yoma 26.07.10, 19:00 że mam internet wewnątrz, do tej pory żyłam w przekonaniu, że zasięg sięga tylko w ogrodzie. Rzecz jest nieco skomplikowana, bo trzeba modem powiesić w kominie :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
se_nka0 Re: Odkryłam 26.07.10, 19:13 :) Ile odkryć dokonałaś! Pamiętaj tylko, żeby w czasie (tfu...) burzy wyciągać go z tego komina. Odpowiedz Link
yoma Re: Odkryłam 27.07.10, 17:55 Przesadziłam z kominem :) Modem, żeby działał wewnatrz, potrzebuje sobie dyndać na kabelku USB-USB męsko-żeńskim wypuszczonym przez dziurę nad drzwiami. Nigdzie indziej nie chce. Ciekawe. Chyba że faktycznie spróbuję w kominie... Odpowiedz Link
lellapolella Re: Odkryłam 27.07.10, 20:10 świat modemów to zagadka przyszłości:) Ja mam internet tylko na strychu a modem też musi dyndać na długim kabelku, w dodatku wpuszczony do szafy z ciuchami sezonowymi.Aha, szafa powinna być zamknięta. Te parametry zmienne są: na początku działał tylko w szufladzie z butami na zimę. Odpowiedz Link
leloop Re: Odkryłam 27.07.10, 23:30 świat techniki nieustająco mnie zadziwia, nie ogarniam tego ;) ja po wielkopańsku korzystam z dobrodziejstw lajwboksa i wifi, nawet do głowy mi nie przyjdzie, ze gdzies może nie być sygnału. w Gdyni znajomy mi dostarcza pudełko z wyciąganą antena za 3 dychy miesięcznie opłaty i tez działa wszędzie :} Odpowiedz Link