02.03.12, 14:29
ty to złośliwa jesteś jak pierun :)

wdówkę:)))
Obserwuj wątek
    • kocia_noga Re: Kocia 02.03.12, 18:21
      Nie doczytałam ;)
      • kocia_noga Re: Kocia 02.03.12, 18:39
        Yoma, jak jeszcze nie dostałaś, to musi być w poniedziałek.
        • yoma Re: Kocia 02.03.12, 19:00
          A czy ja byłam dzisiaj w skrzynce? No nie byłam. Już jadę.
          • yoma Re: Kocia 02.03.12, 19:05
            Nimo. To w poniedziałek. Dzięki :)
            • yoma Re: Kocia 05.03.12, 10:15
              Jeeeest :)

cmooook :)

Jak ludzie zaczynają przesyłać sobie zielsko, a nie tylko nasiona, to znaczy, że wiosna. Chociaż to się kłóci z moim wpisem do Lelli :)

Kocia odbierz @, OK?
              • kocia_noga Re: Kocia 05.03.12, 12:39
                OK.
                • kocia_noga Re: Kocia 05.03.12, 15:22
                  Tam były jeszcze w nasiona, niedużo, ale były. Mam nadzieję, że nei wyrzuciłaś.
                  • yoma Re: Kocia 05.03.12, 18:19
                    Są, są :) A czy zielsko, które nie jest truskawką, to Bardzo Rzadkie Rośliny Ozdobne czy zielsko? :P
                    • kocia_noga Re: Kocia 05.03.12, 19:26
                      Zachodzę w głowę, co to może być. Tam raczej nie ma chwastów, tylko same ogródkowe splątane ze sobą. Rośnie w tamtym miejscu gajowiec, tojeść rozesłana, mogła się zaplątać jakaś cebulka, choć wątpię, ewentualnie jeszcze mięta.
                      Jak się ciut ociepli to zajrzę w tamto miejsce, raptem kwadrat 40X40cm żeby sprawdzić.
                      • yoma Re: Kocia 05.03.12, 19:40
                        Jedno jest całkiem dorodne i wygląda jak jastrzębiec, choć się nie będę upierać; jedno jest owszem cebulka z kiełkiem, ale maleńka, a jedno jest sam kiełek. Posadziłam go troskliwie, zobaczymy, co wyrośnie :)
                        • kocia_noga Re: Kocia 05.03.12, 22:31
                          Jastrzębca tam na pewno nie ma. Kiedyś posadziłam takie bardziej wypasione, ogrodowe ale mi zmarniały, bo one wolą inne klimaty.
                          • kocia_noga Re: Kocia 05.03.12, 22:33
                            Wiem, co to jest, teraz mnie olśniło. To gęsiówka. Taka mała rozetka, o lekko blaszanym połysku, ciemnozielona. To ta franca. U mnei włazi wszędzie i wiadrami ją wywalam. Ale piękna ci jest i wiosną ma ładne białe kwiatki pachnące.
                            • yoma Re: Kocia 06.03.12, 10:51
                              O dzięki, tylko ona coś lubi, czego ja nie mam. Wilgoć, wapń, nie pamiętam. Zobaczymy :)

Aha, za skąposzczeta ci jeszcze nie podziękowałam. Dziękuję. Przyda się :)
                              • kocia_noga Re: Kocia 06.03.12, 13:47
                                yoma napisała:

> Aha, za skąposzczeta ci jeszcze nie podziękowałam. Dziękuję. Przyda się :)

Kurcze, hojna jestem, nawet nie wiedziałam.
                                • yoma Re: Kocia 06.03.12, 14:10
                                  Jak się rozmnoży, to ci mogę oddać :) na moim piachu skąposzczetów skąpo.
                            • horpyna4 Re: Kocia 06.03.12, 13:08
                              Jeżeli jest mała i ma liście z połyskiem, to może być to gęsiówka macedońska. U mnie rośnie dobrze, a gęsiówka alpejska nie chciała, chociaż kilkakrotnie usiłowałam ją zaprowadzić.
    • yoma Re: Kocia 08.03.12, 09:41
      Kocia, tę acenę to kiedy zbierałaś?

Bo się doczytałam, że się musi przemrozić, żeby wykiełkować.
      • kocia_noga Re: Kocia 08.03.12, 12:20
        Kupiłam ją w połowie stycznia i poleżała sobie w piwnicy w piasku, zmroziło ją na kamień, potem część dla ciebie zebrałam z tego piasku i czymałam w lodówce w szufladzie. Moim zdaniem powinna wzejść, ale na wszelki wypadek daj ją na balkon.
        • yoma Re: Kocia 08.03.12, 12:24
          To dam, pogoda akurat sprzyjająca. Dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka