jessie304 17.01.09, 18:35 Czy ktoś wie czy w Ząbkach jest apteka całodobowa? Musze dziś koniecznie wykupić dziecku antybiotyk, a jest wieczór.Niestety sąsiedzi nie maja czasu ,żeby mi pomóc;(((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kristoflaskowski Re: Gdzie apteka caodobowa- !!! 17.01.09, 18:38 niestety o tej porze pozostaja tylko apteki przy supermarketach np. M1 lu caodobowa na Kondratowicza lub pl. Hallera w Warszawie pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
ra_mol Re: Gdzie apteka caodobowa- !!! 17.01.09, 18:41 Tyle, że M1 nie jest całodobowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Gdzie apteka caodobowa- !!! 18.01.09, 14:04 kristoflaskowski napisał: > niestety o tej porze pozostaja tylko apteki przy supermarketach np. M1 lu caodobowa na Kondratowicza lub pl. Hallera w Warszawie > Apteka przy Kondratowicza 11 nie jest już całodobowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ra_mol Re: Gdzie apteka caodobowa- !!! 17.01.09, 18:40 Niedawno miałem ten sam problem. Aptek w Ząbkach mnóstwo, ale żadna całodobowa!!! Trzeba jechać albo na Plac Hallera do W-wy, albo do Wolomina - przy szpitalu. Swoją drogą, to skandal i głupota, bo na pewno ktoś by sobie zarobił. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_swiatkiewicz Re: Gdzie apteka caodobowa- !!! 17.01.09, 18:55 ra_mol napisał: > Niedawno miałem ten sam problem. Aptek w Ząbkach mnóstwo, ale żadna całodobowa! > !! > Trzeba jechać albo na Plac Hallera do W-wy, albo do Wolomina - przy szpitalu. > Swoją drogą, to skandal i głupota, bo na pewno ktoś by sobie zarobił. Godziny pracy aptek ustala Starosta Wołomiński, dla wszystkich tego typu jednostek na obszarze powiatu. Ponadto sami właściciele aptek w Ząbkach raczej nie przejawiają wielkiej inicjatywy aby powstała tutaj całodobowa placówka. Pozostaje ul. Kondratowicza lub Szpital w Wołominie. Odpowiedz Link Zgłoś
crocodyl2009 Re: Gdzie apteka caodobowa- !!! 17.01.09, 21:18 całodobowa (tyle że nie w Ząbkach) jest na dworcu wsch. Odpowiedz Link Zgłoś
ra_mol Re: Gdzie apteka caodobowa- !!! 18.01.09, 01:53 > Godziny pracy aptek ustala Starosta Wołomiński, dla wszystkich tego typu jednostek na obszarze powiatu. To chyba żart? Z tego, co piszesz, wynika, że starosta może Bogu ducha winnemu aptekarzowi ustalić, że ma pracować nocą (lub mu tego zabronić). Widzę, że na forach robisz za specjalistę od wszystkiego, do tego masz styl (pisania) gościa sztywnego, jak kij od szczotki. Ale chyba tym razem, to żeś sie wygłupił. No, ale może rzeczywiście ten starosta może nakazać komuś pracę w nocy. Cóż - cuda i dziwy w powiecie naszym :)) W każdym razie nie chciałem urazić. Odpowiedz Link Zgłoś
zabki_be dyżury aptek ustala starosta 18.01.09, 14:18 ra_mol napisał: > To chyba żart? Z tego, co piszesz, wynika, że starosta może > Bogu ducha winnemu aptekarzowi ustalić, że ma pracować nocą >(lub mu tego zabronić). Widzę, że na forach robisz za specjalistę > od wszystkiego, do tego masz styl (pisania) gościa sztywnego, > jak kij od szczotki. Ale chyba tym razem, to żeś sie wygłupił. Chyba jednak Pan Świątkiewicz ma rację a ty ra_mol jesteś w błędzie. Trzeba było sprawdzić. Oto dowód: www.pow-koscierzyna.home.pl/upload/Uchwala_Zarzadu_o_aptekach_ostatnia_na_2009_r.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
ra_mol No wiec się nie wygłupił:) 18.01.09, 17:04 Jeśli cytujesz - cytuj do końca. Wtedy nie będziesz tym, co napisałem, manipulować. Wychodzi na to, że - choć nie mieszkamy w Kościerzynie:) - kolega Świątkiewicz sie nie wygłupił. Jeśli jest, tak, jak mówicie, to tym gorzej świadczy o staroście, że w Ząbkach nie ma apteki calodobowej. W każdym razie ma u mnie duży minus! Żal aptekarzy, że to nie oni decydują o tym, czy i kiedy mogą pracować i zarabiać, bo apteka nocna to niezły interes. Cóż - nadal żyjemy w komunie! Może przynajmniej nocne dyzury aptek są ustalane na podstawie deklaracji tych aptek, że chcą być całodobowe? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Gdzie apteka caodobowa- !!! 18.01.09, 14:03 Apteka przy Kondratowicza 11 nie jest już całodobowa. Odpowiedz Link Zgłoś
malgos724 Re: Gdzie apteka caodobowa- !!! 18.01.09, 19:57 Apteka Anna Prokop-Iwanowska Ząbki ul.Orla6lok.67 tel.0223581220 ,Kopczyńska Elżbieta Apteka Ząbki ul.Stefana Batorego tel.0227816496 ,Apteka pod klonem G. Glass Ząbki ul.Piłsudskiego20 tel.0227816470.Trzeba zadzwonic i dokładnie sie zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
chrzak Re: Gdzie apteka caodobowa- !!! 18.01.09, 23:21 Apteka całodobowa była (i chyba nadal jest) na Pradze na przeciwko king crossa. Odpowiedz Link Zgłoś
jessie304 Re: Gdzie apteka caodobowa- !!! 18.01.09, 23:56 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Dziecko dostało antybiotyk:) w ten sam dzień . Znalaźli sie jeszcze ludzie o dobrym sercu i sąsiad jeździł troche i znalazł niestety nie w Ząbkach:( tylko gdzieś na Bródnie.Swoją drogą ,aż sie prosi, żeby w Ząbkach taka była co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zaka_6 Re: Gdzie apteka caodobowa- !!! 19.01.09, 13:12 W wielu miastach jest tak, że apteki pełnią dyżury nocne. W każdej aptece jest przy tym informacja, która danej nocy pełni dyżur. Ząbki nie są dużym miastem, myślę, że by to się sprawdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Gdzie apteka caodobowa- !!! 19.01.09, 14:40 Nie meldujmy się nadal. Wszelkie pomiary i usługi są dostosowane do oficjalnej liczby mieszkańców. Ponoć 38% mieszkańców to osoby zameldowane poza ząbkami. Odpowiedz Link Zgłoś