tanp 06.11.06, 10:50 Witam, Czy może ktoś z Państwa wie jak zaawansowane są prace w budynku B1 i kiedy możemy spodziewać się odbioru?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga_jaga Re: budynek B1 06.11.06, 11:18 Dziwna sprawa z tym B1. Ja rozumiem, że panowie kończą budynek według miejsca, gdzie dźwig stoi, ale myślę, że priorytetem powinno być skończenie dachu i wstawienie okien w całym bloku (zwłaszcza w kontekście zbliżającej się zimy), a nie dopieszczanie kolorów w części bloku od strony Skorupki, czy nie? Chyba, że się mylę. Trochę z niepokojem przysłuchuję się newsom na temat postępów prac, a termin pierwszego kwartału 2007 jak dla mnie jest średniorealny. Odpowiedz Link Zgłoś
sdarp Re: budynek B1 06.11.06, 14:43 Z budynkiem B1 nie jest za ciekawie myśle ze wykonawca ma problemy z fachowcami (dekarze, spece od murowania klinkieru, tynkarze)- wyjechali za granice. Strasznie się ślimaczą z kominami prawie 2 miesiące i zrobili 30% - to opóźnia zadaszenie. Co do okien - wszystko zależy od stopnia zawilgocenia - (zalania) ścian i stropów. Absolutnym priorytetem powinno być zrobienie dachu i obróbek blacharskich - a do tego potrzebne są kominy. Przy obecnym stanie budynku - raczej nie należy wstawiać okien - bo ciężko będzie przesuszyć ściany - może pojawić się grzyb. A jak będzie dach i nie będzie okien to budynek sobie spokojnie podeschnie. można robić w tym czasie instalacje wewnętrzne kable i rury - (tylko bez zalewania instalacji.) a na wiosne wstawić okna i dokończyć tynkowanie. Podejrzewam ze jeszcze innymi powodami opóźnień jest zabranie resztek ludzi z budowy do robienia poprawek w zielonym i wykańczania pod kulcz B2 i B4 - bo też developera gonią terminy. Nie wiem czy nie zmienił sie w międzyczasie wykonawca, lub dostawca okien czytałem w którymś z postów ze w B3 były porysowane szyby w oknach i nowi właściciele nie mogą doczekać sie wymiany. Odpowiedz Link Zgłoś