yoma 06.02.12, 11:30 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3022962,2,1,P1100722.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Hes :) 06.02.12, 20:09 Hej zobacz, jakie bulwy fajne :) tinyurl.com/7uw9su4 Już wyjaśniam. Bywszy ostatnio w bibliotece, zobaczyłam fajny kfiatek, który mam zamiar ukraść, ale nie wiem, co to. Wymyśliłam, że to może być jedno z tych, co kiedyś było sukulentowymi cissusami, a potem zostalo przekwalifikowane do Cyphostemma... Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Hes :) 07.02.12, 09:46 A ić Yoma,naoglądam się i spać nie mogę. Nie mówi się ukraść tylko wyzwolić.Myślisz ze w tej bibliotece ktoś się cieszy z tego kwiatka,ktoś go podziwia,myśli o nim,troszczy się czule?Nie!Więc powinnaś go wyzwolić jak najszybciej!Masz moje błogosławieństwo. Odpowiedz Link
yoma Re: Hes :) 07.02.12, 20:50 To nie jest cyphostemma, bo te mają kaudeks, a ten nie. Ale i tak go ukradnę. Szczepkę znaczy. Nie, wiesz? Ktoś tam musi dbać o te kfiatki, bo są ładne, jak na dane warunki oczywiście, oranżeria ogrodu botanicznego to oczywiście nie jest. Ale komuś zależy i nie miałabym sumienia kraść całego... ...zwłaszcza że duży hi, hi :) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Hes :) 07.02.12, 21:50 Nawet jak dba to i tak nie zadba lepiej niż Ty:)Bierz z czystym sumieniem szczepkę. Odpowiedz Link
yoma Re: Hes :) 08.02.12, 09:40 Wygląda bardzo podobnie do tego toptropicals.com/pics/garden/m1/Podarki7/Sideroxylon_puberulum103aMarkS.jpg tylko ma liście mniej skórzaste, bez połysku, a za to z bardzo wyraźnym unerwieniem. Odpowiedz Link
yoma Re: Hes :) 08.02.12, 18:51 ... myjemy czy robimy nowe, jak mawia moja siostra? :) Odpowiedz Link