27.02.04, 14:48
Witam. Czy Xanax ( najmniejsza dawka ) może wywoływać senność i wieczne
telepanie się z zimna???
Obserwuj wątek
    • jeszp1 Re: XANAX 27.02.04, 14:52
      Najmniejsza dawka xanaxu - 0,25 mg dla kogoś, kto zaczął przyjmować ten lek
      może wywołać senność. Ale uczucie zimna to chyba objaw nerwicowy a nie skutek
      leku.
      • cafe_lorafen Re: XANAX 27.02.04, 15:21
        pep5 Zdecydowanie tak. Sennosc wywylywalo u mnie 0,25mg, potem sie organizm
        przyzwyczail i nawet na 2mg moge spokojnie funkcjonowac caly dzin. A telepanie
        z zimna mi nie minelo. Zawsze to mam po uspokajaczach. To ohydne uczucie, bo
        ciagle biegam ubrana jak na Syberie. To chyba ma zwiazek ze spadkiem cisnienia.
        pozdrawiam
    • awanturka Re: XANAX 27.02.04, 16:06
      Przyjmuję Xanax doraźnie. I za każdym razem doświadczam uczucia chłodu. Z tym, że w moim przypadku jest to objaw raczej pożadany. Wiażę go ze spadkiem napięcia (u mnie to tak jest, że gdy jestem bardzo spięta robi mi się goraco i jest to uczucie dośc dokuczliwe).

A tak przy okazji! Przestrzegam przed Xanaxem - bardzo uzależnia. Absolutnie nie należy go przyjmowac przez dłuższy czas!
    • iwona.grobel Re: XANAX 27.02.04, 16:08
      Zgadzam się z przedmówcami. Senność na pewno. Objawy przypominające telepanie
      się z zimna też ale raczej nie przewlekle po zażyciu tabletki, dlatego pytam,
      co znaczy "wieczne" telepanie, jak to dokładnie wygląda? To może być objaw
      jakiegoś zaburzenia.
      Pozdrawiam
      • pep5 Re: XANAX 02.03.04, 10:43
        iwona.grobel napisała:

> Zgadzam się z przedmówcami. Senność na pewno. Objawy przypominające telepanie
        > się z zimna też ale raczej nie przewlekle po zażyciu tabletki, dlatego pytam,
        > co znaczy "wieczne" telepanie, jak to dokładnie wygląda? To może być objaw
        > jakiegoś zaburzenia.
        > Pozdrawiam
        Witam. Chodzi tu o ciągłe odczuwanie zimna ( bardzo zimne stopy i ręce ), wręcz
        trzęsienie się z zimna co wcześniej, przed zażywaniem tego leku nie
        występowało. Czy należy zmienić lek? Jeszcze jedno - czy nie wchodzi on w
        interakcje z pigułkami antykoncepcyjnymi i lekami na nadciśnienie?
        • frywolna Re: XANAX 02.03.04, 11:52
          Z antykoncepcyjnymi na pewno nie wchodzi w interakcje. Z lekami na nadciśnienie
          chyba tez nie, ale tu nie wiem na 100%. A poza tym - może lepiej nie brać
          xanaxu? Bardzo trudno go potem odstawić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka