Gość: Sloggi IP: 213.241.44.* 23.05.01, 13:13 Gdzie jest centralna część pryncypalnego miasta Ząbki ????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: husky Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 11:23 w tej wsi nie ma centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centrum Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: *.waw 09.09.02, 15:59 i wlasnie w tym jest urok Zabek, ze to nie jest maisto...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 10.09.02, 12:08 Od założenia tego wątku minął ponad rok. Mam wrażenie, że siła ciężkości przenosi się z okolic Urzędu Miasta na drugą stronę torów kolejowych w okolicę ul.Orlej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 10.09.02, 15:22 Oj, taaak...Ząbki się rozwijają, ale ruch na tym Forum znikomy... Podejrzewam, że tzw. centrum (ale z małej litery!) to bazar i okolice. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 10.09.02, 15:24 Racja!!! Nie dałabym się teraz namówić na powrót do Warszawy! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 11.09.02, 13:09 Nawet nie wiadomo ile Ząbki mają teraz mieszkańców, tak szybko się rozrastają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 21:42 trochę przez to tracą na uroku...no ale i ja do tego rozrostu się przyczyniłam, więc...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 12.09.02, 11:47 A w jakiej części Szczęk mieszkasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 12.09.02, 14:36 Na jednym z nowych osiedli Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 12.09.02, 15:25 Odpowiedziałaś mi wyjątkowo wyczerpująco :) Ciekaw jestem, którą spółdzielnię wybrałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 12.09.02, 22:29 Najgorszą, jaką można było wybrać :-) Pozwolę ci zgadywać :-) Dla ułatwienia dodam, że firma jest wyjątkowo płodna i produkuje równie wyjątkowe badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 13.09.02, 08:24 Tylko nie mów, że mieszkasz w blokach JWC ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 13.09.02, 09:59 No, widzisz...:-)))Mówiłam, że badziewiaste? :-) Ale, niewątpliwie tanie. Czy też masz do nich osobisty stosunek? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 13.09.02, 13:19 A mieszkasz tu przy Makro, czy przy elektrociepłowni Kawęczyn ? JWC i moje zdanie na ich temat - to długa opowieść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 16.09.02, 10:53 Niewątpliwie do Kawęczyna mam bliżej, niż do Makro :-) Poza tym - osiedle przy Makro to już chyba Marki? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 16.09.02, 17:26 Gość portalu: monia napisał(a): > Niewątpliwie do Kawęczyna mam bliżej, niż do Makro :-) Poza tym - osiedle przy > Makro to już chyba Marki? Ależ skąd - to jeszcze Ząbki to jest pierwsze dzieło w historii JWC - tzw. osiedle Drewnicka. Współczuję tym ludziom. Jak Ci się mieszka na takim odludziu ? Jesteś pasażerką 145 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 17.09.02, 11:00 Czy to na Drewnickiej balkony deskami podpierać musieli, czy na tym przy Batorego? No cóż - i jedno i drugie to koszmar. Któres zamiast miłej, zielonej trawki pod oknami ma wylane betonowe podjazdy do garaży. Jak się mieszka? Bardzo miło, naprawdę. A z autobusów do Ząbek preferuję te prywatne :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 17.09.02, 12:49 Na Drewnickiej podpierali balkony deskami, windy żyły swoim życiem, a armaturę można było gołymi rękami ze ściany wyjmować. No i po pierwszym deszczu w garażach było 1,5 metra wody. Czyli wjeżdzasz do Warszawy Łodygową - ile jedziesz do pracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 17.09.02, 13:35 do Warszawy wjeżdżam Batorego - jest szybciej (a przynajmniej tak się wydaje, bo nie stoi się w korku). A potem jadę i jadę i jadę.... Czy również zamieszkujesz tę uroczą miescinę? No i ile czasu zajmują ci dojazdy do pracy? :-))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 19.09.02, 14:39 ...??? :-)))))))))))) Przeraziłes się, że zacznę cię szukać po okolicznych osiedlach? :-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 20.09.02, 09:04 Ależ skąd. Mieszkam w Warszawie, natomiast po Ząbkach często pomykam na rowerze więc świetnie się orientuję i tym co w trawie piszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_ Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 25.09.02, 09:20 dobrze wam idzie rozmowa , pozdrowienia pszółki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 27.09.02, 10:17 Oj chyba koleżanka Monia już ma mnie dość, bo konwersacja się urwała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 27.09.02, 14:26 :-))) Straszny "pytek" z ciebie, kolego sloggi. Pytasz i pytasz i pytasz...i coraz ciekawsze te pytania. Ciekawi cię, ile bankomatów jest w Ząbkach i jednym tchem oba wymieniasz...i te autobusy...i przejeżdżasz często na rowerze.:-) No, nic, tylko listonosz...:-))) Aż jestem ciekawa, o co jeszcze spytasz...:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 02.10.02, 09:16 A może dla równowagi Ty o coś zapytasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 02.10.02, 10:04 :-)))Jakie wrażenia wywołują Ząbki na osobie, która w nich nie mieszka a jedynie przejeżdża przez nie często...rowerem? tak? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 09.10.02, 13:56 Ząbki wywołuja wrażenie chaotyczności, tu domki i drogi pełne kałuż, to z kolei bloki i jezdnie pełne spowalniaczy. Trochę to takie byle-jakie. Odpowiedz Link Zgłoś
belbelbel Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 04.12.02, 17:18 A ja wlasnie z warszawskiego Tarchomina ( z wlasnego mieszkania, ktore bede wynajmowal) przeprowazdam sie do zabek. Jestem ta miescina zachwycony ( no, moze poza koszmarnymi blokami JWC) Moje osiedle buduje sie niedaleko ulicy Ks. Skorupki na rogu sikorksiego i Stefczyka- dookola mam domki jednorodzinne, do prywatnych linii autobusowych minute, a do PKP ( i to jest dla mnie najwazniejsze) cos koilo 10 minut ! Wyobrazcie sobie, ze pociag jedzie 7 minut do wwy Wilenskiej, a rano jada nawet co 10 minut! W ogole zabki podobaja mi sie wlasnie przez to, ze odleglosc do centrum z nich taka sama jak z tarchomina ( a do poludniowych dzielnic przez most siekierkowski nawet duzo blizej), a z drugiej strony jest tam jak na wsi- duzo drzew itd- juz wyobrazam sobie jak tam bedzie pachnialo na wiosne jak zakwitna drzewa owocowe. No i do lasu bede mial 200 metrow ! Odpowiedz Link Zgłoś