baryleczka_29 05.02.12, 15:27 Witajcie. Czy to prawda, że depakina przy depresji stabilizuje nastój, ale działa na człowieka trochę znieczulająco w sensie emocjonalnym? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caray Re: Depakina 06.02.12, 22:36 Nie zauważyłem, żeby tak działała w moim przypadku. Odpowiedz Link
mart-tram Re: Depakina 07.02.12, 11:51 Ja też nie. Dla mnie wadą Depakine było to, że ją trzeba po paru latach zmienić na inny lek, np Convulex. A to dlatego, że włosy mi zaczęły kłakami wypadać i miałam zachwiania równowagi i drżenie dłoni się włączyło. Ale to wszystko pojawiło się naprawdę po 3 latach. Odpowiedz Link
kara.mija Re: Depakina 25.02.12, 20:53 Na mnie raczej działała usypiająco i tucząco ..... Odpowiedz Link
waters123456 Re: Depakina 25.02.12, 21:42 Ja zawsze dzieliłam zalecaną dawkę dekapine przez pół. U mnie pacyfikuje hipo i pozostawia 1/3 włosów na głowie. Oraz przyrost masy ciała. Nie lubie depakine, nawet za to, że są to takie wielkie tabletki. I śpi się na stojąco, większe dawki, chyba ogłupiają. Odpowiedz Link
czasem_slonce_czasem_deszcz Re: Depakina 25.02.12, 21:57 Mnie nie usypia i nie spłaszcza emocjonalnie. Czasem się nawet zastanawiam, czy ona mi do czegoś służy. Póki co "odchudza" (wracam do wagi po 3 miesięcznej b. złej przygodzie z litem i amitryptylinum, do których już na pewno nie wrócę). Niestety nie usypia (nie śpię ani w depresjach, których mam pełen worek, ani w hipomaniach, które niestety maluteńkie takie są ...). Oprócz niej biorę jeszcze prefaxin. Czyli powrót do poprzedniego modelu leczenia. I tak w ogóle, to mam cykle b.szybkie, z olbrzymią przewagą depry. Odpowiedz Link
czubata Re: Depakina 25.02.12, 23:45 Depakine stabilizowała mnie w ten sposób że byłam w depresji,ale nie było manii. Ot i tyle. Odpowiedz Link