Dodaj do ulubionych

Zimno się robi

06.05.12, 11:50
słoneczko jeszcze daje, ale zimno. Ogrodnicy idą.

Accu twardo podaje, że bez przymrozków...
Obserwuj wątek
    • leloop Re: Zimno się robi 06.05.12, 11:53
      > Accu twardo podaje, że bez przymrozków...
      u mnie było prawie 0 dziś w nocy i podobnie ma być następnej, potem już cieplej.
      księżyca nie widziałam :(
      • dorkasz1 Re: Zimno się robi 06.05.12, 12:16
        A ja wczoraj pierwszą kąpiel basenową zaliczyłam. Dzisiaj już zimniej, ale w nocy było cieplej niż w Bretanii :), bo +6.
        • yoma Re: Zimno się robi 06.05.12, 12:58
          Kumpel ze Szczecinka wczoraj darł dzioba, że mu leje i 9 na plusie. W dzień.
          • newill6 Re: Zimno się robi 06.05.12, 13:43
            .....to odstaw laptopa i przytul się do chopa.
            • lellapolella Re: Zimno się robi 06.05.12, 14:26
              ja się bardziej obawiam przymrozków, gdy jest ciepło, teraz jak pada i zimno, czuję się bezpieczna:)
              • asta6265 Re: Zimno się robi 06.05.12, 14:29
                Nie piejcie o tych przymrozkach bo ja już rabatowe powsadzałam a tfu,tfu,tfu.
                • yoma Re: Zimno się robi 06.05.12, 14:31
                  Ja pomidory powsadzałam, a i Morza Śródziemnego wolałabym nie wnosić.
                  • yoma Re: Zimno się robi 06.05.12, 15:09
                    kurde pada, a parasol norniki nadgryzły...
                    • yoma Re: Zimno się robi 06.05.12, 15:15
                      Wiatr się zerwał

jabłonie sypią płatkami, normalnie śnieżyca, ale super :)
                      • lellapolella Re: Zimno się robi 06.05.12, 18:04
                        kważ, słońce wylazło, rozgoniło chmury, zaczynam się bać, zwłaszcza, że dziś wtykam papryki:/
                        • se_nka0 Re: Zimno się robi 06.05.12, 20:07
                          Pada. Zimny ten deszcz, ale ładnie podlewa.
                        • horpyna4 Re: Zimno się robi 06.05.12, 20:16
                          Ja dziś wróciłam z tropików. Byłam ponad tydzień w okolicach Zamościa i mało nie zdechłam przez upały. Jeszcze dziś przed południem byłam w tamtejszym ciepełku, a w Warszawie przywitał mnie chłodek.

No i sprawdziło się moje wątpliwe szczęście do upalnej i bezdeszczowej pogody "na wyjeździe" - ja naprawdę nie lubię upałów. A wczoraj co prawda spadł tam deszcz, ale po nim znów zrobiło się gorąco.
                          • se_nka0 Re: Zimno się robi 06.05.12, 20:19
                            Teraz odpocznij Horpyno po urlopie :) Ten tydzień zapowiadają chłodniejszy.
                          • leloop Re: Zimno się robi 06.05.12, 20:40
                            ech, nie ma sprawiedliwości, ja marzłam :]
                            • lellapolella Re: Zimno się robi 06.05.12, 22:36
                              jeszcze przed zachodem słońca było 5 stopni, przymrozek jak nic... aż zrobiłam gofry Hes dla wszystkich dla przebłagania losu:)
                              • andziaos Re: Zimno się robi 07.05.12, 00:08
                                trochę zimno ale bez paniki:) No, chyba że nad ranem dopadnie.
                                Ale o tej porze nie będę latać i ogacać. Keserasera.
                                • se_nka0 Re: Zimno się robi 07.05.12, 07:22
                                  +8 i pada. Gastronomiczna pogoda dziś, działkę podlewa, oby nasion na grządkach nie wypłukało.
                                  • hesperia1 Re: Zimno się robi 07.05.12, 08:15
                                    Zimno i szaro:(
                                    I co,gofry odczyniają złe?Moze zrobić na śniadanie żeby cieplej się zrobiło.
                                  • asta6265 Re: Zimno się robi 07.05.12, 08:19
                                    Ja sobie nastawiłam dziś w nocy budzik żeby wstać i oberkać jaka temp. O 3 nad ranem było 5 więc położyłam się spokojnie spać dalej, bo gdyby było gorzej musiałabym iść i okryć. Człowiek głupi, bo zawsze mówię sobie, że wysadzę po ogrodnikach i będzie spokój, ale jakoś nigdy nie mogę wytrzymać i potem wypatruję mrozu >:O >:-O >:o >:-o
                                    • leloop Re: Zimno się robi 07.05.12, 08:24
                                      > Ja sobie nastawiłam dziś w nocy budzik żeby wstać i oberkać jaka temp.
                                      o matko Asto, w życiu by mi nawet do głowy nie przyszło :O
                                      kup sobie najprostszy elektroniczny, zewnętrzny, który notuje temperaturę min/max
                                      • asta6265 Re: Zimno się robi 07.05.12, 09:45
                                        Leloop mam właśnie taki, ale żeby zobaczyć jaka na nim jest temp. to i tak trza wstać:)
                                        • leloop Re: Zimno się robi 07.05.12, 09:48
                                          > Leloop mam właśnie taki, ale żeby zobaczyć jaka na nim jest temp. to i tak trza
                                          > wstać:)
                                          ja myślę o takim co rejestruje a Ty potem wyspana, przy śniadaniu o normalnej godzinie możesz sobie zerknąć jak tam było w nocy :)
                                          • asta6265 Re: Zimno się robi 07.05.12, 09:54

ja myślę o takim co rejestruje a Ty potem wyspana, przy śniadaniu o normalnej godzinie możesz sobie zerknąć jak tam było w nocy smile

A co mi po takim, jak już będzie wszystko padnięte?:)
                                            • leloop Re: Zimno się robi 07.05.12, 10:13
                                              > A co mi po takim, jak już będzie wszystko padnięte?:)
                                              a jak wstaniesz w nocy to lecisz i chuchasz ??? przecież i tak już po herbacie
                                              • asta6265 Re: Zimno się robi 07.05.12, 11:44
                                                Oj Leloop:):):) nie dmucham tylko okrywam agrowłókniną. Ale dobra dziś przykryję wieczorem i będę spokojnie spać:)
                          • hesperia1 Re: Zimno się robi 07.05.12, 08:16
                            Horpyno witaj:)
                            • horpyna4 Re: Zimno się robi 07.05.12, 10:05
                              Brakowało wam mojego ględzenia? A ja właśnie jestem niepocieszona, bo moja ukochana stara peonia lekarska, którą udało mi się odchuchać (była po przejściach) raczyła rozwinąć kwiaty i całkiem przekwitnąć podczas mojej nieobecności. Ona ma takie pojedyncze kwiaty, podobne do anemonów, poza tym jest nieduża i ma sztywne pędy, więc nie wymaga palikowania i stoi na baczność. No i nie zobaczyłam w tym roku jej kwiatów, buuu...
                              • leloop Re: Zimno się robi 07.05.12, 10:15
                                No i nie zobaczyłam w
                                > tym roku jej kwiatów, buuu...
                                no to Ci niemiłą siurpryzę zrobiła :/
                                u mnie dzięki temu, ze jest chłodno wszystko kwitnie dluuugo, mam jeszcze kilka tulipanów, które rozkwitały przed moim wyjazdem do PLu, to już miesiąc :D
                              • hesperia1 Re: Zimno się robi 07.05.12, 10:24
                                > Brakowało wam mojego ględzenia?
                                A co to za pytanie?Pewnie że brakowało!
                                • lellapolella Re: Zimno się robi 07.05.12, 13:55
                                  gofry Hes czynią cuda, proszę państwa:) tak jak pisałam, koło ósmej było pięć stopni, o północy, gdy się kładłam- okrągłe zero... A rano wystawiłam głowę o siódmej a tu zielono, nie było przymrozków!
                                  Dziś chyba znów gofry, bo, mimo słońca, czuje się, że będzie powtórka z rozrywki:/
                                  • hesperia1 Re: Zimno się robi 07.05.12, 14:08
                                    Gofry zamiast agrowłókniny :D
                                    • dorkasz1 Re: Zimno się robi 07.05.12, 14:23
                                      Witaj Horpyno. A na zimno i agrowłóknina i gofry :)
                                      • yoma Re: Zimno się robi 07.05.12, 19:28
                                        Podobno zimniej niż dzisiaj na razie nie będzie. Północ i północny wschód ostrzegane są przed przymrozkami.

U mnie dzisiaj szparagi smażone na maśle czosnkowym z jajkiem sadzonym, omaszczone szynką :) Ale mi się chce młodych ziemniaków, łojzicku!

Pan warzywniaczek mówi, że w hurcie są. 15 zł kg.
                                        • se_nka0 Re: Zimno się robi 07.05.12, 19:47
                                          Na moim bazarku 3,5 za kg.
                                          • yoma Re: Zimno się robi 07.05.12, 20:18
                                            Południe :) Mówiłam, że jestem jeszcze dalej niż północ? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka