marla_glen 15.03.05, 17:08 Od paru dni biorę ten lek. Czy ktoś z Was brał go równiez i czy daje jakies efekty?? Czy zauważyliście jakieś skutki uboczne? Prosze o info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suchyxxx Re: Efectin ER75..... 15.03.05, 18:56 Skutki uboczne : rozchwianie emocjonalne,płaczliwość,agresja i zobojętnienie na wszystko.Jednym słowem powodował depresję niż ją leczył:( Taki nowy lek dla eksperymentu na ludziach.Potem dochodzą po dłuższym braniu kłopoty ze snem,koszmary,jadłowstręt,zaparcia,brak energi i chęci do wszystkiego,problemy z nauką,straszne schizy po wypiciu nawet niewielkiej ilości alkoholu a czy coś jeszcze to nie wiem zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
marla_glen Re: Efectin ER75..... 15.03.05, 19:15 a - haaaa no to mnie pocieszyłeś, fajnie :(( ja mam wyjść z deprechy a nie ją pogłębić... Odpowiedz Link Zgłoś
looserka Re: Efectin ER75..... 15.03.05, 19:22 Suchy, nie dołuj ludzi na starcie, Tobie nie pomógł,nie oznacza, że każdemu nie pomoże. Marla, spokojnie,zacznij brać i zobaczysz jaki będzie efekt, w razie czego lekarz zmieni Ci lek. Dla mnie efectin okazał się jak do tej pory najlepszym lekiem antydepresyjnym przy praktycznie zerowych i przemijających efektach ubocznych. A jako plus dodatkowy poza działaniem przeciwdepresyjnym wywołuje u mnie długie, fabularne, bardzo plastyczne sny - kino za darmo co noc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marla_glen Re: Efectin ER75..... 15.03.05, 19:58 no to mnie troszke uspokoilaś, zobaczymy co będzie, mam nadzieje ze dobrze bo juz nie wytrzymuję sama z soba, ehhhhhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: Efectin ER75..... 15.03.05, 20:04 Jak długo toto łykasz, w jakich dawkach i jak się obecnie czujesz? Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Efectin ER75..... 15.03.05, 22:37 Ale ja żartowałem z tym postem:P Ale sny to były bardzo kolorowe i żywe i niezrozumiałe Odpowiedz Link Zgłoś
marla_glen Re: Efectin ER75..... 16.03.05, 11:31 "Toto" łykam od tygodnia, czuję się ciut lepiej, tzn. nie beczę z byle powodu albo bez powodu, to jest jak na dzień dzisiejszy jedyna poprawa, skutków ubocznych jeszcze nie zauważyłam, może za wcześnie, jedyne co zaobserwowalam to to ze bolą mnie zęby od jakiegoś dziwnego zaciskania ich, hmmm wcześniej tak nie bylo, moze to ma jakiś związek. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: Efectin ER75..... 16.03.05, 18:40 Obawiałam się, że żygasz. Lek jest cool. Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
marla_glen Re: Efectin ER75..... 16.03.05, 19:21 ...nie, nie "żygam" :)) zęby mnie potwornie bolą, :(( Odpowiedz Link Zgłoś
o0oo Re: Efectin ER75..... 18.03.05, 21:42 marla_glen napisała: > :)) > :(( i chyba jestes troche rozchwiana emocjonalnie Odpowiedz Link Zgłoś
babazgaga Re: Efectin ER75..... 18.03.05, 21:39 Zgrzytanie (zwane bruksizmem) może mieć jak najbardziej związek w effectinem. Ale oczywiscie nie musi, bo jest w ogole częstym nerwowym objawem. Ja akurat zgrzytalam i zaciskalam, po jakims czasie przeszlo. Effektin w moim przypadku byl jak najbardziej skuteczny, pomimo pewnych niedogodnosci (lekkie objawy uboczne) na początku i przy odstawianiu. Ale po 8 miesiacach brania juz teraz jest OK bez niego. Odpowiedz Link Zgłoś
anrid Re: Efectin ER75..... 16.03.05, 00:39 Ja miałam skutki uboczne - skok ciśnienia i przyspieszenie bicia serca. Aż mi w przegubach łupało :) Oczywiście nie każdy tak reaguje na Efectin. Ale po takich objawach jak ja miałam trzeba natychmiast odstawić lek. Odpowiedz Link Zgłoś
fruitcake Re: Efectin ER75..... 16.03.05, 14:39 Ja miałem przez pierwsze dwa dni nudności. Po tygodniu brania nadal często ziewam mam napięte mięśni szczęki i czuję się trochę bardziej senny (na początku bardzo mnie pobudzał). Poza tym obniżone libido. Po tygodniu nie odczułem jeszcze znaczącej poprawy ale widzę, że lek pomału pracuje. Nie zniechęcaj się efektami ubocznymi, warto się leczyć i wyjść z tego raz na zawsze. Nie przerywaj wcześniej kuracji bo potem ten lek może już na ciebie nie działać. Bądź dla siebie dobra i zacznij się rozpieszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
deszczowa.piosenka Re: Efectin ER75..... 16.03.05, 19:10 ja to brałam na samym początku; zero efektu, skutków ubocznych nie przypominam sobie - chyba nic szczególnego się nie działo (coś jak witaminki; tylko mniej zdrowe i droższe;) pozdr. dp Odpowiedz Link Zgłoś