joanna.zych 14.08.08, 17:46 Hej Proszę o informację jak wygląda podłączenie internetu do domów prywatnych... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenarty Re: Internet UPC 14.08.08, 17:59 co to znaczy "jak wygląda"? chodzi o ceny, terminy, jakieś kwestie techniczne? wszelkich informacji na ten temat łatwo zasięgnąć na infolinii UPC cytując za ich stroną: eśli dzwonisz z telefonu stacjonarnego: Ogólnopolskie Biuro Sprzedaży: 0 801 94 95 96 Ogólnopolskie Biuro Obsługi Klienta: 0 801 94 94 80 Jeśli dzwonisz z telefonu komórkowego: Ogólnopolskie Biuro Sprzedaży: (0) 324 94 95 96 Ogólnopolskie Biuro Obsługi Klienta: (0) 324 94 94 80 Opłata zgodna z cennikiem operatora sieci. Wyślij fax: (032) 200 74 88 Odpowiedz Link Zgłoś
chudzini Re: Internet UPC 14.08.08, 18:15 a instalacja polega na tym, że dwóch speców przyjeżdża, dłubią w studzience telefonicznej, wyciągają kabel od telewizji kablowej, o ile taki w ogóle istnieje i podłączają do twojego telewizora. Wpierw sprawdź czy możesz w ogóle założyć - wpisz adres na ich stronie. Telewizje z UPC mam od 1995 r., internet od 2007r. Polecam :) O niebo lepsze niż neozdrada Odpowiedz Link Zgłoś
tomkrt Re: Internet UPC 14.08.08, 19:49 Jak masz telefon stacjonarny z TEPSY to prawdopodobnie masz przy domu taką małą studzienke od której idzie kabel telefoniczy. Kabel kablówki dociągną tą samą drogą do tej studzienki, a potem będą prowadzić kabel po domu do modemu kablowego/telewizora. Jeśli nie masz doprowadzonej kanalizacji teletechnicznej pod dom(fundament), to mogą nie chcieć podłączyć. Przynajmniej PTK (poprzednia nazwa UPC) odmawiała. Nie wiem jak to jest teraz, może przyłączają tylko koszta skalkulują indywidualnie bo to będzie wiązało się z większą robotą. Trzeba będzie wykopać rowek od studni w ulicy do domu, położyć rure PCV z kablem i dalej tak jak opisałem wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
maras358 Re: Internet UPC 15.08.08, 08:30 U mnie jeszcze PTK wykopała rowek, położyła kabel i od tamtej pory miałem TV i internet, w zeszłym roku dołączyłem do tego na dobrych warunkach telefon z zachowaniem poprzedniego numeru) rezygnując z usług złodziejskiej TPSA i jestem bardzo zadowolony. Internet pracuje niezawodnie, rzez rok użytkowania zdarzyła się zaledwie jedna kilkugodzinna awaria systemu i na tym koniec. Zastanawiam się teraz, jakie warunki zaproponują mi po zakończeniu 18 miesięcznego kontraktu promocyjnego ale na to jeszcze kilka miesięcy muszę poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
agnial Re: Internet UPC 15.08.08, 13:16 Ja zakładałam internet rok temu, miałam koło domu i studzienkę, i ich rodzielnię, więc wydawało mi się podłaczenie tego medium bardzo proste i tanie. Niestety, za położenie ok. 25m kabla UPC krzyknęło sobie ponad 800zł...Ale nie żałuję, bo działa bez zarzutu. Co do sprawdzania na stronie UPC ich dostępności na danym terenie: to działa w przypadku domów wielorodzinnych, gdy ktokolwiek jest do nich podłączony. Zrozumiałe jest, że ta opcja nie daje wymiernej informacji w przypadku domów jednorodzinnych, bo, gdy lokatorzy nie są klientami UPC, to oczywiście będzie pokazane, że nie są dostępni. Dlatego mimo wszystko warto do nich zadzwonić i się upewnić. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.zych Re: Internet UPC 15.08.08, 15:22 Czy ktoś ma namiary do jakiegoś przedstawiciela który sie tym zajmuje? Słyszałam, że najlepiej bezpośrednio u takiej osoby można zaczerpnąć wyczerpujących informacji - niestety na infolinii niewiele się dowiedziałam. W zasadzie tylko tyle, że jak zamówię podłączenie internetu to ktoś przyjedzie i określi czy można podłączyć itd. Mnie w zasadzie interesuje koszt podłączenia. Siostra w bliźniaku ma. Odpowiedz Link Zgłoś