gardenplaza 26.02.08, 21:21 www.rdc.pl/index.php?/pol/co_nowego_w_rdc/porozmawiajamy_serio Posłuchajcie, to jest dla Nas dobre, ceny Naszych mieszkań rosną. Pozdrawiam Jarosław K. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolinas25 Termin oddania mieszkań ? 28.02.08, 10:36 Witam Prosze podać jakiś przybliżony termin oddania mieszkań (blok A) Czy oddanie nastąpi pod koniec marca? Odpowiedz Link Zgłoś
janekstopa Re: Termin oddania mieszkań ? 29.02.08, 10:57 karolinas25 napisała: > Witam > Prosze podać jakiś przybliżony termin oddania mieszkań (blok A) > Czy oddanie nastąpi pod koniec marca? Witam! Podłączam się do pytania: kiedy będą odbiory mieszkań?W jaki sposób i kiedy dostaniemy informacje o terminie odbiorów? Odpowiedz Link Zgłoś
lasic01 Re: Proponuję posłuchać 28.02.08, 13:54 Ta... linia tramwajowa, fajnie posluchac, problem jedynie w tym: - miasto W-wa nie ma planow rozbudowy linii tramwajowej, - koszt przedsiewziecia 360mln zlotych. 30% procent ma isc w Zabkach wiec pewnie Zabki mialy by te 30% zaplaci. A niestety budzet Zabek to zawrotne 70mln zlotych rocznie, - na euro 2012 to nie ma co liczyc, bo ani w Zabkach, ani na Targowku hoteli, ani zadnych atrakcji nie ma, a sa potrzebniejsze inwestycje jak most, czy obwodnica np. - nawet jak juz powstanie to perspektywa jazdy 20minut tramwajem do wschodniego nie wyglada specjalnie kuszaco, bo daje to realnie z dojsciami i przesiadkami czas jakis 50minut na dojechanie do centrum. Szybciej juz jest rowerem... Jesli taka wiadomosc ma spowodowac wzrost ceny mieszkan na rynku, to ciekawe jaki spadek powoduje: - fatalny stan drog w Zabkach, - 0% szans na droge dojazdowa do blokow, - mala szansa na droge dojazdowa do blokow do konca roku, - znikajace linie autobusowe (345), itp itd, ze juz o zmianach w wygladzie samych blokow nie wspomne. Co do Panow wypowiadajacych sie w radiu to milo posluchac takich marzen, jednak wydaje sie ze oni sami w nie nie wierzyli i tak jak planowane bylo to na pocztaku, rok 2025 na tramwaj w Zabkach to wcale nie przesadzona data... Obym sie mylil. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bamse13 Re: Proponuję posłuchać 28.02.08, 15:02 > - 0% szans na droge dojazdowa do blokow, A czemy skoro przetarg na Skraja zakonczył sie wczoraj. > - mala szansa na droge dojazdowa do blokow do konca roku, A czemy skoro przetarg na Skraja zakonczył sie wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
lasic01 Re: Proponuję posłuchać 29.02.08, 10:10 > > - 0% szans na droge dojazdowa do blokow, > > A czemy skoro przetarg na Skraja zakonczył sie wczoraj. Tu małe sprostowanie. Miało być "0% szans na droge dojazdowa do bloków przed oddaniem mieszkań". I to niestety podtrzymuje, jako ze do oddania mieszkań został miesiąc a budowa drogi się jeszcze nie rozpoczeła. > > > - mala szansa na droge dojazdowa do blokow do konca roku, > > A czemy skoro przetarg na Skraja zakonczył sie wczoraj. A tu napisałem mała do końca roku, co nie znaczy że nie powstanie. Z entuzjazmem poczekam jednak, aż zobacze maszyny budujące tą droge Odpowiedz Link Zgłoś
makplast Re: Proponuję posłuchać 09.04.08, 20:06 nie podniecajcie sie budowa drogi na skrajnej.beda protesty i odwolania wiec koniec roku 2008 jest rozsadnym terminem Odpowiedz Link Zgłoś
bamse13 Re: Proponuję posłuchać 28.02.08, 15:54 Co do dróg w Ząbkach a raczej koło Ząbek nie będzie tak żle, być może już w tym roku ruszy budowa skrzyżowania na ul.Marsa,Grochowskiej,Płowieckiej, Trasy Siekierkowskiej, jak również odcinka łączącego ul. Chełmżyńską poprzez Strażacką do ZUSOK. W planach jest remont Marsa oraz Żołnierskiej (odciąży Ząbki), być może, o tym w Ząbkach sie już mówi, że miej wiecej w połowie ulicy Skrajnej będzie odnoga do ulicy Warszawskiej. Wiem, że to perspektywa 5-10 lat, ale ja na tyle kupowałem mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lasic01 Re: Proponuję posłuchać 29.02.08, 10:13 no i oby tak stalo. tak czy inaczej ja tego mieszkania nie kupowalem z mysla za ile go sprzedam, tylko zeby wygodnie w nim mieszkac. drogi za 10 i tramwaj za 15 lat mnie nie urzadza :). nie oznacza to ze bede sie tym przejmowal, bo bym nie kupil tego miekszania. jednak w przesadny entuzjazm bym nie popadal :). Odpowiedz Link Zgłoś
bamse13 Re: Proponuję posłuchać 29.02.08, 10:43 > jednak w przesadny entuzjazm bym nie popadal :) I tu się z Tobą zgadzam. Ja mieszkam w Ząbkach i znam "uroki", tego miasta czas dojadu samochodem do pracy (okolice Jupiter Center) dziś wyniosło 50 minut, ale 10 minut zajeło mi odstawienie córki do przedszkola, wyjechałem z ulicy Powstańców 07:10. Co do drogi Skrajnej to w przetargu jest napisane ze termina realizacji inwestycji (włącznie z jej rozliczeniem), to jak dobrze pamiętam połowa maja. Odpowiedz Link Zgłoś
makplast Re: Proponuję posłuchać 09.04.08, 20:03 ma pan racje.ceny mieszkan rosna a kupcow juz nie ma i nie bedzie.chce Pan odkupic moje mieszkanie?4500 za metr.dobra cena.moze Pan potem je odsprzedac za 5500.przy 60 metrach daje to zysk 60 000.czekam na kontakt Odpowiedz Link Zgłoś