katka16 16.01.04, 14:43 Zbieram informacje dla mojej mamy. Lekarz przepisał jej ostatnio Fevarin. Jakie macie doświadczenie z tym lekiem? Jakieś skutki uboczne? Skuteczny? Będę wdzięczna za wszystkie informacje. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzegorz961 Re: Fevarin 16.01.04, 15:10 Musze powiedziec ze mam bardzo dobre wrazenia. Bralem go w fatalnym okresie w zyciu, mialem ogromne zaburzenia snu. Lek pomogl, co wiecej - wyeliminowal zupelnie bole glowy, ktore dreczyly mnie od zawsze. Na poczatek daje dosc mocny speed (bralem 100 g)ale pozniej dobrze tolerowany. Jednak to zawsze indywidualne. Ogolnie ok Odpowiedz Link Zgłoś
zmiana2 Re: Fevarin 16.01.04, 16:48 Ja biore fevarin.Na poczatku mialam mdłosci nawet wymiotowałam.Bolała mnie po nim glowa,dostalam za wczesnie miesiaczki,nie pomogł za bardzo.Teraz dostałam wiekrza dawke i czuje sie lepiej.Te objawy były tylko na poczatku nawet chcialam odstawic ale jakos wytrzymałam kilka dni i juz jest lepiej nic nie odczuwam tylko lepiej jest.AAAA i żadnego alkocholu, bo mozna sie upic kieliszkiem szampana. Odpowiedz Link Zgłoś
kubuniu Re: Fevarin 17.01.04, 17:58 Wg mnie, Fevrin to najlepszy SSRI, a być może nawet najlepszy lek przeciwdepesyjny. Z pewnością, najmniej zakłócający libido. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz961 Re: Fevarin 04.02.04, 14:49 no i chcialem sie zapytac teraz o Twoje wrazenia "Fevarinowe"? czy bierzesz i jak sie czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
nor123 Re: Fevarin 05.02.04, 20:25 Ja bralam Fevarin kilka lat temu przez prawie rok, na 1-szym roku studiow. Wczesniej bralam inne leki(imipramine), ale moge zdecydowanie go polecic. Okres przystosowania byl u mnie niezbyt przyjemny. Przez 2 tyg. bralam polowe dawki, nie moglam spac, trzesly mi sie rece. Pozniej bylo juz dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz961 Re: Fevarin 06.02.04, 15:18 a jak dzialal na ciebie jesli chodzi o sen? Mozesz cos napisac>? Czy mialas klopoty ze spaniem przed braniem leku? Jak bylo w trakcie i jak jest po kuracji? Odpowiedz Link Zgłoś
nor123 Re: Fevarin 06.02.04, 17:34 Nigdy wczesniej nie mialam problemow ze snem. Po fevarinie to bylo dziwne uczucie, potrafilam nie spac do 2, 3 nad ranem czulam sie jak nabuzowana, nie pilam nawet kawy. Trudno jest mi powiedziec, czy takie zawsze jest jego dzialanie; u mnie zbieglo sie to z rozpoczeciem studiow, kiedy zaczelam brac Fevarin rozpoczelam tez studia, a wiec stresy, nauka, siedzenie do pozna w nocy. W okresie dorastania przeszlam depresje z probami samobojczymi, wtedy tez bralam imipramine, kiedy zaczynalam studia ogolnie czulam sie dobrze, mialam tylko wizje porazki i swiadomosc, ze sobie nie poradze. Dlatego lekarz przepisal mi Fevarin. Rodzice stwierdzili ze chyba tylko po to, zeby mnie zniechecic do brania go cena! To tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś