01.07.13, 20:25
No takie chmary latają, że się nie da nic zrobić. Musiałam się ewakuować, a miałam zamiar jeszcze trochę poplewić, bo po tych ostatnich deszczach zarosło, że hej...
Posiałam dzisiaj sałatę, kalarepki dwie odmiany i popikowałam brokuły. Jutro chyba wywalę stare truskawki i posieję rzodkiew.
Obserwuj wątek
    • dorka556 Re: Komary 01.07.13, 20:29
      Bez offu nie wychodzę. Tną nawet przez ubranie.
      Pryskam się cała.
      • dorkasz1 Re: Komary 01.07.13, 20:32
        O tej porze dnia offy i inne dymiące spirale nie pomagają. Mam wrażenie, że w tym roku jest ich tak dużo, że muszą walczyć o zdobycie pożywienia.
    • newill6 Re: Komary 01.07.13, 20:40
      nie za cieplo na rzodkiewkę...ach jakie to cieplo...:)
      • dorkasz1 Re: Komary 01.07.13, 20:44
        Chcę posiać rzodkiew, a nie rzodkiewkę.
        • lellapolella Re: Komary 01.07.13, 22:09
          też przymierzam się do wywalenia starych truskawek, bo chcę tam rzucić czarny bez "Eva";) Nowe ładnie owocowały(to te twoje, Dorkasz) więc już można iść na całość. Z kalarepą dam sobie spokój, zostałam sama do pożarcia obecnej, bo ileż zużyję na różne kremy? Sądzę, że to już będzie dawka roczna:)
          Komary w normie, horteny mordercze, kolor czarny w ogrodzie całkowicie wykluczony.
          • yoma Re: Komary 02.07.13, 10:55
            Kremy z kalarepy? Uprasza się przybliżyć kwestię.

Horteny gryzą?
            • leloop Re: Komary 02.07.13, 11:15
              zupa-krem, Yoma ;)
            • lellapolella Re: Komary 02.07.13, 11:53
              jo, zupy- krem:) I byłabym niesprawiedliwa nie wspominając, że przy pożeraniu kalarep mam Harolda ku pomocy;)
              Horteny żrą tak, że krew cieknie z bąbli, które z kolei malowniczo rozlewają się na całe plecy.
              • yoma Re: Komary 02.07.13, 12:36
                A już myślałam, że coś do pyska :) Widocznie Pąbócek stworzył horteny po to, żebyś nabrała sympatii dla komarów...
    • leloop Re: Komary 02.07.13, 11:17
      a u mnie żadnych bydlaków, tralalalalala :)
      nawet slimory wymiotły czerwcowe mrozy ;)
      • dorkasz1 Re: Komary 02.07.13, 11:51
        Szczęściara...
        • yoma Re: Komary 02.07.13, 12:37
          Ja wiem? To ja chyba wolę komary i ciepło. Najwyżej się zachwaści, inszallah.
          • leloop Re: Komary 02.07.13, 16:49
            > Ja wiem? To ja chyba wolę komary i ciepło.
            ale u mnie jest juz ciepło ino to bydło się jeszcze nie ulęgło ;)
            • yoma Re: Komary 02.07.13, 18:20
              Masz szansę, że już nie zdążą, będziesz miała ciepło bez komarów, szczęśliwa kobieto...
    • szadoka Re: Komary 02.07.13, 15:06
      u mnie tez lataja , wielkie jak krowy. I jakies jadowite wielce. Normalnie nie mam uczulenia (ot niewielki swedzacy babelek) a w tym roku normalnie puchne jak po bolimuszkach.
      • yoma Re: Komary 02.07.13, 18:21
        Ich są w ogóle co najmniej dwa gatunki. Jedne normalne, a drugie małe i jadowite. I to komary są, nie meszki.
        • se_nka0 Re: Komary 02.07.13, 20:00

U mnie w lesie, gdzie w tej chwili przebywam, są chyba te drugie. Nienormalne. W ilościach hurtowych. Oko po ugryzieniu tak spuchło, ze nic nie widziałam. Też nigdy nie byłam uczulona na komary a tu taka niespodzianka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka