bioo 18.11.08, 10:50 czy gdzieś w Ząbkach można kupić opony? najlepiej z montażem, za przystępną cenę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekian Re: gdzie kupic opony? 18.11.08, 12:49 To zależy czy chcesz kupić nowe, czy używane. Jeżeli używane, to ja kupowałem (wraz z wymianą i wyważeniem) w warsztacie przy ul. Batorego. Duży wybór opon. Nie wiem jaki dokładnie to adres, ale obok stoi szyld "Wulkanizacja" i firma znajduje się pomiędzy ulicami Lisa-Kuli i Sobieskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7171 Re: gdzie kupic opony? 18.11.08, 13:07 Właśnie jestem po "analizie" tematu. Z przykrością muszę stwierdzić, że ceny w zakładach wulkanizatorskich są bardzo zawyżane. Proszę wejść sobie na pierwszy lepszy portal dotyczący opon i sprawdzić z lokalnym zakładem. W moim przypadku przy oponie Goodyear cena w internecie (z bezplatna przesyłka) wynosiła 230 pln/1 szt a w zakladzie 280 pln/1 szt. ps prosze wybrać sobie opone choćby na stronie: opony.webwweb.pl/?SID=1155 ppp Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: gdzie kupic opony? 18.11.08, 13:56 piotr7171 napisał: > Właśnie jestem po "analizie" tematu. Z przykrością muszę stwierdzić, > że ceny w zakładach wulkanizatorskich są bardzo zawyżane. Proszę > wejść sobie na pierwszy lepszy portal dotyczący opon i sprawdzić z > lokalnym zakładem. > W moim przypadku przy oponie Goodyear cena w internecie (z bezplatna > przesyłka) wynosiła 230 pln/1 szt a w zakladzie 280 pln/1 szt. > > ps > prosze wybrać sobie opone choćby na stronie: > opony.webwweb.pl/?SID=1155 > ppp i tak i nie, niby oszczędność 200 zł, ale: - wymiana min 50 zł, - wyważanie czasami płatne oddzielnie 10 zł od koła - przechowywanie 50 zł (chyba, że ktoś ma gdzie składować) Razem ca 140, czyli oszczędność 60 zł, jak dla mnie szkoda zachodu... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7171 Re: gdzie kupic opony? 18.11.08, 15:09 troche nie mogę połapać się w obliczeniach (nie byłem dobry w matematyce) ale licząc każdą pozycje mam: ad 1 i 2) wymiana 50-70 pln (wiecej moze placi sie u dealera Toyoty, Forda itp) ; koszt ten jest zresztą jednostkowy ad 3) skladowanie? a co ma ta pozycja kosztów do ceny opony? przeciez czy kupuje sie w "zakladzie" czy w necie i tak pozostaje problem skladowania ? no chyba ze kupując w "zakladzie" jest zagwarantowana dożywotnia przechowalność opon? reasumujac : przy zakupie w necie mamy 50pln (na oponie) x 4 szt = 200 pln zysku z zysku 200 pln trzeba oddac ok 50-60 pln za przekladke oszczednosc wychodzi ok.150 pln co ma do tego koszt przechowania ? nijak nie moge tego pojąć pp Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: gdzie kupic opony? 18.11.08, 15:25 piotr7171 napisał: > troche nie mogę połapać się w obliczeniach (nie byłem dobry w > matematyce) > > ale licząc każdą pozycje mam: > ad 1 i 2) wymiana 50-70 pln (wiecej moze placi sie u dealera Toyoty, > Forda itp) ; koszt ten jest zresztą jednostkowy > > ad 3) skladowanie? a co ma ta pozycja kosztów do ceny opony? > przeciez czy kupuje sie w "zakladzie" czy w necie i tak pozostaje > problem skladowania ? no chyba ze kupując w "zakladzie" jest > zagwarantowana dożywotnia przechowalność opon? > > reasumujac : > przy zakupie w necie mamy 50pln (na oponie) x 4 szt = 200 pln zysku > z zysku 200 pln trzeba oddac ok 50-60 pln za przekladke > oszczednosc wychodzi ok.150 pln > > co ma do tego koszt przechowania ? nijak nie moge tego pojąć > > pp > chcąc być precyzyjnym to wymiana 50-70 zł, plus 4 x 10 zł (wyważenie każdego koła) do 50 (70) zł dodać 40 zł za wyważenie, daje 90 (110) zł, zatem oszczędność 110 (90) zł a nie 150 zł Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7171 Re: gdzie kupic opony? 18.11.08, 15:54 hmmm jakos z tym wywarzaniem nie moge dojśc do ładu moge podać dwa, trzy zakłady gdzie za zmiane kół z wyważaniem biorą odpowiednio 50-60 pln 1) ul.Chełmzyńska przed Marsa obok stacji LPG 2) ul.Powstańców obok sklepu LIVO 3) ul.gen Maczka jesli wiec Pani/Pan płaci wiecej to jest to wg mnie zdzieranie z klienta - sugeruje zmienić warsztat pozdrawiam pp Odpowiedz Link Zgłoś
pszenna gen. Maczka - gdzie wulkanizator? 19.11.08, 11:32 Nie widziałam na gen maczka wulkanizatora-jaki tam jest adres ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7171 Re: gen. Maczka - gdzie wulkanizator? 19.11.08, 16:17 jadąc Powstańców od Żolnierskiej skręcamy za sklepem spozywczym (przed przystankiem autobusowym) w prawo jedziemy po kocich łbach jakieś 300 metrow i jesteśmy na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: gdzie kupic opony? 18.11.08, 16:01 corrida_pl napisał: > chcąc być precyzyjnym to wymiana 50-70 zł, plus 4 x 10 zł > (wyważenie każdego koła) Czyli razem 90-110zł? Gdzie jest tak astronomicznie drogo? Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: gdzie kupic opony? 18.11.08, 16:03 bioo napisała: > czy gdzieś w Ząbkach można kupić opony? najlepiej z montażem, za > przystępną cenę? Opony to chyba najkorzystniej cenowo wychodzi kupić przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
rotot Re: gdzie kupic opony? 02.12.08, 00:19 tedglen napisał: > bioo napisała: > > > czy gdzieś w Ząbkach można kupić opony? najlepiej z montażem, za > > przystępną cenę? > > Opony to chyba najkorzystniej cenowo wychodzi kupić przez internet. Kupiłem tanio przez internet z odbiorem na radzymińskiej 249 (koło Milenium) polecam. > > Odpowiedz Link Zgłoś