Dodaj do ulubionych

Gdzie jest Centrum Ząbek ?????

IP: 213.241.44.* 23.05.01, 13:13
Gdzie jest centralna część pryncypalnego miasta Ząbki ?????????????
Obserwuj wątek
    • Gość: husky Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 11:23
      w tej wsi nie ma centrum
      • Gość: centrum Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: *.waw 09.09.02, 15:59
        i wlasnie w tym jest urok Zabek, ze to nie jest maisto...:-)
        • sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 10.09.02, 12:08
          Od założenia tego wątku minął ponad rok.
          Mam wrażenie, że siła ciężkości przenosi się z okolic Urzędu Miasta na drugą
          stronę torów kolejowych w okolicę ul.Orlej.
          • Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 10.09.02, 15:22
            Oj, taaak...Ząbki się rozwijają, ale ruch na tym Forum znikomy...
            Podejrzewam, że tzw. centrum (ale z małej litery!) to bazar i okolice.
            Pozdr.
        • Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 10.09.02, 15:24
          Racja!!! Nie dałabym się teraz namówić na powrót do Warszawy! :-)
          • sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 11.09.02, 13:09
            Nawet nie wiadomo ile Ząbki mają teraz mieszkańców, tak szybko się rozrastają.
            • Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 21:42
              trochę przez to tracą na uroku...no ale i ja do tego rozrostu się przyczyniłam,
              więc...:-)
              • sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 12.09.02, 11:47
                A w jakiej części Szczęk mieszkasz ?
                • Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 12.09.02, 14:36
                  Na jednym z nowych osiedli
                  • sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 12.09.02, 15:25
                    Odpowiedziałaś mi wyjątkowo wyczerpująco :)
                    Ciekaw jestem, którą spółdzielnię wybrałaś.
                    • Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 12.09.02, 22:29
                      Najgorszą, jaką można było wybrać :-) Pozwolę ci zgadywać :-) Dla ułatwienia
                      dodam, że firma jest wyjątkowo płodna i produkuje równie wyjątkowe badziewie.
                      • sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 13.09.02, 08:24
                        Tylko nie mów, że mieszkasz w blokach JWC ?
                        • Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 13.09.02, 09:59
                          No, widzisz...:-)))Mówiłam, że badziewiaste? :-)
                          Ale, niewątpliwie tanie. Czy też masz do nich osobisty stosunek?
                          • sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 13.09.02, 13:19
                            A mieszkasz tu przy Makro, czy przy elektrociepłowni Kawęczyn ?
                            JWC i moje zdanie na ich temat - to długa opowieść.
                            • Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 16.09.02, 10:53
                              Niewątpliwie do Kawęczyna mam bliżej, niż do Makro :-) Poza tym - osiedle przy
                              Makro to już chyba Marki?
                              • sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 16.09.02, 17:26
                                Gość portalu: monia napisał(a):

> Niewątpliwie do Kawęczyna mam bliżej, niż do Makro :-) Poza tym - osiedle
                                przy
                                > Makro to już chyba Marki?
                                Ależ skąd - to jeszcze Ząbki to jest pierwsze dzieło w historii JWC - tzw.
                                osiedle Drewnicka. Współczuję tym ludziom.
                                Jak Ci się mieszka na takim odludziu ?
                                Jesteś pasażerką 145 ?
                                • Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 17.09.02, 11:00
                                  Czy to na Drewnickiej balkony deskami podpierać musieli, czy na tym przy
                                  Batorego? No cóż - i jedno i drugie to koszmar. Któres zamiast miłej, zielonej
                                  trawki pod oknami ma wylane betonowe podjazdy do garaży.
                                  Jak się mieszka? Bardzo miło, naprawdę. A z autobusów do Ząbek preferuję te
                                  prywatne :-)))
                                  • sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 17.09.02, 12:49
                                    Na Drewnickiej podpierali balkony deskami, windy żyły swoim życiem, a armaturę
                                    można było gołymi rękami ze ściany wyjmować.
                                    No i po pierwszym deszczu w garażach było 1,5 metra wody.
                                    Czyli wjeżdzasz do Warszawy Łodygową - ile jedziesz do pracy ?
                                    • Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 17.09.02, 13:35
                                      do Warszawy wjeżdżam Batorego - jest szybciej (a przynajmniej tak się wydaje,
                                      bo nie stoi się w korku). A potem jadę i jadę i jadę....
                                      Czy również zamieszkujesz tę uroczą miescinę? No i ile czasu zajmują ci dojazdy
                                      do pracy? :-)))))))))))))))))))
                                      • Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 19.09.02, 14:39
                                        ...???
                                        :-))))))))))))
                                        Przeraziłes się, że zacznę cię szukać po okolicznych osiedlach? :-)))))))))))))
                                        • sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 20.09.02, 09:04
                                          Ależ skąd.
                                          Mieszkam w Warszawie, natomiast po Ząbkach często pomykam na rowerze więc
                                          świetnie się orientuję i tym co w trawie piszczy.
                                          • husky_ Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 25.09.02, 09:20
                                            dobrze wam idzie rozmowa , pozdrowienia pszółki ;-)
                                            • sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 27.09.02, 10:17
                                              Oj chyba koleżanka Monia już ma mnie dość, bo konwersacja się urwała.
                                              • Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 27.09.02, 14:26
                                                :-))) Straszny "pytek" z ciebie, kolego sloggi. Pytasz i pytasz i pytasz...i
                                                coraz ciekawsze te pytania. Ciekawi cię, ile bankomatów jest w Ząbkach i jednym
                                                tchem oba wymieniasz...i te autobusy...i przejeżdżasz często na rowerze.:-) No,
                                                nic, tylko listonosz...:-)))
                                                Aż jestem ciekawa, o co jeszcze spytasz...:-)
                                                Pozdrawiam
                                                • sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 02.10.02, 09:16
                                                  A może dla równowagi Ty o coś zapytasz ?
                                                  • Gość: monia Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? IP: 217.97.138.* 02.10.02, 10:04
                                                    :-)))Jakie wrażenia wywołują Ząbki na osobie, która w nich nie mieszka a
                                                    jedynie przejeżdża przez nie często...rowerem? tak?
                                                  • sloggi Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 09.10.02, 13:56
                                                    Ząbki wywołuja wrażenie chaotyczności, tu domki i drogi pełne kałuż, to z kolei
                                                    bloki i jezdnie pełne spowalniaczy.
                                                    Trochę to takie byle-jakie.
                                                  • belbelbel Re: Gdzie jest Centrum Ząbek ????? 04.12.02, 17:18
                                                    A ja wlasnie z warszawskiego Tarchomina ( z wlasnego mieszkania, ktore bede
                                                    wynajmowal) przeprowazdam sie do zabek. Jestem ta miescina zachwycony ( no,
                                                    moze poza koszmarnymi blokami JWC) Moje osiedle buduje sie niedaleko ulicy Ks.
                                                    Skorupki na rogu sikorksiego i Stefczyka- dookola mam domki jednorodzinne, do
                                                    prywatnych linii autobusowych minute, a do PKP ( i to jest dla mnie
                                                    najwazniejsze) cos koilo 10 minut ! Wyobrazcie sobie, ze pociag jedzie 7 minut
                                                    do wwy Wilenskiej, a rano jada nawet co 10 minut!
                                                    W ogole zabki podobaja mi sie wlasnie przez to, ze odleglosc do centrum z nich
                                                    taka sama jak z tarchomina ( a do poludniowych dzielnic przez most
                                                    siekierkowski nawet duzo blizej), a z drugiej strony jest tam jak na wsi- duzo
                                                    drzew itd- juz wyobrazam sobie jak tam bedzie pachnialo na wiosne jak zakwitna
                                                    drzewa owocowe. No i do lasu bede mial 200 metrow !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka