insignificant 06.12.05, 14:57 brać czy nie????? to zly lek prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wxdeveloper Re: Cloranxen 06.12.05, 15:03 Czemu, rozumiem że bierzesz go przeciwlękowo. Mnie bardzo uspokajał, bardzo dobrze mi się po nim spało. wxdeveloper Odpowiedz Link Zgłoś
jeszp1 Re: Cloranxen 06.12.05, 15:13 Cloranxen, ze względu na bardzo długi okres półtrwania w organizmie (120 godzin) i niską toksyczność, uważany jest za najbezpieczniejszy, w porównaniu z innymi benzodiazepinami, lek. Ale niestety, po długotrwałym stosowaniu, ulega kumulacji w organizmie. Dlatego lepiej brac go sporadycznie. Uzależnia podobnie jak wszystkie benzodizepiny, ale łatwiej go odstawić, ze względu na wolne usuwanie z organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
insignificant Re: Cloranxen 06.12.05, 15:16 właśnie o to mi chodzi i ponoć po długim okresie zażywania tego leku trudno go odstawić gdyz pojawiaja sie objawy absyntencyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
insignificant Re: Cloranxen 06.12.05, 15:16 chyba nikt nie poleca benzo w dluzszym leczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
wxdeveloper Re: Cloranxen 06.12.05, 15:17 jeszp1 napisał: > Cloranxen, [...] Uzależnia podobnie > > jak wszystkie benzodizepiny, ale łatwiej go odstawić, ze względu na wolne > usuwanie z organizmu. Jakie są typowe objawy odstawienia, nasilenie lęków, depresji ? wxdeveloper Odpowiedz Link Zgłoś
insignificant Re: Cloranxen 06.12.05, 15:19 ponoc straszne sa wiem z opinii innych osob,w usa nawet powstaly kliniki leczace uzaleznienie od benzodiazepinow,moge podac linka na temat lekow tego typu jesli Cie to interesuje,jest tam szerzej opisany ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
wxdeveloper Re: benzodiazapiny 07.12.05, 13:38 insignificant napisał: > www.benzo.org.uk/polman/ Czy to możliwe, żeby objawy "odstawienia" pojawiły się po przyjmowaniu leku z tej grupy? wxdeveloper Odpowiedz Link Zgłoś
wxdeveloper Re: benzodiazapiny 07.12.05, 13:40 Czy to możliwe, aby objawy "odstawienia" leku z tej grupy pojawiły się po przyjmowaniu go przez tydzień? wxdeveloper Odpowiedz Link Zgłoś
insignificant Re: Cloranxen 06.12.05, 15:28 Jeszcze do niedawna do leczenia zaburzeń lękowych używano leków z grupy benzodiazepin bądź barbituranów. Leki te wykazywały się dużą skutecznością, ale nie miały właściwości leczących, pomagały pacjentowi doraźnie. Z czasem następowało zjawisko tolerancji oraz uzależnienia. Obecnie w psychiatrii kładzie się nacisk na leczenie stanów lękowych lekami przeciwdepresyjnymi. Należą do nich m.in. wspomniane wcześniej leki z grupy SSRI, jak również niektóre trójpierścieniowe jak Klomipramina, Doksepina lub Opipramol. Do leczenia zaburzeń lękowych stosuję się również niewielkie dawki neuroleptyków takich jak: Pernazyna, Chlorprotyksen lub Promazin. Odpowiedz Link Zgłoś
insignificant Re: Cloranxen 06.12.05, 16:01 aurex+cloranxen ktos stosował,qrcze jak widze te objawy itd to mi niedobrze to ile sie powinno brac ten drugi ? Odpowiedz Link Zgłoś
insignificant Re: Cloranxen 06.12.05, 16:04 jak znajdziecie czas to odpowiedzcie,see ya Odpowiedz Link Zgłoś
insignificant Re: Cloranxen 07.12.05, 11:08 roztrzęsienie z rana poczulem,dłonie całe mokre.. i skad mam wiedziec ktory to lek, bezsens qrde Odpowiedz Link Zgłoś
oskar53 Re: Cloranxen 07.12.05, 14:31 Heh, benzodiazepiny mają tylu wrogów co zwolenników...Słyszałem jednak, że Cloranxen jest bezpieczniejszy niż np. Xanax, i można dłużej go brać. Cloranxen i Xanax etc. są doskonałe przy _dorażnym_ stosowaniu- sam czasem korzystam, kiedy mam straszny napad lęku. No ale trzeba uważać, żeby z "doraźnie" nie zrobiło się "często" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
feather Re: Cloranxen 07.12.05, 17:45 Bierz POL tabletki to bedzie spoko. Ja po calej bylamwymozdzona, choc lek mijal jak reka odjal. poplowie wolniej mija lek ale da sie skupic. Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: Cloranxen 07.12.05, 18:28 feather napisała: > Bierz POL tabletki to bedzie spoko. Nawet łatwiej przełknąć. Odpowiedz Link Zgłoś