Dodaj do ulubionych

Kwitowski - koń trojański w obozie lokalnego PiSu

26.06.06, 14:12
Czytaliście już najnowszy numer "Co słychać"?
Pan inżynier dał "poPIS"... Kretyńskie wyciąganie absurdalnych pomysłów
sprzed 5 lat ("Ząbki powinny mieć jedno duże gimnazjum zamiast dwóch
mniejszych"), świadczy o tym, że albo totalnie oderwał się od rzeczywistości,
albo wyświadcza niedźwiedzią przysługę lokalnemu PiS. Albo jedno i drugie.
Uaktywnienie się byłego radnego tuż przed nowymi wyborami, pod barwami PiS (w
ostatniej ulotce wyborczej Perkowskiego, jest jego artykuł) nie przysłuży się
tej partii i temu kandydatowi w wyborach.

Nic dziwnego, że JB, tak nieskory do podejmowania polemiki na łamach CS, tym
razem się odezwał, kończąc "szczerze Panu dziękuję Panie inżynierze".

Strzał do własnej bramki. Brawo :-/

P.S.
Od Kwitowskiego z tym "mgr inż." przed nazwiskiem, lepszy jest Ryszard
Walczak, który każdy artykuł w CS podpisuje mniej więcej tak: "Ryszard
Walczak, Radny Powiatowy, Prezes Ogólnokrajowego Stowarzyszenia Komitetu
Budowy Pomnika Romana Dmowskiego, oraz Komitetu Pamięci Księdza Jerzego
Popiełuszki" - obowiązkowo wszystko DUŻYMI LIETRAMI i tak po każdym artykule
niezależnie czego on dotyczył... Niektórzy to się muszą dowartościowywać :-)
Obserwuj wątek
    • radnyzabek Re: Kwitowski - koń trojański w obozie lokalnego 26.06.06, 14:37
      Szanowny Katmandu,

Publikacja Pana Kwitowskiego jest już nieaktualna to prawda, ale doczytaj
      wszystko to się dowiesz dlaczego dopiero jest drukowana dopiero teraz. Doczytaj
      jak 5 lat temu blokowano dostęp do "Co słychać" opozycyjnym radnym.

W kwestii ilości szkół w Ząbkach mamy i mieliśmy z Panem Kwitowskim odmienne
      zdania. Ale to jest chyba dopuszczalne? Nie widzę problemu, że Pan Kwitowski
      chciał jedno gimnazjum w czasie gdy ja oraz inne osoby teraz związane z PiS
      popierały stworzenie większej ilości. Podobnie jest z trasą Nowoziemowita,
      jeśli chcesz wiedzieć. Pan Kwitowski był zwolennikiem szerokiej trasy w
      wielopoziomowymi skrzyżowaniami na terenie Ząbek. Ja wolałem (i tu byłem zgodny
      z Boksznajderem) znaczne jej zawężenie. Oczywiście medody zawężania stosowane
      przez Boksznajdera nie były dobre, bo można to było robić znacznie lepiej, ale
      nie wdaję się w szczegóły.

Mimo różnic znań jakie występują w niektórych kwestiach cieszę się bardzo, że
      taki uczciwy i mądry człowiek jakim jest Pan Kwitowski jest w komitecie PiS.

Katmandu, znajdź inny komitet lub ugrupowanie w którym nie ma różnic zdań w
      szczegółowych kwestiach! Obawiam się, że nie znajdziesz.
      • agentcooper Re: Kwitowski - koń trojański w obozie lokalnego 26.06.06, 17:09
        radnyzabek napisał:

Nie widzę problemu, że Pan Kwitowski
        > chciał jedno gimnazjum w czasie gdy ja oraz inne osoby teraz związane z PiS
        > popierały stworzenie większej ilości.

Szanowny Panie Radny,

co ma wspolnego przynaleznosc do PISu (a takze jakiejkowliek innej partii) z
        pogladami dot. ilosci szkol w miescie ? Szczerze mowiac niespecjalnie widze
        zwiazek przyczynowy-skutkowy, chyba ze ogolna mania pana partii do
        upolityczniania wszystkiego.
        • hankow Re: Kwitowski - koń trojański w obozie lokalnego 26.06.06, 22:01
          Agencie Cooper!!! Kto to jest katmandu4
          • agentcooper Re: Kwitowski - koń trojański w obozie lokalnego 26.06.06, 22:38
            hankow napisała:

> Agencie Cooper!!! Kto to jest katmandu4

ekhm....ze tak powiem, ten tego....panie....noooo, nie wiem.....:(
        • hankow Re: Kwitowski - koń trojański w obozie lokalnego 26.06.06, 22:02
          Agencie Cooper!!! Kto to jest Katmandu$ ???
          • katmandu4 Re: Kwitowski - koń trojański w obozie lokalnego 27.06.06, 10:22
            To najcześciej zadawane pytanie na tej grupie :-)

Były pogłoski, że to sam JB, albo ktoś z jego rodziny :-))))
            Tym bardziej zabawne, że krytykuję Boksznajdera równie często jak Laskowskiego
            i Stacherę. PiS-owi też się dostawało.

FYI: wiek ok.35 lat. Bezpartyjny, niezależny, od urodzenia w Ząbkach. Zna
            prywatnie prawie wszystkich radnych (niektórych od dziecka) i Zarząd Miasta.
            Nigdy nie był radnym, ani pracownikiem UM. Przeciwnik zarówno JB, jak i
            lokalnej opozycji, winiący ich wspólnie za zły stan miasta.
        • radnyzabek Re: Kwitowski - koń trojański w obozie lokalnego 27.06.06, 10:39
          Agencie Cooper!

No właśnie co ma przynależność do partii z poglądami dotyczącymi ilości szkół?
          Tylko się zastanów czy to jest pytanie do mnie czy do katmandu4, coś chyba
          czytasz "piąte przez dziesiąte" i nie wiesz kto co napisał.
      • katmandu4 Re: Kwitowski - koń trojański w obozie lokalnego 27.06.06, 10:35
        Szanowny Panie Radny,

jeśli to miał być dowód na blokowanie dostępu do CS, to trzeba było wybrać
        lepszy przykład. Zamysł zatem może był i słuszny, ale w efekcie wyrządził
        więcej krzywdy niż przyniósł pożytku.

Pluralizm - tak; bezmyślność, przerost ambicji - nie.
    • monic18 Re: Kwitowski - koń trojański w obozie lokalnego 27.06.06, 08:02
      Katmandu nie bądź śmieszny. Wyciągasz jakiegoś trupa z szafy, który ma niby
      dyskredytować całe ząbkowskie koło czy też komitet pis. Czasy jednomyślości
      partii i narodu już dawno minęły. Nie bądź sflustrowanym platformersem. Popatrz
      jakie są różnice zdań pomiędzy Komorowskim a Jasiem Rokitą. Ci ludzie nie mogą
      na siebie nawet patrzeć a mimo to są w jednym ugrupowaniu. Wyląduj wreszcie, bo
      twoje myśli szybują gdzieś wysoko. Oderwanie od rzeczywistości powoduje że
      ludzie czytają twoje komentarze z przymróżeniem oka, jako tendencyjne i mało
      wiarygodne. Ta wypowiedź tylko to potwierdza.
      • katmandu4 Re: Kwitowski - koń trojański w obozie lokalnego 27.06.06, 10:05
        Myślę, że nie zrozumiałaś do końca.
        Trupa z szafy wyciągnął Kwitowski, bo publikuje artykuł w CS
        (www.zabki.pl/cs/cs_5_2006.pdf) który nie chciano mu opublikować (i
        słusznie, bo jest absurdalny) 5 lat temu! Raz, że temat już nieaktualny (bo
        gimnazja już wybudowano), dwa - świadczy o jakichś niezrealizowanych ambicjach
        z przeszłości.

Ja nie mówię, że różnica zdań to sprawa niezdrowa, ale osoby które znam i które
        czytały artykuł stukały się w czoło. Jeśli zatem ta sama osoba występuje
        aktywnie w Komitecie PiS-u, to powtórzę swoją tezę - takie idiotyzmy nie służą
        temu ugrupowaniu. Po prostu strzał do własnej bramki.

Czy jestem tendencyjny? Gdyby to się zdażyło w Platformie, dlaczego miałbym o
        tym nie pisać?
        Wierz mi, nie mam dla nikogo litości ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka