Dodaj do ulubionych

palma odbiła ;)

03.01.11, 08:56
przytargałam z Paryża palmę, daktylowa chyba. komuś się nudziło i powtykał pewnie pestki daktyli na "kawałku zieleni" przed blokiem moich teściów. ten "kawałek zieleni" to raczej 50cm. klepisko miedzy asfaltem a betonowa ścianą i to od strony północnej. wegetują tam marne krzewiny, zero trawy, no i naraz młode palmy. złapałam wiec jedna za czuprynę i z korzeniami przywiozłam do domu.
pytanie.
w co wsadzić (tzn. jaka ziemia) zanim, jak dojdzie do siebie trafi, do gruntu ?
Obserwuj wątek
    • bakali Re: palma odbiła ;) 03.01.11, 09:05
      W ziemię w miarę lekką i przewiewną, rozluźnioną piaskiem, korą, włóknami kokosowymi czy drobnym keramzytem.
      • leloop Re: palma odbiła ;) 03.01.11, 10:37
        dziękuję :)
        • dorkasz1 Re: palma odbiła ;) 03.01.11, 11:20
          A ja chciałam spytać komu ta palma odbiła? Bo mi na pewno, pomyślałam więc że może jakieś towarzystwo się trafi... :(
          • bakali Re: palma odbiła ;) 03.01.11, 11:56
            dorkasz, co jak co, ale w tym towarzystwie każdy z nas ma niezłą palmę, kota i fioła :)
          • leloop Re: palma odbiła ;) 03.01.11, 12:28
            no mnie odbiła, ze w ogóle te palmę wzięłam (dziecko się uparło), bo ja nie lubię egzotycznych ;)
            no to tera czuje się odpowiedzialna za czyn ;)
            a palmie odbiło, ze w ogóle tam wyrosła ...
            • yoma Re: palma odbiła ;) 03.01.11, 12:51
              Chłop dostał ode mnie na rocznicę nasiona takowej, dla ścisłości - kanaryjskiej, żeby już nie targać następnego kwiata i z nadzieją, że mu się nie będzie chciało. Posiał sobie i wyrosły mu 3 kły, kto to teraz powinien porozsadzać? Ja.
              • dorkasz1 Re: palma odbiła ;) 03.01.11, 12:52
                Ło matko, ale marudzisz. Przynajmniej będziesz miała pretekst żeby sobie pazury uczernić...
                • yoma Re: palma odbiła ;) 03.01.11, 16:01
                  Nie o to chodzi, nie mam gdzie postawić!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka