sietske Re: Depakina 10.01.11, 17:36 Helloł,ja biorę depakine 250 razem z seronilem-afektywna dwubiegunowa deprecha-i na mnie działa hmmm usypiająco ...seronil mnie tak pobudzał ze nie spałam w nocy mimo ze oczy chciały mi eksplodować.Czuje się po nich dosc dobrze,nawet nie mam takiego apetytu jak co niektórzy straszyli,ale ciut bardziej mi kłaki wypadają.....ale to dopiero 2 miesiąc wiec co ja tam pewnie wiem???Ścisk Odpowiedz Link Zgłoś
kara.mija Re: Depakina 12.01.11, 07:39 ja już chyba odpowiadałam na podobnego posta - biorę w dawce 900 od roku i ciągle jestem płaczliwa i drażliwa a i tak lekarz uważa, że ten lek dobrze na mnie działa i nie chce zmienić. Na pewno ten lek jak i wszystkie inne róznie działają na rózne osoby. Najlepiej będzie jak porozmwaisz z lekarzem o tym jak się czujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kara.mija Re: Depakina 15.01.11, 12:31 Tak też zasugerowałam ale oni twierdzą, że te stany to z mojej sytuacji wynikają - taka zastępcza forma odreagowywania. Nie przyzwalam sobie na płacz z konkretnych powodów to płaczę z innych. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: Depakina 15.01.11, 19:42 kara.mija napisał: > Tak też zasugerowałam ale oni twierdzą, że te stany to z mojej sytuacji wynikaj > ą - taka zastępcza forma odreagowywania. Nie przyzwalam sobie na płacz z konkre > tnych powodów to płaczę z innych. Uważasz, ze psychiatrzy wiedza lepiej od ciebie dla czego placzesz ? Nie raz w zyciu od psychiatrów dowiadywałam sie gdy zle sie czulam, ze czuje sie dobrze i leki dzialaja . Maja takie swoje sposoby, mowia : "O! włosy pani ufarbowała, jaki ładny sweterek ...naprawdę źle się pani czuje ?....niewidac bardzo dobrze lek działa ....uśmiecha się pani i jest żywsza - jest dobrze . Odpowiedz Link Zgłoś
kara.mija Re: Depakina 17.01.11, 16:39 jeszcze nie uważam ani tak ani tak - na razie obserwuję. Dla mnie to pierwsze kroki mimo, że późną wiosną będzie dwa lata odkąd się leczę. U mnie wszystko też od fazy cyklu zależy - w 2 połowie jestem bardzo depresyjna i wszystko wyolbrzymiam (hi, hi - nowe dkrycie od kilkdziesięciu lat). Odpowiedz Link Zgłoś
iso_1 Re: Depakina 23.01.11, 19:54 Lecznicza dawka depakiny (chrono) to 1500 mg (+- w związku z masą ciała). 200-300 to jest nic. No chyba że jest to pierwszy etap leczenia i lekarz będzie Ci systematycznie zwiększał dawkę. Lek ten powinno brać się długo bo min 2-3 lata. Mnie w lutym minie 2 rok i już schodzę w dół z dawką (1000 mg). To dobry i sprawdzony lek Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Potwierdzam 25.01.11, 13:04 To dobry lek. Jego pozytywne działanie zaobserwowałem już na 3 dzień. Zmniejszył się wrażliwy słuch. Później przyszły inne pozytywne efekty działania. Biorę 2x500 zaczynając od 2x300 Odpowiedz Link Zgłoś