pep5 27.02.04, 14:48 Witam. Czy Xanax ( najmniejsza dawka ) może wywoływać senność i wieczne telepanie się z zimna??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeszp1 Re: XANAX 27.02.04, 14:52 Najmniejsza dawka xanaxu - 0,25 mg dla kogoś, kto zaczął przyjmować ten lek może wywołać senność. Ale uczucie zimna to chyba objaw nerwicowy a nie skutek leku. Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: XANAX 27.02.04, 15:21 pep5 Zdecydowanie tak. Sennosc wywylywalo u mnie 0,25mg, potem sie organizm przyzwyczail i nawet na 2mg moge spokojnie funkcjonowac caly dzin. A telepanie z zimna mi nie minelo. Zawsze to mam po uspokajaczach. To ohydne uczucie, bo ciagle biegam ubrana jak na Syberie. To chyba ma zwiazek ze spadkiem cisnienia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
awanturka Re: XANAX 27.02.04, 16:06 Przyjmuję Xanax doraźnie. I za każdym razem doświadczam uczucia chłodu. Z tym, że w moim przypadku jest to objaw raczej pożadany. Wiażę go ze spadkiem napięcia (u mnie to tak jest, że gdy jestem bardzo spięta robi mi się goraco i jest to uczucie dośc dokuczliwe). A tak przy okazji! Przestrzegam przed Xanaxem - bardzo uzależnia. Absolutnie nie należy go przyjmowac przez dłuższy czas! Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.grobel Re: XANAX 27.02.04, 16:08 Zgadzam się z przedmówcami. Senność na pewno. Objawy przypominające telepanie się z zimna też ale raczej nie przewlekle po zażyciu tabletki, dlatego pytam, co znaczy "wieczne" telepanie, jak to dokładnie wygląda? To może być objaw jakiegoś zaburzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pep5 Re: XANAX 02.03.04, 10:43 iwona.grobel napisała: > Zgadzam się z przedmówcami. Senność na pewno. Objawy przypominające telepanie > się z zimna też ale raczej nie przewlekle po zażyciu tabletki, dlatego pytam, > co znaczy "wieczne" telepanie, jak to dokładnie wygląda? To może być objaw > jakiegoś zaburzenia. > Pozdrawiam Witam. Chodzi tu o ciągłe odczuwanie zimna ( bardzo zimne stopy i ręce ), wręcz trzęsienie się z zimna co wcześniej, przed zażywaniem tego leku nie występowało. Czy należy zmienić lek? Jeszcze jedno - czy nie wchodzi on w interakcje z pigułkami antykoncepcyjnymi i lekami na nadciśnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
frywolna Re: XANAX 02.03.04, 11:52 Z antykoncepcyjnymi na pewno nie wchodzi w interakcje. Z lekami na nadciśnienie chyba tez nie, ale tu nie wiem na 100%. A poza tym - może lepiej nie brać xanaxu? Bardzo trudno go potem odstawić. Odpowiedz Link Zgłoś