lellapolella 24.05.13, 14:58 24 maja to jednak przesada... Dynie mi zmarzły:(( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: przymrozek 24.05.13, 15:03 Ty, no nie strasz... U mnie 11. Oszołomy z Greenpeace i tym podobnych, proszę natychmiast przywrócić globalne ocieplenie, bo w ryj! Odpowiedz Link
lellapolella Re: przymrozek 24.05.13, 15:09 nie straszę, czarne są, niestety. Powinnam zrobić generalny obchód ale odwaga mnie opuściła... Odpowiedz Link
lellapolella Re: przymrozek 24.05.13, 15:49 zrobiłam, poległy całkowicie lub częściowo dynie i jakaś jednoroczna trawa abisyńska, coś prosowatego, ale ta przezroczysta jest, może się wyliże... paskud obrazkowaty, com zapomniała, jak się zwie, a , palczycha, wygląda na nietknięty, chłop będzie miał na otarcie łez, bo ją lubi (dynie też). Szklarenka otwarta, papryki wystraszone ale żyją. Takie bliskie zera musiało to być. W zamkniętym foliaku pomidory udają, że o niczym nie wiedzą i dobrze. Odpowiedz Link
lellapolella Re: przymrozek 24.05.13, 17:16 dzięki, nie dojadą;) Mam jeszcze jedną w doniczce i widzę, że Shishigatani wyłazi w postaci liścieni. Najbardziej mnie wścieka, że będę mieć dziury w ogrodzie a tak to sobie wszystko pięknie zaplanowałam, miało być w tym roku zielone światło dla dyni;P Odpowiedz Link
yoma Re: przymrozek 24.05.13, 17:28 Powiem ci, może i lepiej, co poradzisz, że w tym roku jakieś oszołomy Golfsztrom zatrzymały... przynajmniej nie będziesz płakać widząc, że nie dojrzewają. Odpowiedz Link
asta6265 Re: przymrozek 24.05.13, 17:17 Wyrazy wdpółczucia. Ja dziś w nocy chodziłam w nerwach i pilnowałam, ale obyło się bez przymrozku. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: przymrozek 24.05.13, 18:02 U mnie przymrozku nie było, może dlatego że warstwa chmur? Leje równo od wczesnego ranka. Współczuję. Jakoś ta aura nie może się zdecydować. Niby 10 na plusie teraz a ziąb. Kurtki powyciągałam ze schowków. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: przymrozek 24.05.13, 18:44 U mnie też leje i zapowiadają, że będzie lało przynajmniej przez cały weekend. Podtopienia też mają być, ale niech się martwią ci, co mieszkają na osiedlach niżej położonych. Odpowiedz Link
leloop Re: przymrozek 24.05.13, 21:03 Dynie mi zmarzły:(( u mnie nie miało jeszcze co marznąć, wiec do przodu jestem ;) gdyby nie zieleń na drzewach pewna bym była, ze listopad. piec chodzi na okrągło, kalafiory ciągle nie wygaszone, czapka w pogotowiu leży kolo drzwi. mówiłam "byle do wiosny" Odpowiedz Link
lellapolella Re: przymrozek 24.05.13, 21:10 m > ówiłam "byle do wiosny" a idze, idze... mówiłaś też, że do nas nie dojdzie i co? Proszę mnie więcej na litość nie brać;P Twoje dynie będą miały czas do następnej wiosny a moje ledwo ledwo do jesieni e, fasolkę też zezarło:( Odpowiedz Link
leloop Re: przymrozek 25.05.13, 09:24 > U mnie 8 C. To się nazywa "zemsta Leloop". no dziękuję pani bardzo :] Odpowiedz Link
yoma Re: przymrozek 25.05.13, 09:37 Wiesz, cyklony i inne klęski też mają damskie imiona :) Odpowiedz Link
asta6265 Re: przymrozek 25.05.13, 11:08 Ja w piecu napaliłam - leje jak z cebra i zimno:( Odpowiedz Link
se_nka0 Re: przymrozek 25.05.13, 12:12 Wczorajsze deszczowe chmury poszły na północ i tam szaleją. Współczuję. U mnie dziś sucho ale nadal chłodno. Zieleń za to piękna, żywa i działki nie trzeba podlewać bo ładnie wczoraj podlało. Cieplej to na kiedy zapowiadają?? Odpowiedz Link
horpyna4 Re: przymrozek 25.05.13, 12:23 W tefałenie chyba coś miauknęli, że w Warszawie nie wcześniej, niż we wtorek. Czyli mniej więcej zgodność poglądów. A jak będzie naprawdę, to się okaże - przecież na kilka dni przed Wielkanocą zapowiadali ciepłe święta... Odpowiedz Link
yoma Re: przymrozek 25.05.13, 17:47 TVN sobie może miauczeć. Nie wiem, skąd oni to biorą. A w Oslo 22 C... Odpowiedz Link
hesperia1 Re: przymrozek 26.05.13, 09:19 U mnie tez było -2:( Pierwszy raz mi czereśnia obrodziła,tak pięknie się cieszyliśmy ze tyyyle owoców.Myślicie ze odczuła przymrozek? Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: przymrozek 26.05.13, 13:28 -2, to jeszcze powinna spokojnie przeżyć. Jeśli na jej wysokości było więcej, to w ciągu tygodnia owoce będą czarne. Moje tak w ubiegłym roku "dojrzały" w tempie ekspresowym, ale wtedy było -7. Bądź dobrej myśli. Odpowiedz Link
lellapolella Re: przymrozek 26.05.13, 14:40 byłam dziś w lesie i faktycznie, musiało być poważnie zimno. Zmarzły orzechy włoskie na samej górze, winobluszcze na szczytach dwumetrowych płotów... Przyjrzyj się, Hes, jak wyglądają inne rośliny na wysokościach. Odpowiedz Link
hesperia1 Re: przymrozek 26.05.13, 17:43 Dzięki za pocieszenie.Patrzyłam na bez kwitnący i nic na moje oko złego się nie zadziało. Odpowiedz Link