lukasz21985 Re: Hipnoza!!! 05.05.06, 12:30 Czy mozna leczyc schizofrenie hipnoza? Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Hipnoza!!! 05.05.06, 13:05 Mysle ze nie pomaga, sprobuj codziennie byc na spacerze, odpowiednio sie odrzywiac i dbac o Siebie. Powinienes szybko dostrzec roznice. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Hipnoza!!! 05.05.06, 13:16 Wiesz może niepomóc albo zmajstrować że będzie jeszcze gorzej.Z drugiej strony spacery i dbanie o siebie nie dużo pomogą ale może coś dadzą.Pamiętaj nad regularnym przyjmowaniem leków jak lekarz kazał bo to mocna choroba ale może być tak że w przyszłości nie będziesz aż tak potrzebował leków jak dobrze to rozegrasz.Narazie dopasuj własciwy i właściwą dawkę-jak najmniejszą ale żeby działała.To połowa sukcesu Odpowiedz Link Zgłoś
1lemon Re: Hipnoza!!! 05.05.06, 13:46 Sam kiedyś próbowałem się załapać na hipnoze ale mi jakoś środków zabrakło. Z tego co wiem to hipnoza nie może być stosowana u osób mających jakieś psychozy np schizofrenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Hipnoza!!! 05.05.06, 13:51 już porady w sprawie leczenia schizo to byś sobie darował. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: Hipnoza!!! 05.05.06, 14:01 no to dales czadu chlopie. spacerki i dobre odzywianie to ewentualnie na sredni stres pomoga. bo ju przy depresji trzeba sie napracowac nad soba w duuuuuuuuzo szerszym kontekscie, a i to bez lekow ciezko. ALE NA PSYCHOZE ???!!! a co do hipnozy - mechanizm psychozy jest z gruntu inny niz nerwicy. totez raczej nie pomoze dotarcie do podswiadomosci i zaproponowanie jej innych wzorcow myslenia (bo na tym polega lecznicza hipnoza - przeprogramowuje podswiadomosc) Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: Hipnoza!!! 05.05.06, 14:28 Mskaiq czy myślisz że wegetarianizm może pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: Hipnoza!!! 05.05.06, 15:50 dlatego, kazdej schizofreni jest autyzm otepienie nieaktywnosc- czyli zjawisko zblizone wyjatkowo do katalepsjii, dlatego naprawianie schizofrenii od tej strony mozliwe jest tylko dzieki klasycznym antydepresantom ktore "odwracaja kataleptyczne dzialania rezerpiny w testach" -szkoda sie sie to zakrywa jak "trupa w trumnie" Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: LEKI rozchamowujace trojcykliczne 05.05.06, 15:53 ucielo -OSIA kazdej schizofrenii jest autyzm otepienie czyli objawy identyczne katalepsji Odpowiedz Link Zgłoś