yoma 06.05.12, 11:50 słoneczko jeszcze daje, ale zimno. Ogrodnicy idą. Accu twardo podaje, że bez przymrozków... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leloop Re: Zimno się robi 06.05.12, 11:53 > Accu twardo podaje, że bez przymrozków... u mnie było prawie 0 dziś w nocy i podobnie ma być następnej, potem już cieplej. księżyca nie widziałam :( Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Zimno się robi 06.05.12, 12:16 A ja wczoraj pierwszą kąpiel basenową zaliczyłam. Dzisiaj już zimniej, ale w nocy było cieplej niż w Bretanii :), bo +6. Odpowiedz Link
yoma Re: Zimno się robi 06.05.12, 12:58 Kumpel ze Szczecinka wczoraj darł dzioba, że mu leje i 9 na plusie. W dzień. Odpowiedz Link
newill6 Re: Zimno się robi 06.05.12, 13:43 .....to odstaw laptopa i przytul się do chopa. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Zimno się robi 06.05.12, 14:26 ja się bardziej obawiam przymrozków, gdy jest ciepło, teraz jak pada i zimno, czuję się bezpieczna:) Odpowiedz Link
asta6265 Re: Zimno się robi 06.05.12, 14:29 Nie piejcie o tych przymrozkach bo ja już rabatowe powsadzałam a tfu,tfu,tfu. Odpowiedz Link
yoma Re: Zimno się robi 06.05.12, 14:31 Ja pomidory powsadzałam, a i Morza Śródziemnego wolałabym nie wnosić. Odpowiedz Link
yoma Re: Zimno się robi 06.05.12, 15:15 Wiatr się zerwał jabłonie sypią płatkami, normalnie śnieżyca, ale super :) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Zimno się robi 06.05.12, 18:04 kważ, słońce wylazło, rozgoniło chmury, zaczynam się bać, zwłaszcza, że dziś wtykam papryki:/ Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Zimno się robi 06.05.12, 20:07 Pada. Zimny ten deszcz, ale ładnie podlewa. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Zimno się robi 06.05.12, 20:16 Ja dziś wróciłam z tropików. Byłam ponad tydzień w okolicach Zamościa i mało nie zdechłam przez upały. Jeszcze dziś przed południem byłam w tamtejszym ciepełku, a w Warszawie przywitał mnie chłodek. No i sprawdziło się moje wątpliwe szczęście do upalnej i bezdeszczowej pogody "na wyjeździe" - ja naprawdę nie lubię upałów. A wczoraj co prawda spadł tam deszcz, ale po nim znów zrobiło się gorąco. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Zimno się robi 06.05.12, 20:19 Teraz odpocznij Horpyno po urlopie :) Ten tydzień zapowiadają chłodniejszy. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Zimno się robi 06.05.12, 22:36 jeszcze przed zachodem słońca było 5 stopni, przymrozek jak nic... aż zrobiłam gofry Hes dla wszystkich dla przebłagania losu:) Odpowiedz Link
andziaos Re: Zimno się robi 07.05.12, 00:08 trochę zimno ale bez paniki:) No, chyba że nad ranem dopadnie. Ale o tej porze nie będę latać i ogacać. Keserasera. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Zimno się robi 07.05.12, 07:22 +8 i pada. Gastronomiczna pogoda dziś, działkę podlewa, oby nasion na grządkach nie wypłukało. Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Zimno się robi 07.05.12, 08:15 Zimno i szaro:( I co,gofry odczyniają złe?Moze zrobić na śniadanie żeby cieplej się zrobiło. Odpowiedz Link
asta6265 Re: Zimno się robi 07.05.12, 08:19 Ja sobie nastawiłam dziś w nocy budzik żeby wstać i oberkać jaka temp. O 3 nad ranem było 5 więc położyłam się spokojnie spać dalej, bo gdyby było gorzej musiałabym iść i okryć. Człowiek głupi, bo zawsze mówię sobie, że wysadzę po ogrodnikach i będzie spokój, ale jakoś nigdy nie mogę wytrzymać i potem wypatruję mrozu >:O >:-O >:o >:-o Odpowiedz Link
leloop Re: Zimno się robi 07.05.12, 08:24 > Ja sobie nastawiłam dziś w nocy budzik żeby wstać i oberkać jaka temp. o matko Asto, w życiu by mi nawet do głowy nie przyszło :O kup sobie najprostszy elektroniczny, zewnętrzny, który notuje temperaturę min/max Odpowiedz Link
asta6265 Re: Zimno się robi 07.05.12, 09:45 Leloop mam właśnie taki, ale żeby zobaczyć jaka na nim jest temp. to i tak trza wstać:) Odpowiedz Link
leloop Re: Zimno się robi 07.05.12, 09:48 > Leloop mam właśnie taki, ale żeby zobaczyć jaka na nim jest temp. to i tak trza > wstać:) ja myślę o takim co rejestruje a Ty potem wyspana, przy śniadaniu o normalnej godzinie możesz sobie zerknąć jak tam było w nocy :) Odpowiedz Link
asta6265 Re: Zimno się robi 07.05.12, 09:54 ja myślę o takim co rejestruje a Ty potem wyspana, przy śniadaniu o normalnej godzinie możesz sobie zerknąć jak tam było w nocy smile A co mi po takim, jak już będzie wszystko padnięte?:) Odpowiedz Link
leloop Re: Zimno się robi 07.05.12, 10:13 > A co mi po takim, jak już będzie wszystko padnięte?:) a jak wstaniesz w nocy to lecisz i chuchasz ??? przecież i tak już po herbacie Odpowiedz Link
asta6265 Re: Zimno się robi 07.05.12, 11:44 Oj Leloop:):):) nie dmucham tylko okrywam agrowłókniną. Ale dobra dziś przykryję wieczorem i będę spokojnie spać:) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Zimno się robi 07.05.12, 10:05 Brakowało wam mojego ględzenia? A ja właśnie jestem niepocieszona, bo moja ukochana stara peonia lekarska, którą udało mi się odchuchać (była po przejściach) raczyła rozwinąć kwiaty i całkiem przekwitnąć podczas mojej nieobecności. Ona ma takie pojedyncze kwiaty, podobne do anemonów, poza tym jest nieduża i ma sztywne pędy, więc nie wymaga palikowania i stoi na baczność. No i nie zobaczyłam w tym roku jej kwiatów, buuu... Odpowiedz Link
leloop Re: Zimno się robi 07.05.12, 10:15 No i nie zobaczyłam w > tym roku jej kwiatów, buuu... no to Ci niemiłą siurpryzę zrobiła :/ u mnie dzięki temu, ze jest chłodno wszystko kwitnie dluuugo, mam jeszcze kilka tulipanów, które rozkwitały przed moim wyjazdem do PLu, to już miesiąc :D Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Zimno się robi 07.05.12, 10:24 > Brakowało wam mojego ględzenia? A co to za pytanie?Pewnie że brakowało! Odpowiedz Link
lellapolella Re: Zimno się robi 07.05.12, 13:55 gofry Hes czynią cuda, proszę państwa:) tak jak pisałam, koło ósmej było pięć stopni, o północy, gdy się kładłam- okrągłe zero... A rano wystawiłam głowę o siódmej a tu zielono, nie było przymrozków! Dziś chyba znów gofry, bo, mimo słońca, czuje się, że będzie powtórka z rozrywki:/ Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Zimno się robi 07.05.12, 14:23 Witaj Horpyno. A na zimno i agrowłóknina i gofry :) Odpowiedz Link
yoma Re: Zimno się robi 07.05.12, 19:28 Podobno zimniej niż dzisiaj na razie nie będzie. Północ i północny wschód ostrzegane są przed przymrozkami. U mnie dzisiaj szparagi smażone na maśle czosnkowym z jajkiem sadzonym, omaszczone szynką :) Ale mi się chce młodych ziemniaków, łojzicku! Pan warzywniaczek mówi, że w hurcie są. 15 zł kg. Odpowiedz Link
yoma Re: Zimno się robi 07.05.12, 20:18 Południe :) Mówiłam, że jestem jeszcze dalej niż północ? :) Odpowiedz Link