yoma 02.03.12, 14:29 ty to złośliwa jesteś jak pierun :) wdówkę:))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocia_noga Re: Kocia 02.03.12, 18:39 Yoma, jak jeszcze nie dostałaś, to musi być w poniedziałek. Odpowiedz Link
yoma Re: Kocia 02.03.12, 19:00 A czy ja byłam dzisiaj w skrzynce? No nie byłam. Już jadę. Odpowiedz Link
yoma Re: Kocia 05.03.12, 10:15 Jeeeest :) cmooook :) Jak ludzie zaczynają przesyłać sobie zielsko, a nie tylko nasiona, to znaczy, że wiosna. Chociaż to się kłóci z moim wpisem do Lelli :) Kocia odbierz @, OK? Odpowiedz Link
kocia_noga Re: Kocia 05.03.12, 15:22 Tam były jeszcze w nasiona, niedużo, ale były. Mam nadzieję, że nei wyrzuciłaś. Odpowiedz Link
yoma Re: Kocia 05.03.12, 18:19 Są, są :) A czy zielsko, które nie jest truskawką, to Bardzo Rzadkie Rośliny Ozdobne czy zielsko? :P Odpowiedz Link
kocia_noga Re: Kocia 05.03.12, 19:26 Zachodzę w głowę, co to może być. Tam raczej nie ma chwastów, tylko same ogródkowe splątane ze sobą. Rośnie w tamtym miejscu gajowiec, tojeść rozesłana, mogła się zaplątać jakaś cebulka, choć wątpię, ewentualnie jeszcze mięta. Jak się ciut ociepli to zajrzę w tamto miejsce, raptem kwadrat 40X40cm żeby sprawdzić. Odpowiedz Link
yoma Re: Kocia 05.03.12, 19:40 Jedno jest całkiem dorodne i wygląda jak jastrzębiec, choć się nie będę upierać; jedno jest owszem cebulka z kiełkiem, ale maleńka, a jedno jest sam kiełek. Posadziłam go troskliwie, zobaczymy, co wyrośnie :) Odpowiedz Link
kocia_noga Re: Kocia 05.03.12, 22:31 Jastrzębca tam na pewno nie ma. Kiedyś posadziłam takie bardziej wypasione, ogrodowe ale mi zmarniały, bo one wolą inne klimaty. Odpowiedz Link
kocia_noga Re: Kocia 05.03.12, 22:33 Wiem, co to jest, teraz mnie olśniło. To gęsiówka. Taka mała rozetka, o lekko blaszanym połysku, ciemnozielona. To ta franca. U mnei włazi wszędzie i wiadrami ją wywalam. Ale piękna ci jest i wiosną ma ładne białe kwiatki pachnące. Odpowiedz Link
yoma Re: Kocia 06.03.12, 10:51 O dzięki, tylko ona coś lubi, czego ja nie mam. Wilgoć, wapń, nie pamiętam. Zobaczymy :) Aha, za skąposzczeta ci jeszcze nie podziękowałam. Dziękuję. Przyda się :) Odpowiedz Link
kocia_noga Re: Kocia 06.03.12, 13:47 yoma napisała: > Aha, za skąposzczeta ci jeszcze nie podziękowałam. Dziękuję. Przyda się :) Kurcze, hojna jestem, nawet nie wiedziałam. Odpowiedz Link
yoma Re: Kocia 06.03.12, 14:10 Jak się rozmnoży, to ci mogę oddać :) na moim piachu skąposzczetów skąpo. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Kocia 06.03.12, 13:08 Jeżeli jest mała i ma liście z połyskiem, to może być to gęsiówka macedońska. U mnie rośnie dobrze, a gęsiówka alpejska nie chciała, chociaż kilkakrotnie usiłowałam ją zaprowadzić. Odpowiedz Link
yoma Re: Kocia 08.03.12, 09:41 Kocia, tę acenę to kiedy zbierałaś? Bo się doczytałam, że się musi przemrozić, żeby wykiełkować. Odpowiedz Link
kocia_noga Re: Kocia 08.03.12, 12:20 Kupiłam ją w połowie stycznia i poleżała sobie w piwnicy w piasku, zmroziło ją na kamień, potem część dla ciebie zebrałam z tego piasku i czymałam w lodówce w szufladzie. Moim zdaniem powinna wzejść, ale na wszelki wypadek daj ją na balkon. Odpowiedz Link