Dodaj do ulubionych

Romer King Plus 2014/MC Pearl

31.10.14, 19:04
Witam,

powoli przymierzam się do zakupu fotelika dla córki i jako pierwszy w testach ADAC moją uwagę zwrócił Romer King Plus, jako drugi pod uwagę brany jest MC Pearl,zwłaszcza, że obecnie mała jeździ w Pebble na bazie family fix, ale w sumie bardziej skłaniałabym się do Romera.

I teraz pytanie, czy te modele w ogóle podejdą do Yaris 2003, wiem, że należy i tak przymierzyć ale gdzie w Krakowie mogę to zrobić? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Obserwuj wątek
    • mika8001 Re: Romer King Plus 2014/MC Pearl 01.11.14, 00:52
      Wnioskując po tym, ze obecnie jeździ w pebble, żaden z wymienionych.
      Tylko fotel tyłem do kierunku jazdy. Co pasuje do yarisa to juz niestety nie pomogę. U mnie w clio mieści sie max-way.
      • kr_ka_11 Re: Romer King Plus 2014/MC Pearl 01.11.14, 08:11
        jeździ w pebble ale powoli z niego zaczyna wyrastać, zakup nie jest na ten moment dokładnie ale zaczynam robić rozeznanie w temacie. Dziecko w grudniu kończy rok.
        Następny fotelik nie może być tyłem do kierunku jazdy, bo samochód jest trzydrzwiowy i logistyka wsadzania dziecka w ten sposób jest utrudniona a niedługo szkrab idzie do żłobka w śródmieściu, będę musiała szybko dziecko z samochodu wyjąć a po południu wsadzić. W obecnym ułożeniu nie ma o tym mowy. Przecież oba powyższe foteliki są od 9 kg? Ze względu na isofix biorę jeszcze pod uwage Romer Trifix, też w testach dostał wysokie noty, skoro jest przeznaczony od 9 kg, czemu sugerujesz foteliki tylko tylem do kierunku jazdy?
        • jotka_k Re: Romer King Plus 2014/MC Pearl 01.11.14, 08:21
          To że są od 9kg nie oznacza, że są bezpieczne dla tak małego dziecka
          Czemu tyłem ?
          a choćby dlatego
          forum.gazeta.pl/forum/w,97434,126678907,126678907,Dlaczego_tylem.html
        • mika8001 Re: Romer King Plus 2014/MC Pearl 01.11.14, 16:29
          Dlatego, że tylko fotelik tyłem do kierunku jazdy jest bezpieczny dla rocznego dziecka.
          • kr_ka_11 Re: Romer King Plus 2014/MC Pearl 02.11.14, 18:32
            a jaki rwf ma mozliwosc pozniej zmiany na jazde przodem? i gdzie w Krakowie mozna przymierzyć fotelik do samochodu? do jakiego wieku nalezy dziecko przewozic tylem? zobaczylam, że córka jeszcze ma dość sporo miejsca do granicy fotelika w pebble, więc myślę, że przynajmniej 3-4 miesiące spokojnie pojeździ, przeraża mnie to ładowanie jej tyłem przy szybkim parkowaniu na ul. Stradomskiej, ale jakoś dam radę, faktycznie nie ma co ryzykować.
            • gom1 Re: Romer King Plus 2014/MC Pearl 03.11.14, 08:52
              kr_ka_11 napisała:
              > a jaki rwf ma mozliwosc pozniej zmiany na jazde przodem?

Dwa modele Axkida: Kidzone i Duofix.

> do jakiego wieku nalezy dziecko przewozic tylem?

Mówią, że jak najdłużej. Do trzech lat będzie OK.

> przeraża mnie to ładowanie jej tyłem przy szybkim parkowaniu

To może.. RWF na przednim fotelu?
              • kr_ka_11 Re: Romer King Plus 2014/MC Pearl 03.11.14, 10:26
                w tym modelu Yaris nie można wyłączyć poduszki. W tym właśnie cały problem.
                Zrobiłam jeszcze rekonesans, że mogłabym kupić bazę 2 way i ten maxi cosi pearl też by podszedł.
                Później mogłabym go przełożyć przodem. Cena podobna do wymienionych przez Ciebie. No i ta marka Axkid będzie dostepna w sklepie typu Smyk, bo nie wiem gdzie mozna uderzyć żeby przymierzyć fotel. Jak do tej pory kupowałam pebble z bazą, w ciemno przez net. W przypadku tych foteli już w ten sposób chyba nie kupię.
                • jotka_k Re: Romer King Plus 2014/MC Pearl 03.11.14, 11:53
                  W Krakowie chyba najsensowniejsze doradztwo jest w Czarodzieju na Złotej Jesieni. Pan doradza, pomaga poprawnie fotel zamontować. Po prostu widać, że mu się chce.
                  • kr_ka_11 Re: Romer King Plus 2014/MC Pearl 03.11.14, 14:29
                    bardzo dziękuję, podjadę napewno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka