Dodaj do ulubionych

Radni powiatowi

18.10.06, 23:33
wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/komListyRada.html?okreg=143400-RDA/1

zapraszam do zapoznania się z listą kandydatów do Rady Powiatu
Obserwuj wątek
    • qznia Re: Radni powiatowi 19.10.06, 00:57
      Walczą o trzy mandaty.
      Raczej dostaną po jednym.
      Ciekawe kto?
      PO,PiS,LPR
      Uściński,Chibowski,Walczak
    • pppwz Re: Radni powiatowi 19.10.06, 09:08
      no zaraz a co ze wspólnotą przecież tam startuje I.Jarzyłlo , jest słomka
      prywatax2 znane nazwiska może mieszkańcy postawią na nich?
    • katmandu4 Re: Radni powiatowi 19.10.06, 09:46
      Ciekawa lista. Po pierwsze dla tych którzy pytali o Hannę Prywatę - proszę
      bardzo - jest. SKW - to chyba jedyna lista, gdzie razem startuje 2 byłych
      kandydatów na burmistrza (jest jeszcze Słomka), na dodatek składa się z byłych
      prominentnych członków lokalnego PiS i PO.

Mnie dziwi, że zrezygnował Marek Połomski, ale lista Wspólnoty to i tak mocny
      zespół, najbliźsi współpracownicy Boksznajdera, oraz były burmistrz, z ery
      przedboksznajderowej (była taka!): Zabłudowski.

Walczak może nie zdobyć poparcia z racji złych notowań LPR. Rodzina Radia
      Maryja zagłosuje przecież na listę PiS, bo jest tam szef Koła RRM p.Murawski.

Większe szanse na mandat daję komuś ze WS. Poza tym mandat dla Uścińskiego i
      kogoś z SKW lub PO.
      • sdarp Re: Radni powiatowi 19.10.06, 10:53
        katmandu4 napisał:

> Ciekawa lista. Po pierwsze dla tych którzy pytali o Hannę Prywatę - proszę
        > bardzo - jest. SKW - to chyba jedyna lista, gdzie razem startuje 2 byłych
        > kandydatów na burmistrza (jest jeszcze Słomka), na dodatek składa się z byłych
        > prominentnych członków lokalnego PiS i PO.
        >
        > Mnie dziwi, że zrezygnował Marek Połomski, ale lista Wspólnoty to i tak mocny
        > zespół, najbliźsi współpracownicy Boksznajdera, oraz były burmistrz, z ery
        > przedboksznajderowej (była taka!): Zabłudowski.

Czy ja wiem czy to era przedboksznajderowa była.
        On był wtedy V-ce a Zabłudowski raczej nie miał
        charakteru przywdócy i dominanta.
        Więc juz wtedy znurkami mógł pocjągać JB.

Zdziwiła mnie inna rzecz.
        Na liście na radnych nazwisko Stworzyjan
        poczułem się jak w parku jurajskim
        toć to szef rady miasta sprzed 89 roku.
        Boknajder chyba z łopatą poszukiwał kandyatów na listy.

>
        > Walczak może nie zdobyć poparcia z racji złych notowań LPR. Rodzina Radia
        > Maryja zagłosuje przecież na listę PiS, bo jest tam szef Koła RRM p.Murawski.

Rodzina Radia M. zostala wybawiona z kłopotu
        mają blok wyborczy PiS-LPR.

Tylko że Walczak zrezygnował z kandydowania na burmistrza.
        • sabrina-zabki Re: Radni powiatowi 21.10.06, 21:41
          Jeśli dobrze rozumiem polityczny handel, to rezygnacja Walczaka jest ceną
          zblokowania się z PiS. To by tłumaczyło, dlaczego PiS nie zblokował się ze
          Stacherą, chociaż nie było im tak daleko. Myślę, że dla Stachery było ważne
          stanąć do rywalizacji z JB i nie mógł zaakceptować takiego samego układu z PiS
          na jaki poszedł LPR.

Sabrina
          • piotruscinski Re: Radni powiatowi 21.10.06, 23:25
            sabrina-zabki napisała:

> To by tłumaczyło, dlaczego PiS nie zblokował się ze
            > Stacherą, chociaż nie było im tak daleko.

Nie stawialiśmy tego typu warunków Stacherze,
            • wstachera Re: Radni powiatowi 22.10.06, 00:37
              piotruscinski napisał:

> sabrina-zabki napisała:
              >
              > > To by tłumaczyło, dlaczego PiS nie zblokował się ze
              > > Stacherą, chociaż nie było im tak daleko.
              >
              > Nie stawialiśmy tego typu warunków Stacherze,

To może wreszcie jasno i wyraźnie powiesz forumowiczom, dlaczego nie chciałeś
              blokować się moim komitetem, skoro to nie było przeszkodą.

Z lektury dyskusji na forum z ostatnich dwóch dni wynika, że wolałeś przyjąć na
              swoje listy kandydatów z organizacji, której manifesty Cię przerażają, a nie
              chciałeś się blokować z komitetem najbliższym programowo. A równocześnie tak
              zależy Ci na naszej współpracy i jeszcze martwisz się, że czyjeś posty mi
              szkodzą.

W.Stachera

Owszem. Nie stawialiście żadnych warunków, wogóle nic nie powiedzieliście,
              Zaczynam sie już gubić, co do Waszych intencji.

Cytuje Twoje wypowiedzi z wątku "Blok wyborczy w Ząbkach"

> Otrzymaliśmy propozycję zblokowania list z Panem Stacherą. Jednakże chodziło
              > w tej propozycji o czysto arytmetyczne uzyskanie większej ilości mandatów.
              > Dla nas to nie było najważniejsze.

a równocześnie

> Po drugie jest szansa, że oba ugrupowania (mój dopisek PiS i LPR) zdobędą
              > dzięki temu z 1 lub 2 mandaty więcej.

Za to sam piszesz co jest najwazniejsze.

> Po pierwsze i najważniejsze mamy wspólnego kandydata na Burmistrza Miasta
              > Ząbki. Roberta Perkowskiego poprze w Ząbkach również LPR. Wcześniej tą
              > kandydaturę poparły komitet PiS oraz lokalni działasze ONP (Organizacja
              > Narodu Polskiego).
              > A więc udało się zjednoczyć kilka prawicowych organizacji, które poparły
              > wspólnego kandydata na burmistrza.

Wolisz przyjąc na listy kandydatów z organizacji, której manifesty Cię
              przerażają, a nie chciałeś się blokować z komitetem najbliższym programowo. Te
              Twoje tłumaczenia są nielogiczne i sprawiają wrażenie nieszczerych.

Może wreszcie jasno i wyraźnie powiesz forumowiczom, dlaczego nie chciałeś
              blokować się moim komitetem

W.Stachera
              • tato60 Re: Radni powiatowi 22.10.06, 01:04
                Chętnie posłucham odpowiedzi, biorąc pod uwagę to że obecna ordynacja wyborcza
                została zaskarżona do Trybunału i może okazać się, że jest hm.. niedobra.
                Falstart?
          • kazyyoshi78 Re: Radni powiatowi 22.10.06, 04:35
            sabrina-zabki napisała:

> Jeśli dobrze rozumiem polityczny handel, to rezygnacja Walczaka jest ceną
            > zblokowania się z PiS. To by tłumaczyło, dlaczego PiS nie zblokował się ze
            > Stacherą, chociaż nie było im tak daleko. Myślę, że dla Stachery było ważne
            > stanąć do rywalizacji z JB i nie mógł zaakceptować takiego samego układu z PiS
            > na jaki poszedł LPR.
            >
            > Sabrina
            Źle rozumiesz.
            To nie był "polityczny handel" to był brudny polityczny handel oczywiście
            dlatego że zrobił go PiS i LPR.
            Gdyby tak dogadały się inne ugrupowania to byłby to wspólny słuszny front
            antypisowski.
            Czytam te Twoje posty "Sabrino" i zastanawiam się po co je piszesz.Czy
            przenoszenie parlamentarnych układów do wyborów samorządowych jest właściwe?
            • sabrina-zabki Re: Radni powiatowi 22.10.06, 09:08
              Gdybym była taka antypisowska to bym napisała "korupcja polityczna" - handel,
              czy polityczne układy to rzecz zwykła i mnie nie szokuje. Nie ja zresztą
              wymyśliłam politykę, ale zgadzam się, że na gruncie lokalnym powinno być mniej
              polityki. To co mnie prawdę mówiąc dziwi, to współpraca lokalnego PiS z
              przedstawicielami ONP-LP.

Pisałam o tym w tym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
              f=97&w=50586288 - przeczytaj proszę.

Trzeba mieć kręgosłup - wsparcie dla R Perkowskiego ze strony ugrupowania,
              którego szef szkaluje obecnego Prezydenta RP - Lecha Kaczyńskiego, a inny
              członek rady naczelnej jest podejrzewany o szamalcownictwo - nie przystoi
              PiS'owi - i mówię to z sympatii do PiS'u.

Sabrina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka