze sobą ściśle powiązane - no bo jak wykończyć mieszkanie bez dostępu do energii elektrycznej? ;) I jaki znowu przedłużacz??? My nic takiego nie stosowaliśmy...a mieszkanko mamy prawie wykończone (została jeszcze szafa wnękowa) :) Odpowiedz Link Zgłoś
olup Re: Dostawa Energii 17.03.06, 14:18 Uuuch, ale złośliwe bestyjki :) Dziewczyny, iskry aż lecą z tej konwersacji. Ale dla lepszego samopoczucia - waszego :) - powiem, ze u nas zastój, ściany są na tyle mokre jeszcze, że z naszym remontem musimy jeszcze mnóstwo czasu zaczekać :( A tymczasem żegnam "Ostre Języki" :) Odpowiedz Link Zgłoś
mowika Re: Dostawa Energii 17.03.06, 15:20 Mieliście jakąś prądnicę zasilaną rowerem czy jak? ;-]]] Odpowiedz Link Zgłoś
lwrobel Re: Dostawa Energii 17.03.06, 15:22 Hmm...dziewczyną to ja chyba raczej na pewno nie jestem :) PS: Mowika, Ty nie bądź taka niezorientowana skąd ten prąd braliśmy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mowika Re: Dostawa Energii 17.03.06, 15:21 Yyy, ale jak??? Może powiem moim panom od wykończenia jutro... Odpowiedz Link Zgłoś
wwwilk Re: Dostawa Energii 30.03.06, 14:23 pewnie już wiecie , albo nie ale montaż liczników rozpocznie się we wtorek kwietnia i zakończy tego samego dnia lub najpóźniej w dniu 5.04.06. Podobno natychmiast po zamontowaniu ostatniego licznika załączona zostanie energia elektryczna. ;-))) we wtorek/środę nastąpi jasność pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
jerson71 Re: Dostawa Energii 30.03.06, 20:02 No szczególnie na tych cholernych klatkach :( Już się gdzieś indziej wypowiedziłem na ten temat. Myślę, że oświetlenie klatek jarzeniówkami to pomysł k... i szatana. Wczoraj testowaliśmy: jak się pospieszyć to dochodzi się na 1 piętro zanim światło się zapali :( Dobrze, że my mieszkamy na 3, bo ci z parteru albo muszą poczekać z otwieraniem drzwi albo metodą "po palcu" Odpowiedz Link Zgłoś