Dodaj do ulubionych

Idę ci ja sobie po fajki

25.04.13, 11:00
w sandałkach zresztą :) (gr... muszę sobie nowe kupić), idzie sąsiad i niesie dwie siaty pełne jakiegoś zielska. Idę dalej, idzie babeczka i ciągnie wózek pełen pelargonii. Serce roście i popatrzeć miło :)

Na Mokotowie zakwitły mlecze. Trzeba ziemniaki sadzić. Wiem już, że ziemniaki bardzo pięknie odperzają (thx Dorkasz), teraz ciekawam, czy także odcieciorkowują pstro. Ale się załatwiłam z tą cieciorką...
Obserwuj wątek
    • lampka_witoszowska Re: Idę ci ja sobie po fajki 25.04.13, 12:20
      hehe :)

jadę Ci ja sobie dziś do pracy, a z reklamówki w mojej ręce wystaje metrowe zioło - dużo - sadzonki malin wiozę koledze :)
      • asta6265 Re: Idę ci ja sobie po fajki 25.04.13, 13:13
        Melcze powiadasz zakwitły - muszę czatować bo co roku z młodym miodzik z mniszka robimy.
        • hbinko Re: Idę ci ja sobie po fajki 25.04.13, 14:43
          Gdybym miała bliżej Mokotów, mlecze byłyby moje, u nas jeszcze nie ma. W zeszłym roku trochę miodziku zrobiłam, dawno "wyszedł", porozdawałam, zimą chcieli jeszcze. Znajoma zaskoczyła mnie: jej chora córeczka dopiero "zgubiła" kaszel po mniszku. W tym roku zamierzam zająć się produkcją na dużą skalę.
    • horpyna4 Re: Idę ci ja sobie po fajki 25.04.13, 13:16
      Yoma, czy potrzebujesz ode mnie jakiegoś zielska? Bo wszystko rośnie błyskawicznie, a w poniedziałek wyjeżdżam na kilka dni. Potem będzie się trudniej przyjmować co poniektóre.

Na przykład rozsiała mi się naparstnica i chyba ona jest jakaś ekstra, bo tam rosła taka z kwiatami o trochę terakotowym odcieniu, o ile oczywiście dobrze pamiętam. Ciekawe, jakie będą te siewki. Nie uważasz, że do lasu pasowałaby? A i tak muszę powykopywać..
      • yoma Re: Idę ci ja sobie po fajki 25.04.13, 13:58
        Pewnie tak (wzdech), ale nie dam rady, zaorana jestem po uszy. Już i tak, żeby nie zwariować, wdrażam system 1:1 - JEDEN DZIEŃ TEN DOM, DRUGI DZIEŃ TAMTEN DOM, JEDEN DZIEŃ TEN DOM, DRUGI DZIEŃ TAMTEN DOM... o przepraszam, mogę nie poprawiać? Muszę najpierw ogarnąć oba, no przykro mi, nie da się.
        • horpyna4 Re: Idę ci ja sobie po fajki 25.04.13, 14:16
          Dobrze, to spróbuję po prostu poprzesadzać w jakieś lepsze miejsca. Aha, jutro ma wpaść sąsiadka po lawendę i może jeszcze coś weźmie przy okazji, bo chyba ma na działce dużo luzu.

Co do tego zaorania, to trudno, żeby było inaczej przy takiej wiośnie. I pomyśleć, że tak się cieszyłam podczas tego ocieplenia pod koniec kalendarzowej zimy, że w tym roku nareszcie wiosna będzie odpowiednio rozciągnięta w czasie i wszystko zdąży się zrobić bez specjalnego pośpiechu. A tu... (skreślone, skreślone...)
          • yoma Re: Idę ci ja sobie po fajki 25.04.13, 14:44
            Kto nie ma balkonu i domowych kwiatków, ten szczęściarz, zaprawdę powiadam wam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka