Dodaj do ulubionych

remonty ulic !!!

25.03.07, 21:42
w piatek o 8:30 byłem świadkiem, jak ekipa remontowa zalepiała dziury na
skrzyżowaniu ze swiatłami przy kościele. Panowie nie zważając na opady w
dziury pelne wody wrzucili worek asfaltu, przydeptali butem i pełni dumy z
wykonanej pracy pojechali zając się innymi uszkodzeniami jezdni.
O godz 11:30 nie było nawet śladu po tej plombie.
to się nazywa skuteczność :(

pozd.
Obserwuj wątek
    • zabki_be Re: remonty ulic !!! 25.03.07, 21:57
      kristoflaskowski napisał:
      > w piatek o 8:30 byłem świadkiem, jak ekipa remontowa zalepiała dziury na
      > skrzyżowaniu ze swiatłami przy kościele.

W czyjej kompetencji jest to skrzyżowanie? Do kogo mamy pisać maile w sprawie
      tej papraniny?
      • tomkrt Re: remonty ulic !!! 26.03.07, 00:42
        zabki_be napisał:

> kristoflaskowski napisał:
        > > w piatek o 8:30 byłem świadkiem, jak ekipa remontowa zalepiała dziury na
        > > skrzyżowaniu ze swiatłami przy kościele.
        >
        > W czyjej kompetencji jest to skrzyżowanie? Do kogo mamy pisać maile w sprawie
        > tej papraniny?

Bezpośreni rejon skrzyżowania jest pod zarządem MZDW (Mzowieckiego Zarządu Dróg Wojewódzkich) rejon Wołomin
        ul. Kobyłkowska 1
        05-200 Wołomin
        rd.wolomin@mzdw.pl
        tel. 776-23-33 776-28-67

Jeśli gdzieś dalej w stronę cmentarza to mogła być ekipa zarządu dróg powiatowych.

Co do opisanej technologii - mimo ze dla postronnego obserwatora wygląda to na partactwo - ale opis postępowania z grubsza wydaje się poprany
        no może poza tym "przydeptywniem"
        Do takich napraw stosuje sie asfalty na zimno (własciwie masy betonowo- asfaltowe,) które do wiązania potrzebują wilgoci.
        tutaj opis podobnego asfaltu
        www.pro-tech.gmk.net.pl/asnazim.html
        Jakby panowie zamiast nogą ubili tą plombe wibrracyjnie - to pewnie wszystko było by ok.
        • kristoflaskowski Re: remonty ulic !!! 26.03.07, 10:55
          Tak, zdaję sobie sprawę, ze technologia cały czas się rozwija, i że możliwe
          jest kładzenie asfaltu na zimno, jednak ja oceniam nie technologie a wykonanie.
          Z całym szacunkiem dla wykonawcy, ale po 3-godzinach po plombie nie było sladu.
          Być może lepiej by było, aby zarzadca drogi wybrał inna technologię lub inna
          ekipę?
        • monic18 Re: remonty ulic !!! 26.03.07, 22:48
          Jak pomykałam do Warszawki to widziałam takich dwóch artystów jak z żuka na
          Warszawską (odcinek na działki) wysypywali taki zimny asfalt. Totalna porażka.
          Podobno poprzedniemu Staroście Rytlowi ta technologia bardzo się podobała.
          Pewnie nowy Starosta otrzymał ją w spadku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka