yoma 07.12.11, 13:59 mi ta hatiora, z której brałam dla ciebie szczepkę :) Cudak fajny, bo to są takie jaskrawożółte koraliki na końcach pędów, niewiele grubsze od pędów. Czego i twojej życzę :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hesperia1 Re: Hes, kwitnie 07.12.11, 15:34 Ale fajnie,bo w takim razie i mi kwitnie,tylko nie wiedziałam że to kwiatki:) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Hes, kwitnie 07.12.11, 16:32 Jeśli kwitnie czy innym niż kwiatkami, to zdjęcie poproszę ! Odpowiedz Link
yoma Re: Hes, kwitnie 07.12.11, 16:57 Dla ścisłości, te żółte kulki to pączki i powinny się z nich zrobić kwiatki o takie... cactiguide.com/graphics/h_salicornioides_600.jpg Zdjęcia pączkom nie robiłam, bo po prostu nie wepchnęłabym się do nich z aparatem... Hes, a to moja się cieszyć twoja kwitnąć :) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Hes, kwitnie 07.12.11, 17:12 Ale te kwiatki ładne.Poprosiłam o słońce to mam:) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Hes, kwitnie 27.12.11, 18:01 Hatiora kwitnie nadal jak szalona:) Yoma,wszystkie kwiatki przyjęły się,kulkowiec miał opory,ale dziś odkryłam ze też dał radę:) Odpowiedz Link
yoma Re: Hes, kwitnie 27.12.11, 18:13 No nie mów, że też kwitnie? :) U mnie się przyjęły wszystkie cudaki z Kaktusiarni. I ten twój chyba też, acz po dlugotrwałym namyśle :) Odpowiedz Link