Dodaj do ulubionych

Efectin ER75.....

15.03.05, 17:08
Od paru dni biorę ten lek. Czy ktoś z Was brał go równiez i czy daje jakies
efekty?? Czy zauważyliście jakieś skutki uboczne? Prosze o info.
Obserwuj wątek
    • suchyxxx Re: Efectin ER75..... 15.03.05, 18:56
      Skutki uboczne : rozchwianie emocjonalne,płaczliwość,agresja i zobojętnienie na
      wszystko.Jednym słowem powodował depresję niż ją leczył:( Taki nowy lek dla
      eksperymentu na ludziach.Potem dochodzą po dłuższym braniu kłopoty ze
      snem,koszmary,jadłowstręt,zaparcia,brak energi i chęci do wszystkiego,problemy z
      nauką,straszne schizy po wypiciu nawet niewielkiej ilości alkoholu a czy coś
      jeszcze to nie wiem zobaczysz.
      • marla_glen Re: Efectin ER75..... 15.03.05, 19:15
        a - haaaa no to mnie pocieszyłeś, fajnie :(( ja mam wyjść z deprechy a nie ją
        pogłębić...
        • looserka Re: Efectin ER75..... 15.03.05, 19:22
          Suchy, nie dołuj ludzi na starcie, Tobie nie pomógł,nie oznacza, że każdemu nie
          pomoże.
          Marla, spokojnie,zacznij brać i zobaczysz jaki będzie efekt, w razie czego
          lekarz zmieni Ci lek. Dla mnie efectin okazał się jak do tej pory najlepszym
          lekiem antydepresyjnym przy praktycznie zerowych i przemijających efektach
          ubocznych. A jako plus dodatkowy poza działaniem przeciwdepresyjnym wywołuje u
          mnie długie, fabularne, bardzo plastyczne sny - kino za darmo co noc ;)
          • marla_glen Re: Efectin ER75..... 15.03.05, 19:58
            no to mnie troszke uspokoilaś, zobaczymy co będzie, mam nadzieje ze dobrze bo
            juz nie wytrzymuję sama z soba, ehhhhhhhhh
    • aneta10ta Re: Efectin ER75..... 15.03.05, 20:04
      Jak długo toto łykasz, w jakich dawkach i jak się obecnie czujesz?
      Aneta
      • suchyxxx Re: Efectin ER75..... 15.03.05, 22:37
        Ale ja żartowałem z tym postem:P Ale sny to były bardzo kolorowe i żywe i
        niezrozumiałe
      • marla_glen Re: Efectin ER75..... 16.03.05, 11:31
        "Toto" łykam od tygodnia, czuję się ciut lepiej, tzn. nie beczę z byle powodu
        albo bez powodu, to jest jak na dzień dzisiejszy jedyna poprawa, skutków
        ubocznych jeszcze nie zauważyłam, może za wcześnie, jedyne co zaobserwowalam to
        to ze bolą mnie zęby od jakiegoś dziwnego zaciskania ich, hmmm wcześniej tak
        nie bylo, moze to ma jakiś związek.
        • aneta10ta Re: Efectin ER75..... 16.03.05, 18:40
          Obawiałam się, że żygasz. Lek jest cool.
          Pozdrawiam
          Aneta
          • marla_glen Re: Efectin ER75..... 16.03.05, 19:21
            ...nie, nie "żygam" :))

zęby mnie potwornie bolą, :((
            • o0oo Re: Efectin ER75..... 18.03.05, 21:42
              marla_glen napisała:

> :))

> :((

i chyba jestes troche rozchwiana emocjonalnie
        • babazgaga Re: Efectin ER75..... 18.03.05, 21:39
          Zgrzytanie (zwane bruksizmem) może mieć jak najbardziej związek w effectinem.
          Ale oczywiscie nie musi, bo jest w ogole częstym nerwowym objawem. Ja akurat
          zgrzytalam i zaciskalam, po jakims czasie przeszlo. Effektin w moim przypadku
          byl jak najbardziej skuteczny, pomimo pewnych niedogodnosci (lekkie objawy
          uboczne) na początku i przy odstawianiu. Ale po 8 miesiacach brania juz teraz
          jest OK bez niego.
    • anrid Re: Efectin ER75..... 16.03.05, 00:39
      Ja miałam skutki uboczne - skok ciśnienia i przyspieszenie bicia serca. Aż mi w
      przegubach łupało :) Oczywiście nie każdy tak reaguje na Efectin. Ale po takich
      objawach jak ja miałam trzeba natychmiast odstawić lek.
    • fruitcake Re: Efectin ER75..... 16.03.05, 14:39
      Ja miałem przez pierwsze dwa dni nudności. Po tygodniu brania nadal często
      ziewam mam napięte mięśni szczęki i czuję się trochę bardziej senny (na początku
      bardzo mnie pobudzał). Poza tym obniżone libido. Po tygodniu nie odczułem
      jeszcze znaczącej poprawy ale widzę, że lek pomału pracuje. Nie zniechęcaj się
      efektami ubocznymi, warto się leczyć i wyjść z tego raz na zawsze. Nie przerywaj
      wcześniej kuracji bo potem ten lek może już na ciebie nie działać. Bądź dla
      siebie dobra i zacznij się rozpieszczać.
    • deszczowa.piosenka Re: Efectin ER75..... 16.03.05, 19:10
      ja to brałam na samym początku; zero efektu, skutków ubocznych nie przypominam
      sobie - chyba nic szczególnego się nie działo (coś jak witaminki; tylko mniej
      zdrowe i droższe;)

pozdr. dp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka