Dodaj do ulubionych

Donica z pergolą

21.02.12, 11:29
Mój M dziś rano wstał i oznajmił, że idzie robić donicę o której mu marudzę już od miesiąca:) Chciałam żeby zrobił mi taką drewnianą donicę z kratką na pnącza. Ja zmajstruje to się pochwalę.
Obserwuj wątek
    • leloop Re: Donica z pergolą 21.02.12, 11:56
      mój robi mi podwyższone grządki, jedną tygodniowo, wypełniam ja ;)
    • bakali Re: Donica z pergolą 21.02.12, 11:57
      Brawo, gratulujemy i (na pewno choć część z żeńskiego grona, w tym ja) zazdrościmy mężczyzny :)
      • se_nka0 Re: Donica z pergolą 21.02.12, 13:54
        Wiosna na chuopów działa?? I bardzo dobrze. Pochwalcie się efektami, sfocić proszę już gotowe.
        • yoma Re: Donica z pergolą 21.02.12, 14:00
          Działa, działa. Kupilim ruły w niedzielę i mój się już doczekać nie może, kiedy bedziem wymieniać :D
          • bakali Re: Donica z pergolą 21.02.12, 14:05
            Noż kurde, skąd wy takich robotnych chłopów bierzecie? Mój, zrobiwszy mi 4 lata temu piękne skądinąd skrzynie na balkon, spoczął na laurach :/
            • yoma Re: Donica z pergolą 21.02.12, 14:08
              No wiesz, jak ci zrobił taaaakie skrzynie, to musi odpocząć, nespa? :)
              • asta6265 Re: Donica z pergolą 21.02.12, 14:55
                Obfotuję jak będzie gotowa:)
                • dorkasz1 Re: Donica z pergolą 21.02.12, 15:49
                  Asta! Nie zawyżaj poziomu! :)))
                  Mój od 2 tygodni zabiera się do wykoszenia trawy znad stawu. Pewnie czeka, aż lód stopnieje i nie będzie można wejść...
                  • yoma Re: Donica z pergolą 21.02.12, 15:52
                    Zawstydź go :)
                    • lellapolella Re: Donica z pergolą 21.02.12, 16:08
                      matkobosko, chłopa zmuszać do koszenia zimą:P
                      • yoma Re: Donica z pergolą 21.02.12, 16:38
                        Istotnie, tego nawet mój sąsiad nie robi :)
                        • hesperia1 Re: Donica z pergolą 21.02.12, 16:45
                          Przebijam wszystkich;)mąż mój,mimo wszystko ukochany,po dwóch latach od zakupu doszedł do wniosku ze przyklei kafle na parapet zewnętrzny,cobym mogła latem kaktusy wystawić.Podejrzewam ze jeszcze ze dwa lata poczekam a potem się wkurzę i sama przykleję:)
                          • yoma Re: Donica z pergolą 21.02.12, 16:51
                            A krzynkę niech powiesi, łatwiej będzie.
                            • hesperia1 Re: Donica z pergolą 21.02.12, 18:05
                              krzynke na kaktusy?Mam parapet ale kafle trzeba przylkajstrować.
                              • yoma Re: Donica z pergolą 21.02.12, 18:10
                                Krzynkę do parapetu przymocować i wstawić kaktusy.
                                • bakali Re: Donica z pergolą 22.02.12, 08:34
                                  hes, a po ci kafle, kaktusom bez róznicy czy stoją na gołym betonie czy na kaflach :)
                                  • yoma Re: Donica z pergolą 22.02.12, 09:58
                                    Kafle ze względów estetycznych, ja ją rozumiem, też mi się podoba okaflowany parapet.
                                    • hesperia1 Re: Donica z pergolą 22.02.12, 10:06
                                      To są takie parapetowe z obłym brzegiem żeby woda spływała.No i łatwiej się myje,a czystość to podstawa;)
                                  • leloop Re: Donica z pergolą 22.02.12, 11:51
                                    > hes, a po ci kafle, kaktusom bez różnicy czy stoją na gołym betonie czy na kafl
                                    > ach :)
                                    kafle albo klinkier nie zatrzymują wody, beton ja wchłania no i wydala w mieszkaniu pod pustacią grzyba.
                                    moje pytanie brzmi jak to się ma do reszty elewacji.
                                    • leloop Re: Donica z pergolą 22.02.12, 11:52
                                      postacią
                                      • hesperia1 Re: Donica z pergolą 23.02.12, 07:59
                                        Ma się tak jak myślisz:(
                                        • yoma Re: Donica z pergolą 23.02.12, 12:23
                                          A tym masz somsiada pod sobą?
                                          • hesperia1 Re: Donica z pergolą 23.02.12, 14:58
                                            Nie mam.Na parterze jest coś w rodzaju komórki.
                                            • yoma Re: Donica z pergolą 23.02.12, 15:09
                                              A to spoko. Bo jakby z twoich kafli zaczęło ściekać na parapet sąsiada, to mógłby nie być szczęśliwy. A tak, OK.
                                              • asta6265 Re: Donica z pergolą 23.02.12, 16:26
                                                I jak się wam podoba. Jeszcze impregnacja i można wystawiać:)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/gf/fj/bbtg/iVeZgJARdAEDshis3B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/gf/fj/bbtg/DJBpjqAjwMfh9tGJyB.jpg
                                                • yoma Re: Donica z pergolą 23.02.12, 16:55
                                                  No pięknie, brawo ten pan :)
                                                  • dorkasz1 Re: Donica z pergolą 23.02.12, 18:09
                                                    Zazdraszczam z całego serca :) i podziwiam mocno :)
                                                  • hesperia1 Re: Donica z pergolą 24.02.12, 08:31
                                                    Brawo dla męża:)
                                                • leloop Re: Donica z pergolą 23.02.12, 18:39
                                                  no, no, no fachura :)
                                                  • lellapolella Re: Donica z pergolą 24.02.12, 12:04
                                                    Asta, gratuluję męża a jemu zdolności:) baardzo ładna rzecz i do tego solidna.
                                                  • asta6265 Re: Donica z pergolą 24.02.12, 12:08
                                                    Dziękuję, no powiem wam, że solidna, solidna. Tak swoją drogą te z allegro to jakieś buble chyba bo tej samej wielkości , rozmiarowo piszą, że waga około 4,5 kg a ta moja waży 17 kg:)
                                                  • yoma Re: Donica z pergolą 24.02.12, 12:15
                                                    Bo twoja z litej dechy i to solidnej :) Pytanie kluczowe, kto to będzie nosił? :)
                                                  • bakali Re: Donica z pergolą 24.02.12, 12:32
                                                    Piękna! Jak spod maszyny :)
                                                    Brawo, gratulacje, pozdrów wykonawcę :)
                                                  • asta6265 Re: Donica z pergolą 24.02.12, 15:10
                                                    No jak kto będzie nosił? Wykonawca:):):)
                                                  • se_nka0 Re: Donica z pergolą 29.02.12, 13:13
                                                    Cacko, nie skrzynia. Solidne i bardzo staranne wykonanie. Pochwala dla wykonawcy !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka