Dodaj do ulubionych

Depresja a hospitalizacja

22.02.06, 14:36
Witam
Od ponad trzech lat choruje na depresje lękową. Dopiero jakis miesiac temu zdobylem sie na pojscie do psychiatry. Biore olzapin 10mg dziennie.
Jestem teraz w 1 klasie LO. Moj stan niestety z dnia na dzien sie pogarsza. Moj problem polega na tym ze kazda minuta w szkole to dla mnie męczarnia, bo ktos na mnie patrzy itd. Patrzenie na ludzi sprawia mi trudnosc, poprostu mnie to męczy, ale najgorsze jest to ze jest duzo nauki a ja nie jestem w stanie normalnie sie uczyc, nie moge sie skoncentrowac na tekscie, w szkole wykazuje 0 aktywnosci na lekcjach, bo po 1 czesto wstydze sie cos powiedziec, a po 2 nie widze w tym sensu. Coraz czesciej mam mysli samobojcze... Stąd moje pytanie. Chcialbym sie odizolowac na jakis czas od szkoly, zycia codziennego i powrocic do zdrowia psychicznego, bo nie dosc ze ja sie męcze to cierpia rowniez moi najblizsi bo probuja mi jakos pomoc, ale nie przynosi to zadnych rezultatow, niestety nie wiedzą co ja przezywam.
Czy są jakies osrodki/szpitale w ktorych leczona jest depresja ??
Obserwuj wątek
    • tarja30 Re: Depresja a hospitalizacja 22.02.06, 14:39
      deprek napisał:

> Witam
      > Od ponad trzech lat choruje na depresje lękową. Dopiero jakis miesiac temu
      zdob
      > ylem sie na pojscie do psychiatry. Biore olzapin 10mg dziennie.
      > Jestem teraz w 1 klasie LO. Moj stan niestety z dnia na dzien sie pogarsza.
      Moj
      > problem polega na tym ze kazda minuta w szkole to dla mnie męczarnia, bo
      ktos
      > na mnie patrzy itd. Patrzenie na ludzi sprawia mi trudnosc, poprostu mnie to

> czy, ale najgorsze jest to ze jest duzo nauki a ja nie jestem w stanie
      normalni
      > e sie uczyc, nie moge sie skoncentrowac na tekscie, w szkole wykazuje 0
      aktywno
      > sci na lekcjach, bo po 1 czesto wstydze sie cos powiedziec, a po 2 nie widze
      w
      > tym sensu. Coraz czesciej mam mysli samobojcze... Stąd moje pytanie.
      Chcialbym
      > sie odizolowac na jakis czas od szkoly, zycia codziennego i powrocic do
      zdrowia
      > psychicznego, bo nie dosc ze ja sie męcze to cierpia rowniez moi najblizsi
      bo
      > probuja mi jakos pomoc, ale nie przynosi to zadnych rezultatow, niestety nie
      wi
      > edzą co ja przezywam.
      > Czy są jakies osrodki/szpitale w ktorych leczona jest depresja ??

oczywiscie ze sa.Rozejrzyj sie za jakims otwartym odzialem (mozesz wychodzic
      jesli masz ochote oczywiscie w chwilach wolnych od terapii)
      Pozdrawiam
    • nocny.lot Re: Depresja a hospitalizacja 22.02.06, 14:44
      A czy Twoi nauczyciele wiedza, jak stoja sprawy? Warto, z pomoca rodzicow, zalatwic sprawy ze
      szkola. Wtedy lekarz powinien (chociaz diabli go wiedza) polecic Ci nie tylko proszki, ale i
      psychoterapie. Im wczesniej tym lepiej.
    • rzeznia_nr_5 Re: Depresja a hospitalizacja 22.02.06, 14:50
      Lek który dostajesz to nie antydepreseant tylko neuroleptyk czyli lek
      przecipsychotyczny.Jakby lekarz widział u ciebie depresje to by ci na nią
      coś zapisał.
      • deprek Re: Depresja a hospitalizacja 22.02.06, 15:11
        > A czy Twoi nauczyciele wiedza, jak stoja sprawy? Warto, z pomoca rodzicow, zala
        > twic sprawy ze
        > szkola. Wtedy lekarz powinien (chociaz diabli go wiedza) polecic Ci nie tylko p
        > roszki, ale i
        > psychoterapie. Im wczesniej tym lepiej.

Nauczyciele nic nie wiedzą niestety. Za 2 tyg ide do poradni na test osobowosci (to zalecil psychiatra)

rzeznia_nr_5 napisał:

> Lek który dostajesz to nie antydepreseant tylko neuroleptyk czyli lek
        > przecipsychotyczny.Jakby lekarz widział u ciebie depresje to by ci na nią
        > coś zapisał.

Powiedzial ze to na uspokojenie natłoku mysli. Mam to brac przez miesiac, powiedzial ze pozniej przepisze cos aktywizującego.Nauczyciele nic nie wiedzą niestety. Za 2 tyg ide do poradni na test osobowosci (to zalecil psychiatra)

rzeznia_nr_5 napisał:

> Lek który dostajesz to nie antydepreseant tylko neuroleptyk czyli lek
        > przecipsychotyczny.Jakby lekarz widział u ciebie depresje to by ci na nią
        > coś zapisał.

Powiedzial ze to na uspokojenie natłoku mysli. Mam to brac przez miesiac, powiedzial ze pozniej przepisze cos aktywizującego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka