Dodaj do ulubionych

Recaro young sport v STM Starlight SP

23.08.12, 13:11
Witam serdecznie.
Moj 3 syn wyrosta powoli z fotelika 9-15, i zaczelam sie rozgladac za kolejnym dla niego.
Po pobieznym przejrzeniu forum, zaczelam sie sklaniac ku Recaro. Jako ze na stale nie mieszkam w Polsce zaczelam sie rozgladac za tym fotelem tutaj, cena mnie lekko powalila... potem ebay, allegro i znalazlam STM Starlight...
W jednym bodajze watku, czytalam wypowiedz eksperta forumowego, ze Recaro i STM to w zasadzie to samo.
I teraz bardzo prosze o podpowiedz - czy oszczedzajac ok 200 zl na foteliku oszczedzam na jakosci materialow uzytych, na bezpieczenstwie czy tylko i wylacznie na marce?

Z tego co juz wyszukalam, Recaro mozna zamontowac wlasciwie w kazdym samochodzie (na razie jezdzimy Renault Scenic, ale to sie prawdopodobnie wkrotce ulegnie zmianie) bez wiekszego problemu, czy to samo sie tyczy STM'a?

z gory dziekuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Recaro young sport v STM Starlight SP 23.08.12, 13:45
      Może zacznijmy od tego w jakim wieku ile ma wzrostu dziecko i jaką wagę bo foteli 9-15kg nie ma są 9-18kg. Podaj także jakim teraz jeździ fotelem.

Co do samych różnic to STM ma po prostu gorsze tapicerki od Recaro.
      • annie_pl Re: Recaro young sport v STM Starlight SP 23.08.12, 14:27
        "zjadlo" mi slowo "letni" przy 3...

tak wiec, powinno byc "moj 3 letni syn powoli wyrasta ze swojego fotelika".

Wzrostu ma ok 95-98 cm (dawno go nie mierzylam, az mnie zaciekawileswink), aktualnie jezdzi w Maxi Cosi jakistam, nie pamietam dokladnie co to - po sprawdzeniu wydaje mi sie ze to Priori SPS- piecioletni (odziedziczony po starszym kuzynie), wystaje mu glowa ponad boczne oslony i w zasadzie tez czubek glowy wystaje ponad fotelik.

a co do roznicy w jakosci tapicerki - na czym ona polega? i czy mozna w razie czego dokupic tapicerke na wymiane?
        • sabina_online Re: Recaro young sport v STM Starlight SP 23.08.12, 14:40
          W takim foteliku może jeździć do linii oczu i do 18kgwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka