Dodaj do ulubionych

rozbili mi samochód!!!

08.07.06, 23:45
W tzw Ząbkach-przy rondzie-od strony Zielonki-rozbili mi samochód-okazało się
że prawo o ruchu drogowym-w tej części Województwa Mazowieckiego-się nie
stosuje- policjant wiedział lepiej-dostałem 6 pkt- i -300zta mandatu!-sprawca
zbiegł-byłem winny-bo wezwałem Policje-!!!!!-jestem z Gdyni-o co tu
chodzi??????!!!????!!!,
Obserwuj wątek
    • piotruscinski Re: rozbili mi samochód!!! 09.07.06, 00:54
      mazurkas2 napisał:

> W tzw Ząbkach-przy rondzie-od strony Zielonki-rozbili mi samochód-okazało się
      > że prawo o ruchu drogowym-w tej części Województwa Mazowieckiego-się nie
      > stosuje- policjant wiedział lepiej-dostałem 6 pkt- i -300zta mandatu!-sprawca
      > zbiegł-byłem winny-bo wezwałem Policje-!!!!!-jestem z Gdyni-o co tu
      > chodzi??????!!!????!!!,

Nie opisałeś dokładnie sytuacji na drodze, więc nie bardzo wiemy co Ci się
      przytrafiło.

Ale jak już mówimy o tym rondzie. Dobrze, że nie jeźdzę tam codziennie, bo by
      mnie szlak trafił. To rondo kieruje się jakimiś własnymi prawami, z której
      strony byś na nie nie wjechał to ludzie inaczej jeżdzą. I co z tego, że np.
      wszyscy jadą źle. Jak chcesz jechać zgodnie z przepisami to de facto możesz
      spowodować zagrożenie, bo cały sznurek samochodów kierowany przyzwyczajeniem
      robi swoje.
    • agentcooper Re: rozbili mi samochód!!! 09.07.06, 09:27
      wspoczuje.
      Pewno przy rondku na Powstancow tez lada moment jakas stluczka bedzie.
      PRzydaloby sie postawic znak ze to rondo (chyba ze nim nie jest), albo ustap
      pierszenstwa bo poki co kazdy na nim jezdzi dowolnie...
    • husky_ Re: rozbili mi samochód!!! 09.07.06, 12:03
      Skoro jesteś pewien swoich racji to po co przyjmowałeś mandat karny? Skoro już
      go przyjęłeś to nie płacz.Za błędy płaci się.
      • wierny_1 Re: rozbili mi samochód!!! 09.07.06, 14:34
        Witam,
        Nawet po przyjęciu mandatu możesz się odwołać. Tym bardziej, że drugi uczestnik
        ruchu uciekł. Powodzenia.
        • m.dzinkans Re: rozbili mi samochód!!! 09.07.06, 18:31
          Prawda jest taka, że tam właściwie ronda niema!!! Widział ktoś tam jakiś znak o
          tym informujący??? Tam jest zwykła droga z pierwszeństwem przejazdu i
          podpożądkowana Powstańców i wyjazd z giełdy. Sam kiedyś myślałem, żeby sobie
          tam samochód naprawić na czyjś koszt bo ludzie, którzy jadą z Powstańców myślą,
          że to "pełnoprawne" rondo i mają pierszeństwo na nim, ale tak nie jest.
          Co do mandatu, to ciekawe w jakich okolicznościach go dostałeś??? Opisz nam
          sytuację, a może rzeczywiście warto będzie się odwołać i zaoszczędzić t pare
          groszy i punkty.

Pozdrawiam!!!
          • tijufit Re: rozbili mi samochód!!! 10.07.06, 11:08
            m.dzinkans napisał:

> Prawda jest taka, że tam właściwie ronda niema!!! Widział ktoś tam jakiś znak
            o
            >
            > tym informujący??? Tam jest zwykła droga z pierwszeństwem przejazdu i
            > podpożądkowana Powstańców i wyjazd z giełdy. Sam kiedyś myślałem, żeby sobie
            > tam samochód naprawić na czyjś koszt bo ludzie, którzy jadą z Powstańców
            (...)

Chodzi o inne rondo, to między Ząbkami a Zielonką (skrzyżowanie dróg 634 i 631).
            • m.dzinkans Re: rozbili mi samochód!!! 10.07.06, 22:36
              No tak! Moje niedopatrzenie!
              Sprawa "wymuszeń pierwszeństwa" na tym rondzie to codzienność. Powinni raz na
              jakiś czas tam stanąć Panowie z Drogówki i zrobić porządek.

Pozdrawiam!!!
    • gooroo2 Re: rozbili mi samochód!!! 09.07.06, 21:35
      "Głupiś boś biedny, biednyś boś głupi"
      • hankow Re: rozbili mi samochód!!! 09.07.06, 21:48
        No to mu odpowiedziałeś. Jak na mieszkańca Ząbek przystało. Zawsze mówiłam, że
        Ząbki, to już nie wieś , a jeszcze nie miasto.
      • gooroo2 Re: rozbili mi samochód!!! 09.07.06, 22:09
        A czy w jednym i drugim przypadku nie mam racji?
        • ttjj1 Re: rozbili mi samochód!!! 09.07.06, 23:25
          Czyli najbogatsi powinni być najmądrzejsi a najmądrzejsi najbogatsi?
      • sloggi Re: rozbili mi samochód!!! 09.07.06, 23:30
        gooroo2 napisał:

> "Głupiś boś biedny, biednyś boś głupi"

Lubię czytać jak ludzie piszą o sobie prawdę.
        • gooroo2 Re: rozbili mi samochód!!! 10.07.06, 08:09
          Kto może pojąć, niech pojmuje! NIe dziwi was, ze to się zawsze przydarza
          charakterystycznemu Kowalskiemu. No przecież jak się czyta takie rzeczy to nóż
          się w kieszeni ootwiera. A taki poseł kiedyś złapany za kółkiem po pijaku
          powiedział, że nie mają prawa go zbadać alkomatem, bo ma prawo odmówić i co
          nie zbadali go. Powiem dosadniej: biednemu zawsze wiatr w oczy, bo widzę, ze
          poniektórzy mają problem ze zrozumieniem ludowej mądrości. W Polsce są równi i
          równiejsi. Przestępca jest lepiej chroniony i traktowany od ofiary. I tu mamy
          kolejny przykład. Juz nie wspomnę o akcji Policji a może Milicji w cywilnym
          wozie bodajże niecały rok temu - nikt się tym nie zainteresował jakoś - ale
          wtedy wyszło na jaw, że kto smaruje ten jedzie. Wszystko w temacie.
        • gooroo2 Re: rozbili mi samochód!!! 10.07.06, 08:09
          Rozwiń swoją myśl sloggi
    • tijufit Re: rozbili mi samochód!!! 10.07.06, 11:13
      mazurkas2 napisał:

> W tzw Ząbkach-przy rondzie-od strony Zielonki-rozbili mi samochód-okazało się
      > że prawo o ruchu drogowym-w tej części Województwa Mazowieckiego-się nie
      > stosuje- policjant wiedział lepiej-dostałem 6 pkt- i -300zta mandatu!-sprawca
      > zbiegł-byłem winny-bo wezwałem Policje-!!!!!-jestem z Gdyni-o co tu
      > chodzi??????!!!????!!!,

Napisz dokładnie o jaką sytuację chodzi. Skoro jesteś niewinny kolizji to po co
      przyjmowałeś mandat?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka