yoma 09.01.11, 17:51 wypuścił małe! Wczoraj jeszcze tego nie było. No chyba że coś z góry spadło i wyrosło, ale nie bardzo miało co... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
se_nka0 Re: Mój baobab 09.01.11, 18:46 Ale tempo, wyobraż sobie, że w takim tempie będzie rósł ;) Odpowiedz Link
yoma Re: Mój baobab 09.01.11, 18:52 :) Nie, to jest już całkiem solidne drzewko, a teraz ma małe. Dla ścisłości, nie jest to baobab, tylko wełniak, ta sama rodzina, ale i tak nieźle rośnie. Poza tym to jest ten, co go omal przędziorki nie zjadły. Rekompensuje sobie tym małym straty na koronie, czy co? Odpowiedz Link
yoma Re: Mój baobab 09.01.11, 19:10 Podsumowując młode ma kliwia, sanseweria i teraz ten. Znakiem tego, niechybnie wiosna idzie :) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Mój baobab 09.01.11, 19:53 Tą konstatacją lejesz balsam na mą zbolałą duszę... Odpowiedz Link
yoma Re: Mój baobab 10.01.11, 11:40 rotfl to nie baobab to czosnek, co go wetknęłam przeciw przędziorkom i zapomniałam na śmierć :D :D lol Odpowiedz Link
yoma Re: Mój baobab 10.01.11, 13:30 A poważnie - co do wiosny - anulujemy baobab, ale szparag wypuścił badyl na 2/3 okna i to jest NA PEWNO badyl od szparaga, więc wiosnę utrzymujemy w mocy :) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Mój baobab 10.01.11, 14:08 U mnie za oknem faktycznie wiosna. Aha, wczoraj widziałam na chodniku osiedlowym romansujące gołębie. Odpowiedz Link
leloop Re: Mój baobab 10.01.11, 14:34 wczoraj mieliśmy cudnie słoneczny dzień i wiecie co, ptaki śpiewały tak całkiem wiosennie, czyżby ??? :) o kocurach nawet nie pisze, zasikały już wszystko .... Odpowiedz Link
yoma Re: Mój baobab 10.01.11, 15:23 > romansujące gołębie. NIE MÓW DO MNIE NA TEN TEMAT WŁAŚNIE POSPRZĄTAŁAM BALKON &^*)(&%^&$%##$#@! To żaden wskaźnik, one mogą od stycznia do listopada, gorzej niż króliki. Odpowiedz Link
leloop Re: Mój baobab 10.01.11, 13:46 ha, ha, ha obśmiałam się, uważaj tylko, zeby czosnek nie zapatrzył się w baobaba i żebyście nie musieli na klatce mieszkać ;) Odpowiedz Link
yoma Re: Mój baobab 10.01.11, 15:21 Najwyżej obaj pójdą na klatkę :) Ale. Skleroza: jak się nazywa to takie małe zielone płożące, które rośnie wszędzie i ma małe białe gwiazdkowate kwiatki? Gwiazdnica? W każdym razie rośnie. Na balkonie. Wiosna :) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Mój baobab 10.01.11, 15:58 Gwiazdnica pospolita. O ile mi wiadomo, to do zawiązywania nasion potrzeba jej kilku stopni powyżej zera, więc nieraz kwitnie i zawiązuje nasiona w styczniu. Nie oznacza to wiosny, ona lubi to robić w środku zimy przy każdej odwilży. Odpowiedz Link
yoma Re: Mój baobab 10.01.11, 16:04 Moja gwiazdnica przeciwko twoim gołębiom :) Dla mnie tam cokolwiek zielonego oznacza wiosnę :) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Mój baobab 10.01.11, 16:46 Jak coś kwitnie za oknem,to musi być wiosna!Musi!!!!! Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Mój baobab 10.01.11, 18:19 Niekoniecznie, taki ciemiernik biały czy wawrzynek wilczełyko wcale nie oznaczają wiosny... Odpowiedz Link