Dodaj do ulubionych

jeszcze raz o prądzie

11.05.07, 13:57
Szanowni Sąsiedzi,ja także w dniu dzisiejszym otrzymałam od pani na Okrzei
informację,że prąd ma być podłączony poniedziałek-wtorek,poza tym nie mam
zamiaru ani złotówki zapłacić za prąd budowlany,bo prąd powinien być już
przypomnę od 15/11/2006,kiedy to miała zakończyć się budowa,tak po za tym to
jeszcze pani Świderska będzie nam płacić z uwagi na fakt ,że nie włączyła
ogrzewania i ściany są wilgotne na zewnątrz,nie wspomnę już o środku-
zaręczam,że za 2-3 zaczną pękać ściany.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • frogman1 Re: jeszcze raz o prądzie 13.05.07, 18:46
      Witam,

Zobaczycie, że Pani Świderska i tak w końcu obciąży was wszystkimi kosztami
      budowlanymi. Nie liczyłbym na to, że od firmy Anłuk można cokolwiek
      wyegzekwować.
      • znyx Re: jeszcze raz o prądzie 13.05.07, 22:47
        Gdyby był do czegoś potrzebny fachowy elektryk z uprawnieniami to polecam
        www.elektryka.kom.pl
    • phuqbas Re: jeszcze raz o prądzie 17.05.07, 13:20
      .. uwaga .. do końca tego tygodnia mają być podłączony prąd oraz pozakładane
      liczniki.. info z biura w Ząbkach:-) zobaczymy jak wyjdzie w praniu
      • ja20066 wiadomo kiedy liczniki? 23.05.07, 16:05
        czy ktoś wie kiedy liczniki będą!!!!???
        • suiana Re: wiadomo kiedy liczniki? 24.05.07, 12:35
          Podobno do końca tego tygodnia,ale dziś już czwartek,więc wątpię,żeby wydarzyło
          się to w dniu jutrzejszym,a swoją drogą ciekawe dlaczego znowu jest problem i z
          czego on wynika.
          Pozdrawiam
          • phuqbas Re: wiadomo kiedy liczniki? 28.05.07, 11:53
            .. podobno sprawa jest teraz po stronie firmy GLOBAL, taką informację dostałem
            od ANŁUKA.
            • ja20066 Re: wiadomo kiedy liczniki? 29.05.07, 12:10
              co to za firma global? proszę o wyjaśnienie, poza tym licnziki można zakłądac z
              tego co mi wiadomo dopiero po odbiorze technicznym, czy wiecie coś o tym?
              • alekkub Re: wiadomo kiedy liczniki? 04.06.07, 15:49
                ...liczniki.... co dzień mówią, w następnym dniu będą , przecież to juz od
                listopada oddaje ta pani prezeska ten blok przy orlej 13 i nic .... chyba
                wezwiemy mafię z Wołomina... może popali dobiora się wtedy do jej tyłka ....
                Kto jest za tym ....piszcie i akceptujcie
                sąsiad
                • suiana Re: wiadomo kiedy liczniki? 04.06.07, 16:42
                  Witam,
                  Ja też wydzwaniam codziennie i codziennie słyszę to samo,to skandal,jestem już
                  zmęczona całą tą sytuacją i powoli tracę siły.Ostatnim razem słyszałam,ze
                  liczniki będą zakładać w tę środę-ciekawe?
                  Pozdrawiam
                  • frogman1 Re: wiadomo kiedy liczniki? 04.06.07, 18:46
                    Dokladnie tak samo bylo w przypadku budynku przy Legionow 10A i 10B.
                    p. Swiderska i jej pracownicy po prostu klamia i prosze nie wierzyc w zadne
                    terminy.

Zabawa zacznie sie do piero po oddaniu budynku - zobaczycie, ze dla p.
                    Swiderskiej cos takiego jak gwarancja po prostu nie istnieje.

Frogman
                    • suiana Re: wiadomo kiedy liczniki? 11.06.07, 16:48
                      Witam,
                      Dzwoniłam dziś do kierownika budowy,który powiedział,że prąd(liczniki)będą w
                      czwartek,niestety nie wierzę w ani jedno słowo.
                      Pozdrawiam
                      • phuqbas Re: wiadomo kiedy liczniki? 12.06.07, 13:51
                        .. ja jutro zaczynam wysyłanie pisemek nt. wszystkich problemów i kwestii
                        odsetek karnych w związku z opóźnieniami budowy tj. 6,5 mcy w tej chwili.
                        • suiana Re: wiadomo kiedy liczniki? 12.06.07, 15:47
                          Ja chyba też na ten temat pomyślę,bo już mnie szlak trafia,
                          pozdrawiam
                          • suiana Re: wiadomo kiedy liczniki? 13.06.07, 09:29
                            Witam,
                            W akcie desperacji dzwoniłam dziś do STOEN-u,rozmawiałam z kierownikiem
                            zajmujacym się naszym blokiem i powiedział,że jeśli chodzi o prąd to oni nie
                            wzbraniają się od nowych odbiorców wręcz przeciwnie,pozostały do dogrania
                            rzeczy kosmetycznie i on jest w chwili sporządzania protokołu odbiorczego,zatem
                            DRODZY SĄSIEDZI chyba w końcu doczekamy się swojego prądu i skończy się ten
                            koszmar.
                            Pozdrawiam serdecznie
                            • suiana Re: wiadomo kiedy liczniki? 13.06.07, 13:09
                              Nie wiem czy do Państwa także,ale do mnie godzinkę temu dzwoniła pani z ANŁUK-a
                              z prośbą o klucze do mieszkania,bo w piatek będą zakładać liczniki-ciekawe.
                              Pozdrawiam
                              • agraffaa32 Re: wiadomo kiedy liczniki? 13.06.07, 14:21
                                witam
                                tak dzwoniła
                                ale powiedziałam jej że od rana będa pracownicy na budowie więc dostep do
                                mieszkania bedzie, a kluczy nie zostawie

pozdrawiam
                        • mm206 to nic nie da 13.06.07, 09:21
                          witam
                          z tego co czytam, widzę że w przyrodzie nic nie ginie.
                          niestety nasz blok też został oddany po wielkich awanturach a pisma o wypłatę
                          karnych odsetek były rzucaniem kamienia do studni bez dna. a jak już z wielką
                          łaską i awanturą udzielono odpowiedzi to wyszło na to że opóźnienie wynikło z
                          przyczyn nie zależnych od nich (podobno jakaś powódź!!!!) a wiosna była piękana
                          i sucha ( no ale cóż może jakieś gejzery pod blokiem?????!!!!!)
                          życzę cierpliwości no i oczywiście powodzenia
                          • phuqbas liczniki w piatek... 13.06.07, 18:08
                            a do mnie nikt nie dzwonił, a poza tym to po co klucze do mieszkań jak skrzynki
                            na liczniki są na korytarzu???
                            • suiana Re: liczniki w piatek... 14.06.07, 10:05
                              No właśnie też mnie to zastanawia,ale może chcą sprawdzić coś w tej skrzynce z
                              bezpiecznikami nad dzwiami w lokalach?
                              • alekkub Re: liczniki w piatek... 15.06.07, 11:35
                                znowu ANŁUK zażartował sobie z nas.... szanowni sąsiedzi, prądu dzisiaj nie
                                podłączą i niew wiadomo kiedy to się stanie, ale m amy pecha....
                                • dorendo Re: liczniki w piatek... 15.06.07, 13:56
                                  Szanowni Sąsiedzi,
                                  Ręce opadają dzwoniłem dziś do STOEN-u(zresztą nie byłem ponoć pierwszą
                                  osobą),okazało sięże pracownicy z ramienia developera byli kompletnie
                                  nieprzygotowani,podobno chodzi o bezpieczniki,kierownik w STON-ie powiedział,że
                                  po raz pierwszy w jego karierze zawodowej zdarzyła mu się taka sytuacja i
                                  opieszałośc ze strony developera,powiedział,że gdyby wszysko było przygotowane
                                  to w dniu dzisiejszym mielibyśmy już tak długo wyczekiwaną energię,wobec
                                  powyższego prądu możemy jeszcze nie mięc długo,bo on też ma określone terminy-
                                  jednym słowem żenujące.
                                  • robert_swiatkiewicz Re: liczniki w piatek... 16.06.07, 10:23
                                    dorendo napisała:

> Szanowni Sąsiedzi,
                                    > Ręce opadają dzwoniłem dziś do STOEN-u

Chyba do ZEW-Tu. Ząbki nie obsługuje STOEN tylko Zakład Energetyczny Warszawa-
                                    Teren.
                                  • robert_swiatkiewicz Re: liczniki w piatek... 16.06.07, 10:28
                                    dorendo napisała:

> Szanowni Sąsiedzi,

>okazało sięże pracownicy z ramienia developera byli kompletnie
                                    > nieprzygotowani,podobno chodzi o bezpieczniki,kierownik w STON-ie
                                    powiedział,że po raz pierwszy w jego karierze zawodowej zdarzyła mu się taka
                                    sytuacja i
                                    > opieszałośc ze strony developera,powiedział,że gdyby wszysko było
                                    przygotowane
                                    > to w dniu dzisiejszym mielibyśmy już tak długo wyczekiwaną energię,wobec
                                    > powyższego prądu możemy jeszcze nie mięc długo,bo on też ma określone terminy-
                                    > jednym słowem żenujące.

Proszę wziąć od tego pracownika oświadczenie na piśmie, że jest to wina
                                    developera. Po zawarciu aktu notarialnego i złożeniu przez Was pozwu o zapłatę
                                    kary umownej z tytułu opóźnienia w oddaniu lokalu (zalecam złóżyć nie dłużej
                                    niż 1 rok od podpisania A.N.), będzie to świetny dowód w sprawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka