Dodaj do ulubionych

Wątpliwości co do Cybex Aton 2

14.07.12, 00:03
Mam takie pytanie na gorąco, który fotelik będzie lepszy MC CabrioFix+Easy Base2 - czy Cybex Aton 2 również z bazą na pasy. Dzidziuś dopiero ma się urodzić dlatego poszukuję w miarę najlepszego rozwiązania. Dodam jeszcze że oglądałam obydwa foteliki w sklepie również były przymierzone do samochodu i generalnie pasowały. Mam jednak wątpliwości co do Cybexa wydawało mi się że dziecko będzie miało w nim pozycje bardziej siedząca i mniej miejsca niż Cabrio. Po prostu oparcie ma bardziej pionowe, albo to tylko złudzenie sama nie wiem? A i cybex jest chyba trochę mniejszy co ma spore znaczenie przy zimowych ubrankach. Proszę doradźcie.
Obserwuj wątek
    • dol-ger Re: Wątpliwości co do Cybex Aton 2 14.07.12, 18:06
      MC Cabrio jest obszerniejszy wewnątrz a co za tym idzie wystarczy na dłużej.
    • pumeczka Re: Wątpliwości co do Cybex Aton 2 14.07.12, 22:37
      w cybexie atonie na pasy samochodowe woziłam jeszcze niedawno prawie roczną córeczkę,
      moja raczej z większych dzieciaków
      spokojnie mieściła mi się w zimowych ubraniach mając 7 -8 miesięcy, no nie mówię, o mega grubasnych kombinezonach , bo one raczej nie do samochodu
      jak na moje oko to dość obszerny fotelik
      ps w foteliku jest regulacyjna wkładka styropianowa pod pupą, żeby malutkie dziecko w foteliku było bardziej w leżącej pozycji

dziś wybrałabym fotelik z bazą, to bardzo ułatwia życie, szczególnie jak ma sie w domu starszaka i trzeba dwa razy dziennie kursować do przedszkola ,podczas niesprzyjającej spacerom pogody
      i oczywiście bujać się co chwilę do lekarza wink

ps.2
      niedawno był wątek
      że chyba jednym z większych jest również Romer Baby Safe Plus II
      • makaronka84 Re: Wątpliwości co do Cybex Aton 2 15.07.12, 12:06
        Dziękuje za opinie, w sumie obawiałam sie o to, że dziecko w atonie będzie bardziej w pionie niż w innych fotelikach, najlepiej w sumie byłoby sprawdzić razem z dzieciątkiem, ale chciałabym kupić zanim się urodzi. No cóż mąż jest zdecydowany na Atona, ponieważ ma zrobione testy razem z bazą na pasy i wypadł na 4 a Cabrio z tego co widziałam to nie ma. Jestem jeszcze ciekawa waszej opinii na temat materiału z jakiego jest wykonany Aton, czy wasze dzieci pociły sie w nim?
        • mrukumaster Re: Wątpliwości co do Cybex Aton 2 18.07.12, 13:34
          Ja polecam bardziej Romera + Baza. Bez bazy ma 5* z bazą na pasy 4* (testowany). Co do pocenia prawdopodobnie spoci się w każdym zawsze można wkładkę antypotową dokupić i troszke to zniwelować. Dla mnie cybexy mają tapicerki ala chińszyzna bo niska cena gdzieś musi się odbić.
          • makaronka84 Re: Wątpliwości co do Cybex Aton 2 21.07.12, 16:39
            Tak właśnie zrobilismy, na początku nie brałam go pod uwagę ale w końcu na nim staneło i jestem bardzo zadowolona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka