husky18 05.08.04, 08:19 Witam Wszystkich, Czy braliście Prozac? Pomógł? Ile kosztuje opakowanie na receptę, na ile starcza, jak długo się go bierze i czy można kupić bez recepty? Pozdrawiam Brygida Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
looserka Re: Prozac (fluoksetyna) 05.08.04, 10:01 Bez recepty kupić nie można, jak zresztą wszelakich innych antydepresantów. Dlaczego chcesz zażywać prozac (bez recepty)? Odpowiedz Link Zgłoś
husky18 Re: Prozac (fluoksetyna) 05.08.04, 10:20 Witam, żeby doprowadzić się do normalności. Mam depresję od dawien dawna. Nie chcę iść do lekarza, bo cały czas mam nadzieję, że sobie z tym poradzę. Czytałam o prozacu, że jest dobry, pozwala dość do siebie a nie ma dużych skutków ubocznych. Miałam nadzieję, że może uleczę się sama. Pozdrawiam Brygida Odpowiedz Link Zgłoś
looserka Re: Prozac (fluoksetyna) 05.08.04, 10:26 serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51210,62471.html?as=1 zanim zechcesz leczyć się sama Odpowiedz Link Zgłoś
elaenna Re: Prozac (fluoksetyna) 05.08.04, 10:42 Cześć Radziłabym jednak skonsultować rzecz z lekarzem. Po pierwsze może nie fluoeksetyna, po drugie może nie prozac, który jest drogi, a ma zamiennik w postaci seronilu. Ponadto, nawet, jak raz sobie załatwisz receptę na jedno lub dwa opakowania (28-30 szt., starcza na miesiąc), to nic nie da, bo to nie są prochy, które działają doraźnie, trzeba brać kilka miesięcy, i po każdym skończonym opakowaniu będziesz miała nerwówę, czy załatwisz kolejną. Pozdrawiam Elżbieta Odpowiedz Link Zgłoś
hopeless5 Re: Prozac (fluoksetyna) 05.08.04, 11:44 Odradzam samodzielne eksperymenty. Prozak to jeden z wielu leków antydepresyjnych, skąd wiesz, że akurat ten lek będzie dla Ciebie dobry? Bo słyszałaś nazwę i czytałaś, że to "pigułka szczęścia"? Nic bardziej mylnego. Ani on taki dobry, ani taki uniwersalny, ani nie na 100% bezpieczny. Psychotropy to nie zabawa, a co jak Ci się po nim pogorszy? Takie rzeczy robi się wyłącznie pod kontrolą lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś