Dodaj do ulubionych

BeSafe X3 - w jakim aucie najwiecej miejsca

17.12.12, 15:37
W jakim aucie (van, kombi?) bedzie najwiecej miejsca dla osoby siedzacej z przodu (a za nim BeSafe tylem na isofix)?
Mam Hyundaia i30CW i szalu nie ma. Z drugiej strony wiekszoc aut w tej klasie ma miejsca jeszcze mniej. Nawet wieksze (nowy Avensis) ma wydaje sie ze podobnie albo mniej.
Jakie auto wybrac by pasazer mial tego miejsca najwiecej? 308? 407? C4Picasso/Scenic? Fordy C/S-max? Poradzicie?
Obserwuj wątek
    • fasol-inka Re: BeSafe X3 - w jakim aucie najwiecej miejsca 17.12.12, 15:48
      w mondeo mk4 jest zupełnie akceptowalnie; szału nie ma jak ktoś lubi mocno nogi wyciągać, ale jest ok
      • jotka_k Re: BeSafe X3 - w jakim aucie najwiecej miejsca 17.12.12, 16:21
        w Scenicu jest normalnie, tzn tak jakby BeSafa nie było wink mam 175 cm, mąż 190 i jest bardzo wygodnie
      • mrukumaster Re: BeSafe X3 - w jakim aucie najwiecej miejsca 17.12.12, 16:25
        Szczerze i nie jest to żart np. Porshe Cayenne. Odpadają wszystkie, które mają schowki w podłodze, na których oparłaby się noga (trzeba sprawdzić czy ustawi się np. za schowkiem). Najwygodniej oczywiście w Vanach (ale takich typowych a nie niby) typu Sharan, espace, mazda 5, ford galaxy itp ale i tu zawsze warto przymierzyć fotel ze względu chociażby na schowki w podłogach. W osobówkach to już jest różnie a i akceptowalna ilość miejsca też jest inna dla każdego. Jak dla mnie (mówię o sobie) w hyundaiu czy w jego bliźniaku kia ceed i dużej części samochodów tej wielkości i nie tylko miejsca z przodu by nie było do bezpiecznej i wygodnej jazdy. W suvach także często jest dużo miejsca z przodu bo z tyłu bywa jest gorzej. Ale to jest tylko moje zdanie smile
        • maeve_binchy Re: BeSafe X3 - w jakim aucie najwiecej miejsca 20.12.12, 13:33
          jezdze hyundaiem i30cw i besafe jest zamontowany za moim fotelem (czyli kierowcy). mam 173cm, jak wiewiora na kierownicy nie siedze i nie wbijam sie zebami w szybe smile Wg mnie calkiem duzo miejsca mam. Maz - 186cm i musialby przesuwac juz fotel, jesli mialby prowadzic, ale mowi, ze gdyby mial tyle jako pasazer, to da rade nawet w dluzszej podrozy bez problemu.
          • mrukumaster Re: BeSafe X3 - w jakim aucie najwiecej miejsca 20.12.12, 20:35
            I właśnie to zależy od podejścia do tego. Nie raz montowałem już w Twoim hyundaiu i podobnym ceedzie Combiego i ja bym z przodu jako pasażer sie nie odważył jechać dlatego że nogi albo opierały by się albo by były bardzo blisko schowka i w razie czołówki mógłbym się pożegnać z kolanami i nie tylko już nie mówię o dłuższej podróży bo bym cały zdrętwiały wyszedł a mam "tylko" 177cm wzrostu smile Dlatego każdy ma inaczej i warto fotel przymierzyć i siebie w tedy także do samochodu.
            • motylanoga71 Re: BeSafe X3 - w jakim aucie najwiecej miejsca 21.12.12, 12:28
              ceed (kombi)_ ma 5 cm mniej miejsca z tylu.
          • motylanoga71 Re: BeSafe X3 - w jakim aucie najwiecej miejsca 21.12.12, 12:27
            ja mam 197 wiec za mna by sie BeSafe napewno nie zmiescilo , a i zona do niskich kobiet nie nalezy (powyzej 180). Stad moje pytanie gdzie moze byc wiecej miejsca.
    • turnesolka Re: BeSafe X3 - w jakim aucie najwiecej miejsca 30.12.12, 14:33
      W poprzednim Avensisie jest jako tako. Na normalne miejskie trasy da radę ale na 3-5 godzinną drogę nie chciałabym tak jechać.
      • lukaszko1982 Re: BeSafe X3 - w jakim aucie najwiecej miejsca 02.01.13, 20:41
        Z osobówek to tylko mondeo MK4 najlepiej kombi, ma największy rozstaw osi i tyle co tam jest miejsca to nigdzie nie ma chyba że BMW7,Audi A8 itp.
        Ale jeśli masz możliwości i rodzina jest 2+2 lub więcej to dobrze się rozejrzeć za prawdziwym VANem ale dużym a nie typu Ford C-mac i scenic bo te są za wąskie. Jak lubisz fordy to S-max jest fajny albo galaxy. Ja mam mondeo mok4 ale ostatnio siedziałem w s-maxie i tam mi się podobają niezależne fotele z tyłu przez co jest więcej miejsca i można jeździć w trójkę.
        • jotka_k Re: BeSafe X3 - w jakim aucie najwiecej miejsca 02.01.13, 20:50
          w Scenicu przy zamontowanym Combi i Cabriofixie na bazie spokojnie z tyłu usiądzie jeszcze osoba dorosła
          • motylanoga71 Re: BeSafe X3 - w jakim aucie najwiecej miejsca 03.01.13, 22:17
            jotka_k napisała:

> w Scenicu przy zamontowanym Combi i Cabriofixie na bazie spokojnie z tyłu usiąd
            > zie jeszcze osoba dorosła

ale co z miejscem przed Combi. O to mi glownie chodzi.
            • jotka_k Re: BeSafe X3 - w jakim aucie najwiecej miejsca 04.01.13, 08:23
              pisałam już wcześniej smile jest dużo miejsca
              • free.groszek Re: BeSafe X3 - w jakim aucie najwiecej miejsca 04.01.13, 10:49
                Dużo miejsca na nogi przed zamontowanym Besafem jest w Daci Duster.
                • motylanoga71 Re: BeSafe X3 - w jakim aucie najwiecej miejsca 04.01.13, 16:12
                  nie spodziewalbym sie ze w dusterze tak jest.
                  Czy aby napewno piszecie o X3 montowanej tylem? I czy nie aby Scenic nie ma schowkow w podlodze co powinno wykluczac montaz fotelika z "noga"? Do listy dodalem jeszcze mondeo MK4 i S-maxa ale to juz wyzsze koszty.
                  • kwap666 Re: BeSafe X3 - w jakim aucie najwiecej miejsca 04.01.13, 16:38
                    w scenicu noga opiera sie za schowkiem i z przodu faktycznie jest troche miejsca. jakkolwiek wtrace swoje 3grosze i przypomne wszem i wobec ze fotele przodem i tylem potrzebuja tyle samo przestrzeni miedzy kanapa a fotelem pasazera. amen
                  • free.groszek Re: BeSafe X3 - w jakim aucie najwiecej miejsca 06.01.13, 00:31
                    Jest go sporo smile Ja jadę z wyprostowanymi nogami. Nawet włazi tam bez problemu wujek co ma nogę od kostki do uda z założonym stabilizatorem i nie bardzo da radę jej zginać. Jedyne co to fotel pasażera jest ustawiony bardziej do pionu. Na 100% piszę o Combi X3 smile
                    • beatka126 Skoda SuperB 14.01.13, 19:04
                      dorzucę do tej listy jeszcze Skodę SuperB w wersji sedan-limuzyna. Montowaliśmy tam naszego Besafe i miejsca jest tyle jakby nie było fotelika, a co lepsze ma fajny kąt kanapy, że młody spokojnie spał i nie leciała mu głowa. Z przodu na miejscu pasażera spokojnie siedział dziadek 185 cm i piesek w nogachwink i tak dojechaliśmy na Chorwację i nikt nie był powykrzywiany, jak to bywa w naszej Skodzie Tour;/ tam już kiepsko i moje kolana przy wzroście 166 wciskają się w deskę, więc miejsce z przodu zajmuje pies drugi z rodziców który nie prowadzi jedzie z tyłu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka