Dodaj do ulubionych

ogrodnik roku

20.04.13, 17:36
niniejszym ogłaszam, że ubiegam się o to miano - znaczy w znaczeniu Ogrodowa Złota Malina

poprzycinałam Ci ja lawendę, całe dwa krzaczki, rozdzieliłam gałązki na przydomowe i działkowe, zakupiłam ukorzeniacz, maczałam, chuchałam, przekładałam z miejsca na miejsce, ziemię spulchniłam, słoneczka im jak najwięcej szukałam... wsadziłam

i wszystko to zrobiłam z nieżywych, zmarzniętych na śmierć, uschniętych krzaczków

brawo, normalnie brawo
Obserwuj wątek
    • se_nka0 Re: ogrodnik roku 20.04.13, 18:19
      Owszem brawo. Lawenda odwdzięczy się jak przyjdzie pora. Będziesz miała satysfakcję, że z kawałka uschniętego krzaczka przyjmie się i rozrośnie piękny, pachnący okaz lawendy. Powodzenia. Cierpliwości baronesso ;)
      • yoma Re: ogrodnik roku 23.04.13, 17:57
        Popieram pogląd, howgh. Lawenda nie taka martwa, na jaką wygląda.

BTW szlag mi trafił tawlinę. Nie wiecie, co jej mogło zaszkodzić?
        • lampka_witoszowska Re: ogrodnik roku 23.04.13, 18:55
          nie, wyglądać nei wygląda... jest matwiejsza, a za tydzień będzie już najmartwiejsza

przeżyła, kurde, jedna, ledwuchna, co rosła w cieniu na starej działce - i tej nie zauwazyłam przy maczaniuw ukorzeniaczu, więc w tym tygodniu ją poobcinam i rozsadzę... i znowu sie skuszę, trzeci raz w życiu, na wariacje dowolne w temacie wyhodowania z nasion, a co tam, jakieś nasiona jeszcze - się okazało po inwentaryzacji - mamy
          • se_nka0 Re: ogrodnik roku 23.04.13, 19:24
            Zostaw lawendę samą sobie - poradzi sobie sama.
            • lampka_witoszowska Re: ogrodnik roku 23.04.13, 19:27
              ale nie przycinać?
              • yoma Re: ogrodnik roku 23.04.13, 19:31
                Tę żywą? Jak jest co, to rżnij Walenty...
                • lampka_witoszowska Re: ogrodnik roku 23.04.13, 19:34
                  jest, jedna gałązka, z której można zrobić ze trzy - to urżnę i zobaczę, conie?

no
                  i będzie piknie
                  • se_nka0 Re: ogrodnik roku 23.04.13, 20:43
                    Przytnij, ale z wyczuciem. Nie ogól do imentu.Młoda lawenda nie musi być golona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka