26.08.11, 15:55
Musze was zmartwić: jaskółki zaczynają zbierać się w sejmiki, młode wróble już dorosłe, bocianie gniazda zaczynają zarastac trawą. Jesień idzie wielkimi krokami. Ale oczywiście damy radę, jesień też może być fajna: są grzyby, i gruszki, i wrzosy :)
Obserwuj wątek
    • asta6265 Re: Jesiennie 26.08.11, 16:00
      Jeny bakali nie strasz. Ja od kilku dni obserwuję nasze boćki i też już się zbierają do odlotu. Liście na moim domu zaczynają się już przebarwiać. Na wsi słychać wciąż rżnięcie pił - ludzie przygotowują zapasy drewna na zimę - aj słabe i krótkie to lato było:(
      • yoma Re: Jesiennie 26.08.11, 16:25
        Yyyy tam, mnie kwitnie tawuła japońska, wiosna idzie.
        • dorkasz1 Re: Jesiennie 26.08.11, 17:38
          U mnie na stawie pojawił się pąk grążela żółtego, który zawsze kwitnie wiosną. Ale w domu około 20 już trzeba włączać światło...
          • se_nka0 Re: Jesiennie 26.08.11, 19:20
            Dziś zobaczyłam, że kwitną moje... truskawki! 5 krzaczków. Wiosna jak nic ;) Przygrzało je i pomyliły im się pory roku, to kiedy gUpie zaowocują ?
          • yoma Re: Jesiennie 29.08.11, 09:29
            Dorkasz wyluzuj, u mnie i w południe trzeba włączać światło, bo dziadek w największym pokoju zrobił najmniejsze okno, a potem pozwolił rosnąć lasowi :)
    • horpyna4 Re: Jesiennie 26.08.11, 21:39
      U mnie już od jakiegoś czasu kwitną zimowity. Nawet nie zauważyłam, kiedy zaczęły - było wtedy tak deszczowo, że nie wychodziłam do ogródka.
      • leloop Re: Jesiennie 26.08.11, 23:00
        a mi podczas nieobecności zakwitła kliwia, która latem stoi w ogrodzie. dla ułatwienia dodam, ze zima nie kwitła wcale ;)
        mam kolejny rzut truskawek i zakwitł mi ten ogolony rododendron, znaczy się na gałęzi którą przeoczyłam ;)
        • bei Re: Jesiennie 26.08.11, 23:07
          Moje wrzosy kwitną, niektore juz od czerwca:), dokupilismy tego roku 80 szt, jeszce małe, ale kwieciem odważne:)
          • se_nka0 Re: Jesiennie 28.08.11, 17:14
            Czarne porzeczki młode pączki liści mają! Patrzyłam na innych działkach - tak samo. To może i groszek jeszcze pora siać, świeże strąki by były... ?? ;) :)
            • dorkasz1 Re: Jesiennie 29.08.11, 08:00
              U mnie też zimowity kwitną. W oliwniku pełno żółtych liści. W czereśniach i wiśniach też. A i brzozy łyskają żółcią. Jak wrócę z urlopu, to pewnie regularna jesień będzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka