Dodaj do ulubionych

POMOCY !!!

06.09.11, 09:06
kopiuje wiadomość z fejsa
Zapadła decyzja o likwidacji schroniska w Józefowie, 600 psów i 30 kotów ma być uśpionych. Błagam was, rozpowszechniajcie tę wiadomość. Może ktoś wziąłby na dom tymczasowy jakiegoś zwierzaka. Będziemy też zbierać karmę, pieniądze na hoteliki, by choć trochę ich uratować. Artur Starosz nr tel. 668249268 Ula Kurek 880822051
Obserwuj wątek
    • hesperia1 Re: POMOCY !!! 06.09.11, 11:38
      jak to możliwe że likwidacja schroniska oznacza likwidacja zwierząt?!!!!!Dupki,ciekawe czy mogą sobie spojrzeć na te wredne gęby w lustrze?
      my mamy psa ze schroniska,najbardziej łagodny,miłosny pis świata!
      • yoma Re: POMOCY !!! 06.09.11, 11:42
        Zgadza się, ja miałam kota ze schroniska.
        • asta6265 Re: POMOCY !!! 06.09.11, 11:46
          Leloop smutne to okropnie. Od mojej miejscowości 10 km też jest schronisko i podobna sytuacja:( Gmina przestała łożyć na schronisko i na razie utrzymują się z datków od ludzi, ale długo to nie potrwa niestety:(
    • leloop Re: POMOCY !!! 06.09.11, 13:41
      dochodzą mnie wieści, ze jednak nie zamykają ale mimo wszystko sytuacja takich instytucji w PLu jest straszna a o braku odpowiedzialności i bezmyślności Polaków wole nawet nie myśleć. we Francji tez nie ma aniołów ale więcej się o takich rzeczach mówi no i działa. rodzinna historia:
      w roku mojego ślubu mój szwagier rozstał się ze swoja polska zona (jakaś równowaga w przyrodzie musi być) i zaczął prowadzić kawalerski tryb życia. teściowie, mieszkający w zwykłym bloku, mieli sąsiadkę, wdowę, panią w wieku pobalzakowskim ;) póki żył mąż wydawało się, ze wszystko z nią w porządku. po jego śmierci, pani odpuściła sobie we wszystkim, cale dnie spędzała na pobliskim cmentarzu, zapuściła do granic nieprzytomności dom, siebie, nie jadła nie pila. co jakiś czas wpadała córka ale nie potrafiła albo nie chciała nic z tym zrobić. dla jaj zaczęliśmy podpuszczać szwagra żeby się zakręcił kolo wdowy, widać było ze długo nie pociągnie a mieszkanie w spadku by zostało ;) szwagier popukał się w czoło, wyjechał w tropiki i znalazł sobie żonę. jakiś czas później sąsiadka zmarła, zostawiła testament, w którym olewając wszystkich swoich krewnych zapisała cały swój majątek na Fundacje Brigitte Bardot (pomoc zwierzakom) a było tego nie bagatela, półtora miliona euro :D
      • yoma Re: POMOCY !!! 06.09.11, 18:25
        He, he, he... :P
        • yoma Re: POMOCY !!! 06.09.11, 18:26
          PS Ja tam daję 1% podatku na schronisko dla kotów, ale kudy mu tam do 1,5 mln euro...
          • lellapolella Re: POMOCY !!! 06.09.11, 20:14
            czekaj, wydasz książkę, to dogonisz:)
            no, beznadziejnie jest
            na wsi się zmieniło o tyle, że jak trzeba psa trachnąć, to już nie przy dzieciach, bo potem gówniarz rozgada i może się policja zjawić
            mam dzwoniła, właśnie jej jakiś psychopata kota przetrącił:(
            • yoma Re: POMOCY !!! 07.09.11, 12:55
              o, cholera...
              • andziaos Re: POMOCY !!! 07.09.11, 20:40
                Dobrze, że nie zamykają ale z karmą tam jednak krucho :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka