grripen 05.02.07, 13:20 Kolejny dzień sukcesu oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agentcooper Re: Sikorski podał się do dymisji 05.02.07, 13:33 grripen napisał: > Kolejny dzień sukcesu oszołomów. specjalnie mu sie nie dziwie...to byl chyba jedyny (poza b. min. SZ) rozsadnie myslacy czlowiek w tym radzie takze i tak dziwne ze tyle wytrzymal muszac pracowac np. z Macierewiczem... Odpowiedz Link Zgłoś
grripen Re: Sikorski podał się do dymisji 05.02.07, 13:38 No cóż kierunek słuszny. Poziom komptetencji dowodzącego w stosunku do pozostałych ministrów rośnie z dymisji na dymisję. Niepokojące jest tylko przysłowie: z kim przystajesz... ale to tylko takie bajdy ludowe. Odpowiedz Link Zgłoś
grripen Re: Sikorski podał się do dymisji 05.02.07, 14:57 ciekawe kto teraz będzie negocjować tarczę? Fotyga i Macierewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: Sikorski podał się do dymisji 07.02.07, 18:21 a dzis w ramach tworczego rozwijania programu Tanie Panstwo PIs odzyskal MSW. Ale zeby bylo jeszcze taniej, to min. Dorn zatrzymal posadke v-ce ministra, podczas gdy niezalezny prokurator Kaczmarek zostanie nieco juz zaleznym ministrem. Jak to w filmie Barei na pytanie kim jest pani maz z zawodu - "jest dyrektorem", tak Ludwik bedzie sobie v-ce premierem. Mialo byc tanie panstwo i bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
asmol2006 Re: Sikorski podał się do dymisji 08.02.07, 12:16 Niestety z powodow rodzinnych wiem troszke wiecej o Panu Sikorskim i miedialnie facet umie omamic ludzi - jest w tym super, ale tak naprawde jest to czlowiek ktory min: 1. chce, raczej juz chcial zniszczyc polskie wojskowe szkolnictwo; 2. jako glownego swojego doradce wzial czlowieka majacego 25 spraw w prokuraturze w sprawach zadluzen i dziwnych interesow na bemowie i innych czesciach warszawy.... np zadluzenie (pieniazki wyparowaly) w wysokosci ponad 60 mln pln... 3. postepuje, raczej juz postepowal tak jak wiekszosc politykow obsadzajac na stanowiskach ludzi - mocno zaprzyjaznionych, 4. majacy powiazania z "..." - podwojne obywaletlstwo itd - bez komentarza.... 5. majacy udzialy w niektorych spolkach, ktore mialy byc podwykonawcami a czerpac korzysci z pieniedzy niby na inne cele - zolnierze w afganistanie, polskie szkolnictwo.... - chyba juz wiecej nie musze pisac.... to sa fakty... Panie Sikorski, cale szczescie ze Pana juz z nami nie ma.... wszystkliego najlepszego na dalszej drodze zycia.. oby dalej od POLSKICH pieniedzy, niech Pan wraca z kad przyjechal... Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 dodatek: 08.02.07, 22:09 Dziennik: "Radosław Sikorski chciał od MSZ 30 milionów na zapewnienie bezpieczeństwa naszych żołnierzy w Afganistanie. (...) Sikorski już od listopada zabiegał o pieniądze w resorcie kierowanym przez Anne Fotygę. (...) Minister obrony chciał, żeby środki z MSZ wsparły naszą misję w Afganistanie. Choć oficjalnie byłyby przeznaczone na pomoc humanitarną, w rzeczywistości miało chodzić o bezpieczeństwo wojska. Według pomysłu MON, pieniędzmi dysponowaliby oficerowie wywiadu działający w Afganistanie. Mieliby za to kupować przychylność miejscowej ludności. W grę wchodziło np. budowanie szkół, szpitali, wiercenie studni na terenach stacjonowania polskich oddziałów. (...) Pieniądze miały pochodzić z rezerwy celowej Ministerstwa Spraw Zagranicznych na tzw. pomoc rozwojową dla biedniejszych krajów. Pula wynosi 90 mln zł. Korzystają z niej polskie organizacje pozarządowe, organy administracji rządowej i samorządowej, a nawet polscy misjonarze. Środki dostają te organizacje, które przedstawią najlepszy projekt i wygrają konkurs. MSZ i rząd decydują, jakim krajom warto pomagać. Sikorski naciskał, by 30 mln "oddano" wojsku.(...) W nieoficjalnej rozmowie z czlonkiem komisji obrony narodowej [Sikorski] przyznawał, że brakuje mu pieniędzy na kontrwywiadowczą i wywiadowczą ochronę polskich wojsk." Jeśli to prawda - a nie ma powodu w to wątpić bo informacja pochodzi ze źródła sympatyzującego raczej z Sikorskim niż z Fotygą - to niestety Sikorski w pełni zasłużył na dymisję i konflikt z Macierewiczem nie był do tego wcale potrzebny. Wiecej na blogu kataryny: kataryna.blox.pl/html Cooper - zamiast czytac i ogladac zacznij .... myslec samodzielnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asmol2006 Re: dodatek: 08.02.07, 23:07 Witam, wszystko sie zgadza tylko pytanie czy z tymi pieniedzmi nie bylo by tak samo jak z pieniedzmi ktore poszly na szkolnictwo... a wszystko wskazuje ze tak... Przeczytajmy to jeszcze raz jak to wszystko jest rozmyte, nie ma jasnych inf. na co i do kogo i ile by poszlo... Patrzac na historie Pana Sikorskiego i jego doradcow mam wielkie watpliwosci. Pisac i mowic jest latwo i ladnie ale patrzac na przeszlosc to chyba fakty mowia za siebie... ;-( - przypomnijmy sobie jak Pan Sikorski byl wiceministrem podczas gdy ministrem byl Pan Olszewski... co wtedy sie dzialo.... i dlaczego teraz ma tych a nie innych doradcow, majacych sprawy w prokuraturze za defraudacje pieniedzy... ;-( majacych udzialy w odpowiednich spolkach.... Jedno trzeba mu przyznac, niezle sie ustawil i umie medialnie zrobic wokol siebie dobra wizje - przeciesz kiedys byl w koncu dziennikarzem... Pozdr.... Odpowiedz Link Zgłoś
grripen Re: dodatek: 09.02.07, 10:05 O jakie pieniądze na szkolnictwo ci chodzi? Co się niby takiego działo, gdy Sikorski był ministrem w rządzie Olszewskiego? Łatwo wieszać psy na odchodzącym, ciekawy jestem Waszych min jak z Afganistanu zaczną przylatywać trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
asmol2006 Re: dodatek: 09.02.07, 13:00 > O jakie pieniądze na szkolnictwo ci chodzi? O bardzo duze pieniadze, ktore zniknely i ktore mialy pojsc na szkolnictwo a nie poszly, tylko gdzies przepadly... poniewaz, Pan Sikorski (aby zamieszac) postanowil zlikwidowac 3 najwieksze uczelnie woskowo-cywilne i utworzyc akademie obrony, ktore podpisaly by umowy z firmami (wiadomo jakimi :-)), ktore by mialy prywatnie krztalcic studentow wojsk. np marynarzy, lekarzy...., cywilni studenci mieli by znalezc sobie sami uczelnie i sie sami martwic - Podsumowujac, pieniadze poszly na trzy uczelnie, nie dotarly, Pan Sikorski likwiduje trzy uczelnie (w miedzyczasie obstawiajac tam swoich ludzi na czas likwidacji) i powstaje pod koniec 2007r jedna uczelnia, pieniedzy nie ma,maja byc nowe z nowego budzetu a przy okazji lapka polozona (przez jego doradcow) na tereny bylych uczelni (np Warszawa: 180 ha) - chyba bez komentarza... zapraszam do archiwum rzeczypospolitej. > Co się niby takiego działo, gdy Sikorski był ministrem w rządzie Olszewskiego? - tez zapraszam do archiwum - dot: np WAT-u - zadluzenia, firmy fikcyjne, jachty, - uwczesni rektorzy, teraz doradcy... - bez komentarza.. > Łatwo wieszać psy na odchodzącym, ciekawy jestem Waszych min jak z Afganistanu zaczną przylatywać trumny. - ja nie wieszam na nikim psow, ja poprostu pisze o faktach a kazdy z nas ma wlasna wizje tego i sam to oceni. Jesli chodzi o Afganistan i naszych zolnierzy to uwierz mi ze to byl tylko pretekst i teoria i medialna akcja ktora trafia w przekonanie jak najlepiej - zagryfka polityczna... znamy polakow i wiemy, ze moga sie klocic ale jesli jest tragedia to wszyscy sa za wszsystkimi i dlatego latwo to przedewszystkim medialnie wykorzystac... Odpowiedz Link Zgłoś
grripen Re: dodatek: 09.02.07, 13:56 Asmol być może jestem naiwnym człowiekiem, ale pieniądze nie mogą tak sobie przepaść. Przeznaczenie i przelewy są gdzieś odnotowane. Przecież tego typu instytucja jak Ministerstwo Obrony Narodoej to nie stragan, obowiązują go odpowiednie procedury związane z ewidencją ksiegową. Co do jednej uczelni wojskowej to patrząc oczami laika wydaje mi się, że ograniczyłoby to koszty utrzymania oświaty wojskowej. Na dzień dzisiejszy większość studentów tych uczelni to cywile, a finansowane są one z budżetu MON. Być może rzeczywiście konflikt z Fotygą to tylko pretekst, ale sądzę, że prawdziwe powody to nie możność współpracy z P. Macierewiczem. Jeżeli prawdą jest to co piszesz, to nie rozumiem, dlaczego podczas odwołania nie wskazano tego jako oficjalnego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: dodatek: 09.02.07, 17:27 grripen napisał: > Być może rzeczywiście konflikt z Fotygą to tylko pretekst, ale sądzę, że > prawdziwe powody to nie możność współpracy z P. Macierewiczem. Podajesz wersje mediow :) Twoja wiara w dziennikarskie slowo robi wrazenie > > Jeżeli prawdą jest to co piszesz, to nie rozumiem, dlaczego podczas odwołania > nie wskazano tego jako oficjalnego powodu. Spytaj sie dziennikarzy? Albo raczej redaktorow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: dodatek: 09.02.07, 10:33 ponponka1 napisała: > Wiecej na blogu kataryny: > kataryna.blox.pl/html > Cooper - zamiast czytac i ogladac zacznij .... myslec samodzielnie ;) swietna rada Ponponka - idac za twoim przykladem zaczne czerpac wiedze z blogow. To zrodlo informacji godne ciebie. Znasz jeszcze jakies inne ciekawe ? Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Oj cooper 09.02.07, 17:24 Czy ja pisalam, ze wierze w to co pisze kataryna, za to napisalam, ze daje do myslenia....Ale Ty jak widze .... hehehehehehhe Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Oj ponponka... 11.02.07, 11:06 ponponka1 napisała: > Czy ja pisalam, ze wierze w to co pisze kataryna, za to napisalam, ze daje do > myslenia....Ale Ty jak widze .... hehehehehehhe no zupelnie zapomnialem - Tobie daja do myslenia wszystkie spiskowo- cyklistyczne-masonerskie teorie dziejow...wrog czai sie wokol - badz czujna ponponko ! Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: Oj ponponka... 12.02.07, 07:04 agentcooper napisał: > ponponka1 napisała: > > > Czy ja pisalam, ze wierze w to co pisze kataryna, za to napisalam, ze daj > e do > > myslenia....Ale Ty jak widze .... hehehehehehhe > > no zupelnie zapomnialem - Tobie daja do myslenia wszystkie spiskowo- > cyklistyczne-masonerskie teorie dziejow...wrog czai sie wokol - badz czujna > ponponko ! > > Brawo - ta opowiedz mowi wiele o Tobie i madiach w Tobie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: Czy umiesz cos powiedziec wlasnymi slowami? ; 12.02.07, 19:43 oj ponponka, a ty wciaz ten jeden tekst ktorego sie wyuczylas i powtarzasz przy kazdej okazji. Zmus sie dziewczyno do minimum wysilku i postaraj sie powiedziec cos nowego...wiem, ze to moze byc dla ciebie bolesny proces ale sprobuj przynajmniej. a przy okazji - ostatnio dzien bez dymisji w rzadzie i okolicach to dzien stracony. Czy dotychczasowi przyboczni KAczynskich byli tak slabi, ze trzeba ich hurtem wymieniac czy to blizniaki juz totalnie zatracili poczucie rzeczywistosci i mylą swoich z ukladem ? Do codziennych kompromitacji tego rzadu zdazylismy sie juz przyzwyczaic (brak przedstawiciela w Monachium to tez ladny przyklad na fobie blizniakow i pani Fotygi - co oni sie nawet spotkan boja ?), ale jak tak dalej pojdzie to im zupelnie kadr zbraknie. Zglos sie ponponka - pewno Cie wezma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Sam sie zglos, skoro masz dosc ;) 12.02.07, 20:41 A nie mnie wysylasz - Ty tak zawsze wyreczasz sie innymi w spelnianiu swoich marzen? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: Sam sie zglos, skoro masz dosc ;) 12.02.07, 22:25 ponponka1 napisała: > A nie mnie wysylasz - Ty tak zawsze wyreczasz sie innymi w spelnianiu swoich > marzen? ;-P no no, jak to sie ladnie mowi mam silne "delegation skills" ;) No i zarobiony jestem a ponadto wyjezdzam na daaaaleka wyprawe takze nie mam czasu isc w ministry ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Eeee tam cooper, slabe tlumaczenie 13.02.07, 07:08 Tak zaangazowana w dobro Polski osoba powinna zrezygnowac ze swoich przyjemnosci na rzecz dobra powszechnego...a nie rozjezdzac sie P.s. W Monachium konferencja juz sie skonczyla ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grripen Droga Ponponko1 13.02.07, 08:35 zwracam sie z uprzejmą prośbą o wyjaśnienie o co chodzi z tym listem wielkiego bajkopisarza Dorna? Czy jesteś wstanie roszyfrować nam jakiej zdrady dopuścił się, tak wydawałoby się oddany człowiek Niziołków? Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: Droga Ponponko1 13.02.07, 22:05 grripen napisał: > zwracam sie z uprzejmą prośbą o wyjaśnienie o co chodzi z tym listem wielkiego > bajkopisarza Dorna? > Czy jesteś wstanie roszyfrować nam jakiej zdrady dopuścił się, tak wydawałoby > się oddany człowiek Niziołków? Nie ten adres - skieruj swoje pytanie na Krakowskie Przedmiescie. Mnie ani Twoje pytanie ani odpowiedz na nie nie interesuje, wyobraz sobie!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: Eeee tam cooper, slabe tlumaczenie 13.02.07, 13:53 ponponka1 napisała: > Tak zaangazowana w dobro Polski osoba powinna zrezygnowac ze swoich przyjemnosc > i > na rzecz dobra powszechnego...a nie rozjezdzac sie > > P.s. W Monachium konferencja juz sie skonczyla ;) pamietaj ze ja jestem z tych okropnych liberalow, takze niespecjalnie przekonuje mnie idea dobra i szczesliwosci powszechnej. A w kwestii zaangazowania sie to moge np. w obrone piwnic pod Palacem Saskim, ktorych plan zburzenia denerwuje mnie nie mniej niz nie przymierzajac Lepper albo Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: Eeee tam cooper, slabe tlumaczenie 13.02.07, 22:11 agentcooper napisał: > > > pamietaj ze ja jestem z tych okropnych liberalow, takze niespecjalnie > przekonuje mnie idea dobra i szczesliwosci powszechnej. Askad ta wiedza, ze liberalowie nie sa zainteresowani powszechnym dobrem i szczesliowscia? Podaj przyklad choc jednego kraju zarzadzanego liberalnie - nieszczesliwego i z biednym spoleczenstwem...liberale ...hehehhe A w kwestii > zaangazowania sie to moge np. w obrone piwnic pod Palacem Saskim, ktorych plan > zburzenia denerwuje mnie nie mniej niz nie przymierzajac Lepper albo Giertych. > > No to jestes prawdziwy komunista - wyciagnac z kieszeni podatnikow kase :) Ekologia tez cie pociaga? I zapewne uwazasz, ze to wszystko dla dobra ludzkosci? ....heheheheh....liberal...hehhehehe Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: Eeee tam cooper, slabe tlumaczenie 14.02.07, 08:51 ponponka1 napisała: > agentcooper napisał: > > > > > > > pamietaj ze ja jestem z tych okropnych liberalow, takze niespecjalnie > > przekonuje mnie idea dobra i szczesliwosci powszechnej. > > Askad ta wiedza, ze liberalowie nie sa zainteresowani powszechnym dobrem i > szczesliowscia? Podaj przyklad choc jednego kraju zarzadzanego liberalnie - > nieszczesliwego i z biednym spoleczenstwem...liberale ...hehehhe oj ponponka, troche elementarne wiedzy by sie przydalo - idea liberalna polega wlasnie na tym ze stawia sie prywate nad "powszechnym dobrem i szczesliwoscia" a to dopiero prowadzic moze do tego drugiego przy oczywistych rowniez skutkach ujemnych. A co do przykladu kraju takiego kraju - z racji czestych pobytow Estonia - jeszcze pare lat temu kraj o GDP i paru innych glownych parametrach (sr. pensja ok 75% polskiej) nizszych od Polski, po wprowadzeniu bodajze 4 lata temu podatku liniowego (13%) i dla przedsiebiorstw w wys. 1% gospadarka rozwija sie srednio 2-3 krotnie szybciej niz u nas, srednia placa jest powyzej PL itd itp. Paradoks Ponponko polega na tym ze jako kraj biedny nie mamy luksusu byc obecnie krajem o gospodarce nieliberalnej - na wysokie podatki sobie moga pozwolic kraje bogate jak Niemcy, Szwecja czy bodajze znana Ci dobrze Norwegia. Przy obecnych nieudolnych rzadach my tracimy ta szanse a kraje takie jak wlasnie Esotnia, Lotwa (prognoza wzrostu PKB na ten rok 11% !) czy Slowacja nam uciekaja... > > A w kwestii > > zaangazowania sie to moge np. w obrone piwnic pod Palacem Saskim, ktorych > plan > > zburzenia denerwuje mnie nie mniej niz nie przymierzajac Lepper albo Gier > tych. > > > > > > No to jestes prawdziwy komunista - wyciagnac z kieszeni podatnikow kase :) > Ekologia tez cie pociaga? > I zapewne uwazasz, ze to wszystko dla dobra ludzkosci? > ....heheheheh....liberal...hehhehehe > to tez piekne - obrona dobr kultury (jakim sa niewatpliwie XVII wieczne piwnice Palacu Saskiego) objawem komunizmu hehe. Momentami rozwalasz mnie na maxa :) Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Cooper - spokojnie...tylko spokojnie 14.02.07, 20:24 Przeczytaj moj post i swoja odpowiedz. Odpowiedz sobie na jakie pytanie dales odpowiedz a jakie pytani ja zadalam w kwestii liberalizmu Czy przypadkiem nie potwierdziles moich slow mocnym argumentem o Estonii ;-P Oj cooper dziekuje, ze nie tylko ja zauwazam, ze o szczescie i dobrobyt dbaja TYLKO kraje zarzadzane liberalnie :) Jesli chodzi o wyciaganie publicznych pieniedzy na cel (nie wazne jak zbozny i ludzki) jest dzialaniem komunisty a nie libarala.....Liberal by zaczal zbierac pieniadze na zachowanie piwnic a nie podpisy na wydanie publicznych pieniedzy ;) Zatem nie mozesz siebie nazywac liberalem bo nie czynisz tak jak liberal. Za to Janosikiem, Rumcajsem, ale takim co wszytskim zabiera i jendemu daje ....hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki lepiej myśleć samodzielnie 13.02.07, 14:32 Nie wiem cooper czemu drwisz z blogów i ponponki ? Ponponka dobrze zwróciła Ci uwagę, że jako erudyta, powinieneś korzystać z różnych źródeł informacji i opinii aby kształtować własne. Przeczytanie GW lub obejrzenie TVN24 nie daje w moim przekonaniu pełnego obrazu. A traktowanie ich jako wyroczni w kwestii przedstawiania FAKTÓW oraz komentarzy jest moim zdaniem niepoważne bo wyłącza samodzielne myślenie. Warto przeczytać opinie i komentarze także drugiej strony i nie piszę tu o mediach ojca dyrektora. No chyba, że z zasady uważasz publicystów nie występujących w GW czy TVN za kłamców i manipulatorów a blogi za dziecinadę... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki a i jeszcze: 13.02.07, 14:46 Zapomniałem najważniejszego. Media jeśli kiedykolwiek były niezależne, to przestały takimi być w momencie, kiedy przestały jedynie informować o faktach, a zaczęły je również interpretować i komentować. Niekiedy na poparcie pewnych tez, podpierają się nie tylko opinią dziennikarza "sprawozdawcy" ale także tzw. "dyżurnymi autorytetami", których "zestawy na każdy temat" posiadają wszystkie redakcje. Ironizując można powiedzieć, że badania statystyczne dowodzą, że 70% społeczeństwa wierzy we wszystko co poparte jest jakimiś badaniami statystycznymi... :) - brak samodzielnego myślenia i przyjmowanie gotowego przekazu jako własnej opinii. W pewnym sensie można powiedzieć, że jest to dowód na istnienie V władzy. Przykłady kształtowania rzeczywistości przez media zna chyba każdy. I nie twierdzę, że zawsze jest to naganne. Jest mnóstwo takich przykładów, gdzie dzięki kampanii medialnej doszło do czegoś pozytywnego. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: lepiej myśleć samodzielnie 13.02.07, 15:20 sz0rstki napisał: > Nie wiem cooper czemu drwisz z blogów i ponponki ? > Ponponka dobrze zwróciła Ci uwagę, że jako > erudyta, powinieneś korzystać z różnych źródeł informacji i opinii > aby kształtować własne. Przeczytanie GW lub obejrzenie TVN24 nie daje > w moim przekonaniu pełnego obrazu. A traktowanie ich jako wyroczni w kwestii > przedstawiania FAKTÓW oraz komentarzy jest moim zdaniem niepoważne bo > wyłącza samodzielne myślenie. > Warto przeczytać opinie i komentarze także drugiej strony i nie piszę tu o > mediach ojca dyrektora. > No chyba, że z zasady uważasz publicystów nie występujących w GW czy TVN > za kłamców i manipulatorów a blogi za dziecinadę... > > pzdr nie drwie - tym razem wymiana pogladow miedzy nami jest obustronnie w dosc luznej konwencji. A co do meritum: - tak, blogi nie sa dla mnie jakimkolwiek zrodlem informacji(no chyba, ze podroznicze ale to inny temat ;)) - jak juz ogladam jakies wiadomosci to nie jest to tylko TVN24 lub GW. Swoja droga Wiadomosci TVP sa chyba juz mocna przegieta przeciwwaga dla Faktow czy Polsatu w sposobie interpretacji tych samych informacji Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: lepiej myśleć samodzielnie 13.02.07, 16:32 "...tym razem wymiana poglądów miedzy nami jest obustronnie w dość > luźnej konwencji..." A ja myślę, że konwencja jest jak zwykle: "...Zmus sie dziewczyno do minimum wysilku i postaraj sie powiedziec cos nowego...wiem, ze to moze byc dla ciebie bolesny proces ale sprobuj przynajmniej..." A co do meritum, z mojego punktu widzenia to właśnie TVP jest przeciwwagą dla TVN24. No chyba, że nie zauważasz wyraźnych poglądów, prezentowanych przez wszystkich prowadzących Wiadomości... Czasem jest to wręcz żenujące, kiedy jedna strona "konfliktu" ma w programie jednego przedstawiciela a druga 2 lub 3 no i "wsparcie" prowadzącego. ;) W publicznej tego typu "przegięcie" można czasem było zauważyć jedynie u Janka Pospieszalskiego. Chociaż nie aż tak wyraźnie. Tak jak pisałem, najbardziej wkurza mnie owo "interpretowanie" informacji, niezależnie które medium to robi, i przyjmowanie przez odbiorców, bez refleksji, zawsze jednej, "właściwej politycznie" interpretacji... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: lepiej myśleć samodzielnie 13.02.07, 17:01 sz0rstki napisał: > "...tym razem wymiana poglądów miedzy nami jest obustronnie w dość > > luźnej konwencji..." > > A ja myślę, że konwencja jest jak zwykle: > > "...Zmus sie dziewczyno do minimum wysilku i postaraj sie powiedziec > cos nowego...wiem, ze to moze byc dla ciebie bolesny proces ale sprobuj > przynajmniej..." > > > A co do meritum, z mojego punktu widzenia to właśnie TVP jest przeciwwagą > dla TVN24. No chyba, że nie zauważasz wyraźnych poglądów, prezentowanych przez > wszystkich > prowadzących Wiadomości... Czasem jest to wręcz żenujące, kiedy jedna > strona "konfliktu" > ma w programie jednego przedstawiciela a druga 2 lub 3 no i "wsparcie" > prowadzącego. ;) > W publicznej tego typu "przegięcie" można czasem było zauważyć jedynie > u Janka Pospieszalskiego. Chociaż nie aż tak wyraźnie. > Tak jak pisałem, najbardziej wkurza mnie owo "interpretowanie" informacji, > niezależnie które medium to robi, i przyjmowanie przez odbiorców, bez > refleksji, zawsze jednej, "właściwej politycznie" interpretacji... > > pzdr no jak u Pospieszalskiego nie jest to wyrazne to w druga strone mozna powiedziec ze rowniez Lis jest super obiektywny. A co do "jedynie" to sie mocno mylisz bo ewidentna opcje reprezentuja chociazby Ziemkiewicz, Gawryluk (ktora mocno zmienila punkt widzenia po ostatnich wyborach - obecnie jest to klasyczne lizusostwo wzgledem rzadu) zeby nie wspomniec o Wildsteinie... I bynajmniej nie jest zarzut bo tak jak Lis, Pochanke czy Olejnik maja swoja sympatie czy antypatie tak samo u wymienionych wyzej daje sie je zauwazyc tyle ze w druga strone. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: lepiej myśleć samodzielnie 13.02.07, 17:48 Zgadzam się z Tobą (niesamowite:)), jednakże z jednym ale. Kwestia proporcji. Jeśli _niezbyt_gorliwe_ tępienie, wszystkiego co związane z Kaczyńskimi, u Gawryluk czy Ziemkiewicza nazywasz sympatią i wręcz lizusostwem, to nazwij też po imieniu to co wyprawia Lis, Pochanke, Olejnik, Kolenda, czy duet "gwiazd tefauenu" (taki "chudy" i chudszy wielbiciel okularów:))). Że nie wspomnę o Żakowskim, Paradowskiej czy najsztubie. Swoją drogą, nie rozumiem za bardzo Twoich zarzutów wobec Ziemkiewicza. Według mnie ten człowiek zawsze szedł "pod prąd" i za to go cenię (i za parę innych rzeczy też). Co prawda ostatnio popadł w niełaskę (eufemizm ;)) za parę celnych uwag wobec ikony "intelektualistów", więc pewnie dlatego. ;) Podobnie było i jest z Michalkiewiczem, wielokrotnie "rozstrzeliwanym" w "rzetelnych" i "niezależnych" mediach za pewien brzydki czyn (...) pzdr BTW: chyba troszkę odbiegliśmy od tematu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 i bardzo dobrze ze obiegiem :) 13.02.07, 22:19 Dodam, ze za mediami stoi kapital....i to on kieruje tym, co w nich bedzie badz nie bedzie, Nie ma czegos takiego jak niezaleznosc mediow. Dzennikarz jest czlowiekiem i nie tylko ma prawo ale nawet obowiazek miec poglady. Nie ma natomoast prawa komentowac tam gdzie podawan jest tylko informacja. Niestety - wiekszosc dziennikarzy nie zna/nie umie tej zasady. A my - odbiorcy powinnismy myslec, po co jest podana ta informacja, dlaczego w taki sposob, konfrontowac to z innymi zrodlami Ostatni przyklad z nowym lotniksiem: wersja dzinnikarska wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3863706.html fakty: www.lotnisko-chopina.pl/katalog/aktualnosci/pl/aktualnosci.php?id=1797 Zycze przyjemnej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Aneks 1 13.02.07, 23:07 „DZIENNIK zawsze się opowiadał za koalicją PiS-PO i robi to nadal. Nie z naiwności, nie z tej poczciwości, która oczekuje od świata, że wszyscy się będą nawzajem lubić. Po prostu jest to jedyny zdrowy dla Polski układ. To, że jest on psychologicznie trudny dla kilku polityków, jest ich prywatną sprawą. I nie widać powodu, abyśmy do tego ich kłopotu podchodzili z wyrozumiałością. Nie widzę też powodu, aby przestać powtarzać, że Polską nie powinien rządzić Lepper. A powinni natomiast Kaczyński i Tusk." całość Robert Krasowski Redaktor Naczelny Dziennika I właściwie już samo motto wystarcza za wpis. Po cóż bredzić o dziennikarskiej rzetelności , niezależności. Po co pisać o oddzieleniu informacji od komentarza skoro wiadomo o co chodzi w polskich mediach. Wziete z bloga: gdanszczanin.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś