Dodaj do ulubionych

Wiecie co?

22.08.11, 07:56
Weszłam wczoraj do warzywnika... i nic mi się już nie chce. Chwaściory atakują, ślimory żrą nieustająco, a na dodatek dołączyły do nich komary w ilościach przerażających. Warzywnik jakiś taki schyłkowy, prawie jesienny. Z moich kalafiorów i brokułów nic jednak nie będzie. Chyba przeryję to całe towarzystwo i rzodkiewki posieję. Może jeszcze sałata da radę, rukola, roszponka? Coś jeszcze?
Obserwuj wątek
    • leloop Re: Wiecie co? 22.08.11, 08:24
      ja zaczęłam robić jesienne porządki, no bo i tak wszystko wyschło oprócz chwastów :(
      i zastanawiam się czy spróbować posiać pietruszkę, żeby chociaż była na natkę, do listopada powinno jej jeszcze coś wyrosnąć, chyba ... :}
      • se_nka0 Re: Wiecie co? 22.08.11, 08:36
        No, jesiennie. Powyrywane co trzeba, zasiane co trzeba ( gorczyca) w odpowiednim czasie się skopie. Nie mniej zielono i kolorowo i ciepło :) Pora poleżeć na leżaczku nie tylko wciąż kopać i plewić :)
        • lellapolella Re: Wiecie co? 22.08.11, 14:52
          u mnie tradycyjnie leje;) z tarasu nie wygląda źle, jakkolwiek NIE WIDAĆ mieczyków, co oznacza, że poległy na polu walki. Już tak głęboko sadziłam, a i tak nie dały rady przy tych Beaufortach:( W przyszłym roku opracowuję metodę z sadzeniem w balii, jak się zrobi sztormowo, wciągnę ja na taras i już.
          Dorkasz, ja to nawet nie marzę o późnych kapustnych, żeby się tego dorobić, trzeba by chyba lać napalmem po gąsienicach. Jak przestanie lać, posieję żyto itp.Sierpień zawsze jest taki gówniany, potem będzie ciut lepiej a potem już mogiła. I tym optymistycznym akcentem kończę i wracam do moich nowych zajęć;)
          • yoma Re: Wiecie co? 22.08.11, 15:21
            A u mnie upał :)
            • dorkasz1 Re: Wiecie co? 22.08.11, 18:57
              Nooo... u mnie dzisiaj było 37 stopni. W basenie jest 27. Gdyby nie inne zajęcia można byłoby dupeńkę moczyć i moczyć.
              • yoma Re: Wiecie co? 22.08.11, 19:13
                Hihi - przyjeżdżamy na sabat? :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka