ewik25 22.07.04, 16:05 Mam pytanie czy mozna mieszac oba te leki?Tzn chodzi mi o to czy moge wziac od czasu do czasu rudotel.Acha i jeszcze jedno pytanie czy mozna podczas zazywania seronilu wypic np piwo??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigda Re: seronil i rudotel? 22.07.04, 17:25 TYragedia się nie stanie,jak wypijesz piwo po seronilu, ale lepiej nie. Zwłaszcza w pierwszym okresie zażywania. Co do łączenia z Rudotelem, to lepiej zapytaj lekarza prowadzącego, bo on Cię zna. Lepiej nie zapijaj alkoholem Rudotelu. Zwłaszcza w pierwszym okresie zazywania - potarfi ładnie ściąć z nóg w nieposdziewanym momencie. Swoją drogą, jeśli zadajesz tu takie pytania, to znaczy, że nie przepisał Ci tych leków lekarz (tym bardziej, że chcesz sobie wrzucić Rudotel "od czasu do czasu"). Jeśli sam sobie wykombinowałeś, że powienieneś je brać, to może zgłoś się do psychologa z prośbą o diagnozę inteligencji. Do psychologa nie musisz mieć skierowania. Pozdrawiam Bigda Odpowiedz Link Zgłoś
algromek Re: seronil i rudotel? 22.07.04, 17:51 ja po dawce seronilu 10mg wypijalem do 3 piw i nie czulem, zeby moj stan odbiegal od osiaganego przed braniem leku, natomiast nastepnego dnia bolala mnie glowa, co normalnie po takiej ilosci wypitego alkoholu mi sie nie zdarzalo. Od 2 dni biore 20mg, a dzis ide na piwo i pewnie na dwoch sie nie skonczy ;) Postaram sie zdac jutro relacje inszalla ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: seronil i rudotel? 22.07.04, 18:04 Po Seronilu jak po wszystkich psychotropach mozesz czuc, ze alkohol mocniej na ciebie wplynal. Na mie seronil nie dziala. A Rudotel to dorazny uspokajajacy, wiec pewnie mozna go takze brac, no ale wtedy to juz nie pij ! A masz Rudotel przepisany ? Jezeli tak to nie ma chyba obaw :) Odpowiedz Link Zgłoś
algromek Re: seronil i rudotel? 23.07.04, 10:01 po zwiekszonej dawce leku i piw nie wystapily u mnie zadne sensacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ineque Re: seronil i rudotel? 22.07.04, 18:40 ja bralam seronil przez jais czas- teraz biore bioxetin. Nie radze pic przy tym za duzo alkoholu- nie wiem czy to normalne działanie ale mi strasznie odbija. Zdecydowanie jestem wówczas zbyt nadaktywna, spontaniczna i porywcza- źle to się kończy Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: seronil i rudotel? 22.07.04, 18:57 Zmienilas seronil na bioxetin ??? Przeciez to to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik25 bigda 22.07.04, 20:46 Po pierwsze to jestem kobieta a na dodatek odpowiedzialna.Seronil przepisal mi lekarz psychiatra,rudotel bralam tylko w kryzysowych sytuacjach po owczesnej konsultacji z lekarzem ogolnym ,wiem,ze to silny lek,bralam zazwyczaj tylko polowke.Poprostu zapomnialam zapytac psychiatry czy moge te oba leki mieszac.Co do piwa nigdy nie pilam jesli bralam rudotel,pytalam czy mozna sie napic przy seronilu bo poprostu raz na jakis czas mam ochote sie spotkac z kims na piwie,to chyba nic strasznego i nie jestem jedyna,ktora lubi od czasu do czasu wypic piwo.Dziekuje za reszte odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bperczak Re: bigda 23.07.04, 16:07 Z rudotelem uważaj, z alkoholem może sciać z nóg. Znajomi bedą musieli Cię nieść, aczkowliek nie musi tak być. To w dużej mierze indywidalna reakcja. Dawno, dawno temu, kiedy kilka razy połknąłem Rudotel i zapiłem go koniakiem (niewielką iloscią) szybko urwał mi się film. Potem spotkałem się jeszcze z kilkoma takimi przypadkami. Odpowiedz Link Zgłoś
bperczak Re: seronil i rudotel? 23.07.04, 16:08 Czasem taka zamiana może mieć znaczenie - efekt placebo. Trzeba było jej nie mówić ;) Odpowiedz Link Zgłoś